Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Opel Omega MV6

Koeajot 28.08.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Opel Omega MV6 Automaatti, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Paimiossa, http://www.nettiauto.com/53097

ENSIVAIKUTELMA OMEGASTA

Sporttinen edustuslimo. Siinä ennakkokäsitykseni metallinhopeisesta Opel Omega MV6:sta, kun noudan auton koeajoon Paimiosta. Sisusta on mielestäni viihtyisä ja tyylikäs, vaikka jalopuukoristeet taitavat olla aitoa muovia.
Ajoasento on tilava ja leppoisa. Nahkajakkarat eivät ole tyköistuvaa mallia, mutta ei niiltä liiemmin liu’u poiskaan.
Ohjauspyörän asento on paras mahdollinen – kulma on aika pysty ja etäisyys on kaiken kaikkiaan sopiva ilman säätöjä. Lisäksi ratin nahkapintainen kehä on miellyttävän paksu.

AJOSSA

Ensimmäinen tuntemus Omegasta on yleinen helppous ja keveys. Ohjaus on tehostettu suhteellisen kevyeksi, jarrut ovat erittäin tehokkaat, ja auto reagoi kaasuun herkästi. Sport-asentoon säädetty automaattivaihteisto vaihtaa herkästi, melkeinpä ärhäkästi.

Alusta on mukava, ei mitenkään yltiöpäisen urheilullinen. Suuremmassa nopeudessa Omegan hallinta on helppoa. Alusta niiailee moottoritiellä, mutta pieni heijaaminen ei ole mitenkään häiritsevää.

Merkillepantavaa on Omegan hiljaisuus – mitään natinoita tai nitinöitä ei kuulu ja tuulensuhinakin on hyvin eristetty.
Moottori ääntelee omassa tilassaan vaimeasti. Kuutosen murinan sentään erottaa kiihdytyksissä.

Kolme takaniskatukea takaselkänojassa aiheuttaa jonkinmoisen näköesteen taaksepäin. Auton omistaja varmasti keksii vaihtoehtoisia tapoja, joilla takana tulijoita kurkitaan.

SUORITUSKYKY

Omegan luonne on sellainen, ettei sillä kiihdytellä liikennevaloista hampaat irvessä. Autolla on miellyttävä ajella varsinkin maantiellä, kun tietää että voimaa riittää, jos sitä tarvitaan. Ohitustilanteissa voimaa on muhevasti ja ennen kaikkea laatikon aktiivinen toiminta Sport -asennossa on erityinen ilon aihe.

TILAT JA VARUSTELU

Varusteita on yllin kyllin ja niistä voi mainita erityisesti nahkasisustan, molemmin puolin erikseen säädettävän automaatti-ilmastoinnin, helppokäyttöisen vakionopeudensäätimen, sekä yllättävän hyvälaatuisen stereo-radio-kasettiyhdistelmän. Minun -95 Astra 1.6 GL Caravanissa oli aikoinaan ihan samannäköinen radio, mutta ei sen ääni kuulostanut tältä! Jossain siis säästetään halvemmissa malleissa.


TEKNISET TIEDOT:

Teho: 211 hv (155 kW)
Vääntömomentti: 270 Nm
Huippunopeus: 238 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,8 sek
Kulutus: 8,4 - 11,5 - 16,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Opel Omega yllätti minut positiivisesti. Itselläni on sattumoisin ollut (edellisessä elämässä ennen Nettiautoa) kolmekin täysin uutta Opelia – Kadett 1.3 -89, Astra 1.6 Caravan -95 ja Vectra 2.5 sedan -97. Mutta on tämä aivan eri peli tämä Omega MV6. Nyt ollaan ajettavuudeltaan ja laadultaan Volvo - Audi – Saab –luokassa. Ikä ei paina ja autoon viime aikoina tehdyt huollot takaavat, että edessä on paljon huolettomia kilometrejä.

Erikoisia ajoneuvoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Opel Omega
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.