Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Peugeot 206 2.0 GTI WRC - Article - Nettiauto

Tyypit: Peugeot 206 2.0 GTI WRC

Koeajot 27.06.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Peugeot 206 2.0 GTI WRC:stä, joka on myytävänä PR-Center Finland Oy:ssä Vantaalla (http://www.nettiauto.com/93856 )

TAUSTAA

Peugeot 206 WRC -erikoismallia on valmistettu vain 4000 kappaletta ja Suomeen niitä on tuotu kaiken kaikkiaan 20 yksilöä. Itselläni on Peugeot -merkistä mukavia muistoja 1990 -luvun alusta, jolloin kuuluin Peugeot GTI –klubiin. Nyt tarjoutuikin sopiva tilaisuus ajaa nykypäivän GTI –pököttiä ja verrata sitä omiin muistikuviin vastaaviin, mutta kymmenen - viidentoista vuoden ikäisiin malleihin.

ENSIVAIKUTELMA PEUGEOTISTA

Ulkoasultaan WRC –malli poikkeaa sisaristaan lähinnä korisarjan osalta. Molemmat puskurit ovat vakiota kookkaampia ja pidentävät auton kokonaispituutta usealla sentillä. Etupuskurin alle on muotoiltu suuri ilmanottoaukko sekä isot syvennykset tarpeellisille sumuvaloille. Takaluukun yläreunassa on iso ilmanohjain, joka painaa perää alaspäin.

Sisällä on alcantara - puolinahkajakkarat, titaaninen vaihdekepin nuppi, alumiiniset polkimet sekä hopeapohjaiset mittarit kertomassa, että ollaan erikoismallin kabiinissa.

Jokainen WRC on yksilöity tyyppikilvellä, johon on merkitty valmistusnumero. Koeajetun auton numero on 3331.

AJOSSA

Aikojen saatossa kaksilitraiseksi kasvanut 16-venttiilinen nelikko hörähtää iloisesti käyntiin. Peugeotille tyypillinen tyhjäkäynnin vaeltelu on selvästi aistittavissa. Vaihteensiirto on tutun epämääräinen. Polkimet ovat periranskalaiseen tapaan ylempänä kuin esimerkiksi saksalaisissa tai japanilaisissa autoissa.

Istuma-asento on kapeahkon ja korkean penkin johdosta tila-automainen. Penkin pito on erinomainen mainion alcantara –pinnan takia. Sivutuki menettelee, mutta ei ole ultratyköistuva. Istuinosa saisi olla 10 senttiä pitempi ja penkin korkeussäätö olisi pitänyt löytää. Vasta valokuvista koeajon jälkeen huomaan, että korkeussäädön vipu törröttää oikeassa etukulmassa, aika piilossa tosin. Nahkapäällysteinen ohjauspyörä istuu hyvin käteen ja tehostettu ohjaus on jätetty mukavan raskaaksi.

  • Array
  • Array
 


Ajettavuus on naseva. Auto on selvästi kokoistaan isomman oloinen. 136 –hevosvoimaa ei ole nykypäivänä paljon, mutta pieneen autoon ympätty kaksilitrainen kone on pirteä ja vääntävä. Sateisella kelillä eturenkaat saa helposti sutimaan ja kierrosluvun rajoitin katkaisee menon vähän väliä.

205 1.9 GTI:in verrattuna 206 WRC on sivistynyt ja hiljainen. Entisajan kivikova alusta ja korin huomattavasti parantunut vääntöjäykkyys ovat kaksi selkeintä eroa edellismalliin. Jarrut ovat huippuherkät ja auton saa pysähtymään abs-jarrujen rajun rytinän säestämänä helposti jopa sateella.

Mutkaisella kestopäällysteellä 206 WRC on parhaimmillaan. Kone vääntää alakierroksilta asti mukavasti ja auto ohjautuu juuri sinne minne sen on tarkoittanutkin.

Moottoritiellä auto on jonkin verran levoton uraherkkien renkaiden ansiosta. Pikkuautossa äänieristys on aina vajavaisempi kuin isommissa ja tässäkin kohtaa tulee pikku miinus Peugeotille.

TILAT JA VARUSTELU

Etupenkkien suurin puute on liian lyhyt istuinosa. Ohjaamossa näyttäisi olevan leveyttä kahdelle riittämiin. Takapenkille on helppo kulkea, mutta ulostulo vaatii notkeutta ja siroa ruumiinrakennetta. Jalkatilaa on todella rajallisesti.

Varustepuoli on täydellinen ja sisältää muun muassa automaattisen ilmastointilaitteen, kaukosäätöisen keskuslukituksen, hälyttimen ja käynnistykseneston, airbagejä 4 kpl (etumatkustajan saa avaimella kytkettyä pois), CD-boxin, kahdet alumiinivanteet, ajotietokoneen ja sähkösäätöiset peilit.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 136 hv / 100 kW
Vääntö: 190 Nm
Huippunopeus: 210 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 8,9 sekuntia
Kulutus: 6,1 - 7,7 - 10,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Nykyajan mukavuuksin höystetty pikkusportti on itse asiassa todella herkullinen peli. Jos tilantarve ei ole suuri ja ajelet pääsääntöisesti yksin tai kaksin, autoon kannattaa tutustua lähemmin. Ajo-ominaisuudet ovat 206 WRC:ssä kohdallaan. Sillä tulee herkästi valittua aina se pisin lenkki paikasta toiseen…

Tiedustelut Peugeotista PR-Center Finland Oy:stä numerosta 09 2900077.

Comments

For sale - Peugeot 206
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show