Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Porsche 911 Carrera 4 - Article - Nettiauto

Tyypit: Porsche 911 Carrera 4

Koeajot 04.09.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Porsche Carrera 4:llä, joka on myytävänä Tampereen Auto-Centerissä ( http://www.nettiauto.com/399947 )

TAUSTAA

Porsche 911 on legendaarinen urheiluauto, jonka jokainen tunnistaa liikenteessä. Kyseinen malli näki päivänvalon jo vuonna 1965. Sittemmin autosta on tehty lukematon määrä uusia versioita, silti muotokieli ja tekniset perusratkaisut ovat pysyneet vuosikymmeniä muuttumattomina.

Porschella on tällä hetkellä tuotannossa kolme eri automallisarjaa: Boxster, 911 eri muunnoksin sekä Cayenne -maasturi.

ENSIVAIKUTELMA PORSCHESTA

Parin vuoden takainen Boxster oli sisustaltaan hyvin samanoloinen kuin nyt ajettu 911 Carrera 4.

Mittaristo on yksi tyylikkäimmistä ja toimivimmista, mitä autoissa ylipäänsä on tarjolla. Keskellä on suurikokoinen kierroslukumittari, sen molemmin puolin hieman pienemmät nopeusmittari ja polttoainemittari sekä moottorin lämpötilan näyttö. Molemminpuolin on vielä puolikuun muotoiset jännitemittari sekä öljynpaine. Kolmen keskimmäisen mittarin alaosassa on digitaalisen informaation osasto, joista voi seurata nopeutta, kierroslukua, ajankulua sekä kulutusta perinteisten mittarilukeman ja osamatkamittarin lisäksi.

Täysnahkaiset sporttipenkit ovat erinomaiset istua, ja selkänoja kapenee yläosastaan niskatueksi. Penkkien mitoitus on riittävä, sillä valmistaja on tiedostanut, että ostajakunta saattaa olla hyvinkin varttunutta ja hyvinsyönyttä väkeä.

Keskikonsolissa on radion ja navigaattorin näyttö. Sen alla on CD-levyaukko navigaattorin levyä varten ja tämän alla vielä "audimainen" automaattisen ilmastointilaitteen säätöpaneeli. Oikealla on handsfree puhelimen luuri.

Kabiinissa on siis kaikki asiat mallillaan, mutta entäpä ulkoa? Täytyy olla todellinen Porsche asiantuntija, jotta erottaa esim taka- ja etuvaloista minkävuotisesta autosta on kyse. Oli miten oli, niin onhan tämä ankanpyrstöinen malli varsin upea ja linjakas ilmestys, etenkin metallinmustana avona.

AJOSSA

911:ssä on takaveto ja ohjaamon taakse sijoitettu kuusisylinterinen vapaastihengittävä bokserimoottori.

Koska suuri osa painosta on takana, on auton ajo-ominaisuuksien säätäminen haasteellista. Muistan, kun 90-luvun alun nousukasaikoina kävin koeajamassa yhden 1982 mallisen 911 targan. Oli kuin olisi vasaralla ajanut. Kaikki paino takana ja todella kevyt etupää. Jäi auto ostamatta ja hankin ensimmäisen Cosworth Sierroistani.

Nyt ajettu 911 Carrera 4 on kuin eri planeetalta. Ensinnäkin auto on nelivetoinen, josta kertoo numero 4 tyyppimerkinnän lopussa.

Porsche on erittäin urheilullinen, mutta silti mukava ajaa jopa arkiliikenteessä. Ainoa seikka, joka vaatii totuttelua on raskas kytkinpoljin sekä koneen nyykähtäminen lähdössä, mikäli ei nosta kierroslukua noin 1500:n paikkeille.

Autolla pystyy ajamaan todella lujaa ilman että ollaan lähelläkään sitä rajaa, jossa niinsanotusti mopo karkaa käsistä.

Ohjaus on nopea ja erittäin tarkka. Kuljettajalla on koko ajan tunne, että hän hallitsee autoa, eikä päinvastoin. Ohjaus on tehostettu pikemminkin raskaaksi kuin kevyeksi, joka sopii tämäntyyppiseen autoon mainiosti.

Äänet ovat olennainen osa sitä fiilistä, mitä autossa on. Porschessa tähänkin asiaan on paneuduttu. Pakoäänet ovat todella mannaa korville, ja niitä tarjotaan molemminpuolin sijoitetuista rööreistä.

Suorituskyvyltään Porsche on räväkkä. Kiihtyvyys on huikea ja mittaria saa tarkkailla koko ajan ettei vauhti lipeä laittomuuksiin.

Ajettavuudeltaan ei auto voi tästä juurikaan parantua. Huonokin kuljettaja saa autosta paljon irti.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Ohjaamo on puhtaasti kahdelle suunniteltu. Hiukan ihmetyttää mihin käyttöön takapenkit ovat, sillä ne ovat jopa pikkulapsille ahtaat. Lisäksi selkänoja on täysin pystysuorassa. Olisi varmaan ollut järkevämpää muotoilla tila reilusti tavarankuljetusta varten.

Etupellin alla on syvä potero, johon mahtuu pohjalle kaksi putkikassia ja niiden päälle yksi pieni matkalaukku.

Varustelista on täydellinen. Katto avautuu sähköllä yhdellä napinpainalluksella noin 25 sekunnissa. Mitään salpoja ei tarvitse käsin avata.

Mukavuusvarusteista mainittakoon esimerkiksi navigaattori, CD-boksi, automaattinen ilmastointi, sähkösäätöiset penkit muistilla, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto ynnä muuta.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 320 hv / 235 kW
Vääntö: 370 Nm
Huippunopeus: 285 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,2 sekuntia
Kulutus: 8,3 - 11,2 - 16,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Porschen huomioarvo on vähäisempi kuin monen vastaavan hintaisen auton, johtuen siitä että autoa on tehty vuosikymmeniä. Todelliset asiantuntijat kyllä tietävät, minkäikäisellä ja hintaisella vehkeellä liikutaan.

Mutta se silkka ajamisen nautinto, joka tähän autoon liittyy, on se mikä saa hymyn korviin.

Siinä missä muutaman vuoden takainen Ferrari koeajo oli kertaluontoisesti järisyttävä kokemus, ei sellaiseen autoon synny ostohaluja - liian eksoottinen ja erottuva. Mutta Porsche! Jospa sittenkin laitettaisiin se Lotto vetämään?

Lisätiedot Porschesta Miikalta numerosta 040 543 0855.

Mika Fagerström - www.nettiauto.com

Comments

For sale - Porsche 911
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show