Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Porsche 944 turbo - Article - Nettiauto

Tyypit: Porsche 944 turbo

Koeajot 21.05.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Porsche 944 turbo, joka on myytävänä Finnbikes Oy:llä Helsingissä (http://www.nettiauto.com/37209 )

ENSIVAIKUTELMA PORSCHESTA

Porsche 944 on legendaarinen urheiluauto. Auto ei ole mitenkään vanhahtava, vaikka on jo 17 vuoden ikäinen. Tämän yksilön kohdalla asiaan vaikuttavat 17” aluvanteet, jotka nuorentavat autoa kymmenellä vuodella.

Ennakko-odotukseni autosta olivat tietenkin korkealla, olihan takana samantyyppisten turboautojen koeajot tältä keväältä. Ford Sierra Cosworth ja Opel Calibra Turbo 4 x 4 ovat toteutukseltaan samantyyppisiä, vaikka eroja on paljon. Porsche on aina Porsche!

2,5 litrainen nelikko turbolla ja takaveto… Otetaan selvää!

AJOSSA

Porscheen ei noin vain istuta – sinne asettaudutaan. Kun kuskin penkille on vihdoin itsensä vääntänyt, ei sieltä helposti halua pois lähteäkään. Puolinahkaverhoiltu penkki on erittäin voimakkaasti muotoiltu. Minun vartalooni se sopi loistavasti; tunsin istuvani penkin sisällä.

Ohjauspyörä on aavistuksen verran liian matalalla, mutta siihen tottuu nopeasti. Kuljettajan penkissä on sähkösäädöt, joilla useampi löytää hyvän kompromissin ajoasennon suhteen.

Hallintalaitteiden tutustumiseen kannattaa käyttää hetki. Nippeleitä ja nappuloita on hajasijoitettuna sinne sun tänne muuten tyylikkäässä kojelaudassa.

Näkymät kuljettajan penkiltä ovat mainiot. Näkyvyys eteen ja taakse on hyvä – ainoastaan takaviistoon on pientä katvetta.

Irrotettava targakatto on Porschen äänentuottajista kärkisijalla. Seuraavaksi tulevat renkaat ja vasta sitten pakoäänet. Itse moottori on suhteellisen vaimea, eikä turbokaan pidä mitään meteliä, vaikka pedaalia polkee kohti konehuonetta tosissaan.

SUORITUSKYKY

VAKUUTTAVA! Ajotuntuman perusteella arvelin auton kiihtyvän nollasta sataan viitosella alkavalla luvulla. Ja niinhän se oli, kun pääsin kirjoituspöydän ääreen – 5,7 sek!! Turbokoneinen auto on aina yhtä lystikäs tuttavuus. Tehoa tulee tasaisesti kaikilla vaihteilla. 350 Nm on erittäin kova arvo ja se tuntuu tässä Porschessa hiukan erilaiselta kuin esimerkiksi edustusautoksi luokiteltavassa V8 Coupé-Mersussa.

Alusta on huomaamaton ja viritetty kaikenlaiseen ajoon. 944 on hyvä ajaa kaikilla pinnoilla ja kaikilla nopeuksilla. Se, jos mikä kertoo että auton alustageometrian suunnitteluun on paneuduttu. Vertailuna mainittakoon, että oma M5:seni ei ollut mitenkään mukava auto alle 160 km/h vauhdissa…

TILAT JA VARUSTELU

Takapenkillä on turvavyöt kahdelle, mutta ei siellä voi 140 cm pitempää anoppia suurempaa esinettä kuljettaa millään. Mikä lie ollut syy edes rakentaa takapenkkiä autoon alun perin? Tavaratila on matala ja onneksi laakea takaikkuna aukeaa ylös asti.

Varusteita on auton ikään nähden hienosti: sähkökäyttöiset ikkunat, targakatto, sähköpenkki, CD-soitin, ohjaustehostin ynnä muuta. Ilmastointi puuttuu ja tietenkin nykyautoissa olevat airbagit.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 250 hv
Vääntömomentti 350 Nm
Huippunopeus 260 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,7 sekuntia
Kulutus: 6,9 – 9,0 - 13,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

944 turbo on niin aito Porsche kuin olla voi. Suorituskyky on erittäin vakuuttava ja ajo-ominaisuudet ovat edelleen loistavat, vaikka auto viettää kohta 18v -synttäreitä! Ikä toki tuntuu joissakin auton ominaisuuksissa – mutta 944 turbo tuo 110% vastineen investoinnille.

Pidä kiirettä jos haluat tämän! Näiden hinta ei ainakaan laske...

Lisätiedot Porschesta ja kuvat: http://www.nettiauto.com/37209

Comments

For sale - Porsche 944
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show