Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Porsche Boxster - Article - Nettiauto

Tyypit: Porsche Boxster

Koeajot 22.07.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Porsche Boxsterista, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Salossa http://www.nettiauto.com/128039

TAUSTAA

Boxster on Porschen malleista suomalaisille sanomalehdistä tuttu puheenaihe, valmistetaanhan osa tuotannosta Uudessakaupungissa.

Pikku-Porscheksi mielletty peli on aito Porsche – kuusisylinterinen boxeri takana, takaveto ja hyvin läheinen sukunäkö isosisariinsa.

ENSIVAIKUTELMA BOXSTERISTA

Boxsterin tummanpunainen metalliväri ja maalipinnan kiilto suorastaan häikäisevät. Beige nahkasisusta ja kojelaudan jalopuukoristeet sopivat autoon erittäin hyvin. Viimeistelyn laatu sekä mittariston ja kojelaudan design yhdistettynä helppoon käytettävyyteen ovat saksalaisen insinöörityön mestarinäyte.

Ohjaamo on dynaaminen ja viihtyisä. Varsinkin analogis-digitaalinen mittaristo saa kiitokset helppolukuisuudesta ja selkeistä ”fonteista”.

Istuimen selkänoja jatkuu aina päälakikorkeuteen saakka. Asiaan liittyy turvallisuusnäkökohta. Jos sattuisi käymään niin, että auto pyörähtäisi ympäri, penkin takana oleva turvakaari suojaa kuljettajaa ja matkustajaa. Penkkien väliin on lisäksi asennettu pieni lasinen tuulensuoja.

AJOSSA

Boxsteria on tullut kepitettyä kerran aiemmin, mutta manuaalivaihteista. Tämä yksilö on varustettu Tiptronicilla, joka toimii pääsääntöisesti täysin automaattisesti. Haluttaessa vaihteiston saa toimimaan ohjauspyörän molemmilla puolin sijaitsevista + / - painikkeista.

Avain on kojelaudassa vasemmalla puolella, joka on tottumattomalle vieras paikka. Sähköisesti säätyvässä istuimessa on riittävästi pituussäätövaraa varsin hyvin 183 -senttiselle koeajajalle.

Nähtävästi kaikissa Salossa ajamissani autoissa (viitaten Dodge Viper -tyyppeihin) tuntuu tuulilasi matalalta, varsinkin kun aurinkolipat törröttävät lähes näkökentässä.

Bokserin urina on Porschen tavaramerkki. Auto uhkuu piilevää voimaa ja kuljettajan menokenkä rupeaa vipattamaan pelkästään moottorin ääntä kuuntelemalla. Vaihde D-asentoon ja menoksi!

Ajaminen on juuri niin nautinnollista, kuin voi kuvitella. Ohjaus on erittäin tarkka. Jousitus on mukavan tiukka, olematta kova. Katto avattuna näkee, kuulee ja haistaa maiseman muuttuvat tilanteet.

Jäykkä kori ei anna piiruakaan periksi edes routakuoppaan kovaa vauhtia ajaessa. Sen sijaan etupään saadessa kovan iskun, tuntuu pientä jälkitutinaa koko jousituksessa. Tämä johtunee kevyestä etupäästä, onhan Boxster keskimoottorinen auto.
  • Array
  • Array
 


Automaattivaihteistolla täyskiihdytys ylämäkeen on huimaava kokemus. Boxster ampaisee todella rivakasti liikkeelle. Laatikko vaihtaa juuri niillä kierroksilla, kuin manuaalillakin tulisi vaihdettua. Auton etupää ei kiihdytyksessä kevene, vaan tuntuu liimaantuvan entistä tiukemmin kiinni tiehen.

Autossa on kaksi nopeusmittaria, toinen diginäytöllä varustettu ja toinen viisarinäyttöinen, jossa on harva jako 0 – 50 – 100 – 150 - 200 - 250. Ainakin toista mittaria on syytä vilkuilla tiuhaan, jos haluaa pitää ajokorttinsa omassa lompsassa.

Moottoritiellä on hyvä nostaa sivuikkunat ylös, sillä tuuli tuivertaa ohjaamossa. Tuuli ottaa vielä hiuksiin, mutta hiukan etukumarassa asennossa pääsee pitempikin kuljettaja täysin tuulen suojaan.

Moottoritiellä Porsche on kuin kotonaan. Voin vain kuvitella, miltä tuntuisi päästellä vapaalla nopeudella autobaanaa katto avonaisena.

Puolet matkasta päätän ajaa käsin vaihtaen. Ohjauspyörän nappulat ovat kevyttoimiset. Päällä oleva vaihde näkyy mittaristossa. Vaihtaminen on helppoa ja nopeata. Ainoa vaikeus on, jos sattuu kääntämään rattia mutkassa, niin silloin nappuloihin on hankala ylettyä. On siis opeteltava tapa, ettei vaihda, ennen kuin ratti on lähes suorassa.

Kaikki kiva päättyy aikanaan ja on aika ajaa Porsche takaisin parkkiin ja napata koeajon päätteeksi kuvat.

TILAT JA VARUSTELU

Boxster on kaksipaikkainen auto. Tavaratilaa on mukavasti edessä (jossa voisi luulla moottorin sijaitsevan), sekä takaluukun alla. Ohoh! No missäs se moottori on? Sitäpä ei helposti pääsekään kurkkimaan. Ainoastaan nesteiden täyttöputket näkyvät tavaratilassa. Moottori on koteloitu ohjaamon taakse, alas laskeutuvan katon alle.

Varusteita on todella runsaasti: automaattinen ilmastointilaite, täysnahkaiset sähkösäätöiset penkit, ajotietokone, Becker navigaattoriradio, bi-xenon valot, luistonesto ym.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 220 hv / 162 kW
Vääntö: 260 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,6 sekuntia
Kulutus: 7,4 – 9,9 – 14,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tämä yksilö on huippukunnossa ja ajaminen sillä missä vain on nautinto parhaasta päästä. Tehokkaampia ja nopeampia autoja on varmasti tehty ja tullaan varmasti tekemään. Mutta: Porsche on aina Porsche!

Asialliset tiedustelut: Matti Kallio, 040 3066 282

Jäsenemme toivovat "tavallisia" autoja koeajoon. Tarjoa hyväkuntoista autoasi (yksityiset ilmaiseksi) mika@nettiauto.com tai 0500 500049.

Comments

For sale - Porsche Boxster
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show