Tyypit: Renault Clio Sport

Koeajot 07.12.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Renault Clio Sportilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Tampereella http://www.nettiauto.com/462699

TAUSTAA

Renault Clio esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Silloin se oli selkeästi pikkuauto. Facelift -malli tuli 1996 ja eli enää muutaman vuoden, kunnes vuonna 1998 esiteltiin täysin uusi korimalli.

Kuten autoalalla on tapana, koko kasvoi ja lähestyttiin jo Golf / Astra -luokkaa. Tänä vuonna esiteltiin uusi Clio, jota mainostetaan josuoranaiseksi Golf -luokan haastajaksi. Malliston alapäässä Renaultilla on tarjolla ikisuosikki Twingo, sekä pikku tila-autoksi luokiteltava Modus.

Ensimmäinen Sportti-Clio oli vuonna 1993 esitelty Clio Williams, joita tehtiin vain numeroitu sarja, valmistusmäärän jäädessä viiteentuhanteen. Auto oli häijyn näköinen isoine kullanvärisine vanteineen ja lokasuojanpullistuksineen. Suorituskykykin oli vapaastihengittävälle pikkukotterolle kiitettävä.

ENSIVAIKUTELMA CLIO SPORTISTA

Clio Sportin erottaa vakiosisaristaan helpoiten etupuskurin sekä helmalevikkeiden poikkeavasta muotoilusta. Tässä yksilössä on lisäksi 3M -takalasien tummennuskalvot sekä molemmat rengassarjat alumiinivanteilla. Hengitystä on parennettu konepeiton alle piiloon jäävällä vapaavirtaussuotimella sekä urheilullisella takapöntöllä, jonka näkyvin osa on kaksi kromattua putkenpäätä.

Sisätila on täynnä tyylikkäitä yksityiskohtia toisensa perään: puolinahkapenkit, joiden istuinosa on hyvän pidon tarjoavaa alcantaraa, kaksivärinen kojelauta alumiinisomistein, valkopohjaiset mittaritaustat, alumiinipallo vaihdekepin nuppina, subbarit ja lisävahvistimet, MP3 -soitin sekä nahkapäällysteinen ohjauspyörä.

Ohjaamo on hämmästyttävän kookas etumatkustajille. Tilaa on sekä pituus-, korkeus- että leveyssuunnassa kuin pari luokkaa suuremmassa autossa konsanaan. Penkkien mitoituskin on isokokoiselle riittävä. Ajoasento on muuten oiva, mutta Renaultille tyypilliseen tapaan ohjauspyörän asento on tavanomaista enemmän vaakatasossa. Siihen tosin tottuu nopeasti.

AJOSSA

167 hevosvoimaa on kunnioitettava teholukema tämän kokoiseen autoon. Ja tuntuuhan autolle vauhti maistuvan. Tehoa on tarjolla mukavasti jo alakierroksilta alkaen, eikä mitään varsinaista tehopiikkiä esiinny. Vapaastihengittävien koneiden vahvuus on juuri tämä koko kierroslukualueen läpi jatkuva tasainen veto.

Vapaavirtaussuodattimesta ja takapöntöstä johtuen auton äänet muuttuvat todella sporttisiksi noin 4000 kierroksesta ylöspäin. Kierrosluvun rajoitin viheltää lystin poikki kun runsaat 7000 kierrosta on lasissa.

Auton alusta on erittäin onnistunut. Pintakovuus on saatu häivytettyä kokonaan pois, vaikkakin alusta on tukeva ja kaarteissa kallistelematon.

Mukulakiveyksellä meno on tasaisen eleetöntä. Nyt alla olevilla kitkarenkailla on toki merkittävä panos asiaan, meno voi olla paukkukovaa kesällä kun alla on 40 -sarjan 17 -tuumaiset.

Clio Sportin ohjaustuntuma ei ole superherkkä, mutta ei myöskään huonommasta päästä. Ohjausvaste on pikemminkin jäykkä kuin kevyt, joka sopii tällaiseen urheilulliseen autoon mainiosti.

Hallintalaitteet ovat tavanomaiset, eikä minkään toiminnon etsimiseen tarvitse käyttää turhaa pähkäilyä.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Clio Sport on selvästi sinkun tai lapsettoman pariskunnan auto. Taakse on hankala kulkea ja on siellä ahdas istuakin. Auton tavaratilakin on vain yhden kookkaan putkikassin kokoinen. Toki takapenkit saa kaadettua, jolloin taakse mahtuu vaikka useamman viikon Euroopan kiertueen tarvikkeet.

Clio Sportissa on varusteita ihan mukavasti. Niistä päällimmäisenä mieleen jääneet eli käytännöllinen ajotietokone, manuaalinen ilmastointilaite sekä yllättävän hyvin soivat vakiokaiuttimet.

Alumiinivanteita on tosiaan kaksi sarjaa, joka on aina mainitsemisen arvoinen hyve.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 167 hv / 124 kW
Vääntö: 200 Nm
Huippunopeus: 220 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,2 sekuntia
Kulutus: 6,4 - 7,9 - 10,5 litraa sadalla

YHTEENVETO

Napakka peli ja oikein lystikäs ajaa. Hintakin on ominaisuuksiin ja hintaan kuuluviin lisävarusteisiin nähden suorastaan kohtuullinen.

Kun kulutus on käytännössäkin auton tehoreservit huomioonottaen sangen kohtuullinen, on tässä sellainen paketti, jonka luulisi kuuluvan jokapojan tai -tytön toivelistalle (esim. joululahjaksi?) 

Comments

For sale - Renault Clio
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.