Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Renault Laguna Break

Koeajot 22.03.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Renaulta Lagunalla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/645207

TAUSTAA

Renault on jo parikymmentä vuotta ollut muotoilullisesti omien polkujensa kulkija ja toteuttanut autoja, jotka ovat aluksi näyttäneet oudoilta. Silmä kuitenkin tottuu erikoisiin muotoihin, eikä Relluja voi ainakaan tylsiksi kutsua. Suunnannäyttäjän rooli on ollut taloudellisesti kannattavaa – Renault on Euroopan myydyin henkilöauto!

Laguna on malliston myydyimpiin kuuluva malli ja edustaa kokoluokaltaan Mondeo / Vectra –sarjaa. Se esiteltiin yleisölle vuonna 1994. Malleja oli alkuun vain yksi – viistoperä. Farmarimalli erikoisine takalasitoteutuksineen esiteltiin seuraavana vuonna eli 1995.

Lagunaan moottorivalikoimat ovat laajat, alkaen 1.8 –litraisesta bensiinimoottorista ja päättyen nyt ajettuun 3.0 -litraiseen V6 -moottoriin. Dieselpuolella yleisin lienee 2.2 litrainen nelikko.

ENSIVAIKUTELMA LAGUNASTA

Tämä onkin meikäläisen ensimmäinen koeajo Lagunalla. Alkuun huomio kiinnittyy omistajan itse laittamiin jalopuusomisteisiin, jotka luovat sisustaan arvokkaan tyylitellyn fiiliksen. Ratissa on paksu nystyröity muovipäällys, josta saa hyvän otteen.

Tämän yksilön juju on erittäin alhainen ajomäärä (24 tkm), joka selittyy sillä, että se on hankittu Saksasta suoraan ensimmäiseltä omistajalta. Auto on ollut omistajan vaimolla kauppakassina. Auton kunto tukee mittarilukeman näyttämää, mutta eihän näistä asioista koskaan voi olla täysin varma, ellei sitten perehdy autossa oleviin dokumentteihin.

Kojelautanäkymät ovat miellyttävät ja toimivat – ainoastaan mittaristo vaikuttaa suunnittelultaan vanhentuneelta.

AJOSSA

Käynnistettäessä huomio kiinnittyy takaa kuuluvaan kompressorin surinaan. Ensiksi ajattelin, että sähköinen antenniko siellä surisee, mutta sitten
Mika kertoi äänen tulevan takajousituksen automaattisesta korkeudensäädöstä.

Automaattivaihteisto toimii huomaamattomasti ja Laguna etenee eleettömän rauhallisesti. Suurin melu tulee kovapintaisista saksan kitkarenkaista.

Ohjaustehostimen vaste muuttuu nopeuden mukaan. Pienessä nopeudessa ohjaus on kevyt ja aika tunnoton. Maantieajossa vaste tiukkenee selvästi ja tuntuma tiehen paranee selvästi.

Tehoa on tarjolla 190 hv, mutta parhaan tehon ulos saamiseksi on syytä käyttää vaihteiston Sport -asentoa ja vaihtaa käsin.

Alusta on viritetty mukavuuspainotteiseksi. Auto ei heijaa, vaan on napakan tuntuinen. Kaiken kaikkiaan Laguna jättää itsestään miellyttävän, vakaan ja hiljaisen vaikutelman.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Laguna on keskikokoista perheautoluokkaa. Takana jalka- ja etenkin pääntilaa riittää jopa keskikokoista kookkaamman tarpeisiin.

Etuistuimista ainoa moite on istuinosan lyhyys, joka rupeaa vaivaamaan vasta pidemmän matkan jälkeen.

Varustetaso tässä yksilössä on hyvää luokkaa: automaattinen ilmastointilaite, vakionopeudensäädin, 4 x sähköikkunat, lasintummennukset takasivuikkunoissa, ajotietokone sekä lämmitettävä tuulilasi. Myös turvavarusteet ovat hyvällä mallilla. Lagunasta löytyy abs-jarrut, turvatyynyt sekä luistonesto.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 190 hv / 140 kW
Vääntö: 267 Nm
Huippunopeus: 221 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9,1 sek
Kulutus: 8,0 – 10,0 – 17,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Malliston huippuvarusteltu yksilö pienillä kilometreillä on aina tutustumisen arvoinen. Perhekäyttöön tästä saa mukavan ja turvallisen auton vuosiksi.

Comments

For sale - Renault Laguna
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.