Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Seat Ibiza Cupra 1.8 T

Koeajot 15.07.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Seat Ibiza Cupra 1.8 turbo, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingissä, http://www.nettiauto.com/46218

ENSIVAIKUTELMA SEATISTA

Kirkkaanpunainen pikkusportti ja maukkaat mausteet. Isot vanteet matalaprofiilisilla renkailla; sporttinen puolinahkasisustus; tuplapakoputkisto. Lisäksi tummennetut takalasit ja tyylikäs ohjauspyörä-keskikonsoli-mittaristokokonaisuus.

AJOSSA

Föönihän se siellä puhaltaa… Seatiin on vaihdettu isompi turbo ja lapussa kerrotaan että tehoa pitäisi löytyä 215 hv.
Otetaanpas selvää asiasta.

Ensi metreiltä huomio kiinnittyy paukkukovaan alustaan, jota 35-sarjaiset renkaat korostavat entisestään. Jopa tienpintaan maalatut kaistaviivat tuntuvat kuskin hanurissa. Urissa auto vetelehtii puolelta toiselle odotetun levottomasti. Sileällä tiellä ja moottoriradalla Cupra on varmasti omassa elementissään. Auto ei nyöki eikä kallistele.
Jarrut ovat tehokkaat ja tilanne pysyy hyvin hallinnassa. Liikennevaloissa ja mutkissa on kiva leikitellä ja ampaista liikkeelle urheilullisesti – ennakoiden mahdolliset vaaratilanteet ja huomioiden laissa säädetyt ja Tasavallan Presidentin vahvistamat nopeusrajoitukset!

SUORITUSKYKY

Viritetty Cupra on teholtaan saman oloinen kuin aiemmin ajetut Opel Calibra 4 x 4 turbo sekä Ford Sierra Cosworth.
Erona tietenkin se, että Seatti raapii edestä. Etuveto ja suuri teho on yhdistelmä, joka aiheuttaa suuret haasteet alustalle varsin lyhyessä autossa. Seatin tapauksessa vaikeutena on siirtää olemassa oleva teho tienpintaan. Cuprassa asiassa on onnistuttu kohtuullisen hyvin. Suurilla nopeuksilla auton hallittavuus on hyvä, mutta mukavuus kärsii – auto kun myötäilee tien pintaa hyvinkin tarkasti. Tämä tekee ajosta levotonta ja pomppivaa.

Suorituskyvystä jäi erityisesti mieleen alakierrosvääntö, joka on yleensä turbokoneisissa vehkeissä vaatimatonta. Cupralla on jopa miellyttävämpää ajella muun liikenteen tahtiin isolla vaihteella, kuin urheilullisesti rykien!

TILAT JA VARUSTELU

Seat Ibiza on koriltaan pikkuauto. Olettaisin, että tämän auton seuraava haltija (omistaja?) ajelee autolla pääsääntöisesti yksin. Sen vuoksi on yhdentekevää minkä kokoinen takapenkki tai tavaratila autossa on. Etutilat ovat kaikin puolin tilavat ja erityisesti kiinnittäisin huomiota tyylikkäästi toteutettuun sisustaan! Sisällä viihtyy varsin mainiosti vaikkakin 29 asteen helteellä olisin kaivannut ilmakonetta…

Keskikonsolissa on laitteistokokonaisuus, josta hallitaan radiota (vakio), lämmityslaitetta ja tuuletusta. Lisäksi diginäytössä on kello sekä ulkolämpötilanmittari.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 158 Kw (215 hv)
Vääntömomentti: 280,5 Nm
Huippunopeus: noin 230 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: noin 6,2 sek
Kulutus: ei tiedossa

YHTEENVETO

Soiva peli! Seatti on selvästi kunnossa oleva auto ja tehot ovat tallella. Suorituskyky on muikea jopa monenlaisiin autoihin tottuneelle koeajajalle. Alusta on enimmäkseen renkaista johtuen levottoman oloinen, mutta taatusti urheilullinen!

Lisätietoja Cuprasta ja sen rahoitusvaihtoehdoista voi kysellä Herttoniemen Autokeskuksesta numerosta 09 788005. Erikoisia autoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Seat Ibiza
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.