Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Seat Leon TDI

Koeajot 13.11.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Seat Leon TDI:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/149955

TAUSTAA

Seat kuuluu VW – Skoda – Audi leiriin ja se tulee Espanjasta. Sisarmalli on porrasperäinen Toledo. Tässä yksilössä on konsernin yleisimpiä koneita, 1.9 –litrainen TDI dieselmoottori.

ENSIVAIKUTELMA LEONISTA

Kompaktin kokoinen hatchback on saavuttanut suuren myyntimenestyksen Suomessa konsernin muita tuotteita edullisemman hinnoittelun myötä. Varsinkin dieseleinä Seatin kaikkia malleja on myyty erittäin hyvin.

Perussininen väri on oikeastaan ihan kiva ja erottuu massasta. Sisusta on kaksivärisine kojelautoineen ja harmaine penkkeineen asiallisen tyylikäs. Mittarivalaistus on punainen.

Kun oikein tarkkaan tutkii, huomaa lukuisia osia, jotka ovat täysin identtiset esimerkiksi Golf IV:seen verrattuna, joka on meikäläisen käyttöautona tällä kertaa. Jopa taustapeilit ovat samat kuin Golfissa. Eihän siinä mitään, näin saadaan suunnittelu- ja tuotantokustannukset alemmaksi, kun käytetään yhteisiä osia.

AJOSSA

Istuma-asento on heti luonteva, ainoa moite tulee liian lyhyestä istuintyynystä, joka voisi olla kymmenisen senttiä pitempi. Ohjauspyörä on mukavan paksukehäinen ja kaikki hallintalaitteet löytyvät helposti ja niiden käyttölogiikka on selkeä.

Koneesta kuuluu TDI –moottoreille ominainen pörinä. Mikään muu seikka ei kerro ajajalle, että ollaan liikkeellä dieselmoottorisella autolla.
  • Array
  • Array
 
Alusta on tanakka, olematta kova. Ajokäytös on hyvin neutraalia; 90 asteen käännöksiin voi mennä aika reipastakin vauhtia, eikä auto kallistele tai yliohjaa juuri lainkaan. Ohjaustuntuma on alle asennettujen nastarenkaiden vuoksi hiukan etäinen.

Suorituskyky on normaaliin kaupunkipainotteiseen ajoon ripeähkö. Syynä on tähän autoon asennettu tehoboxi, jolla auton vakio 90 hevosvoimaa on nostettu noin 110 hevoseen.

Käskettäessä Leon ampaisee aika rivakasti ja yleishiljaisesta kulkemisestaan johtuen vauhtia on yllättäen 15 – 20 km/h enemmän kuin perstuntumalta luulisi.

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Leon on pikkuautoluokkaa seuraavassa kategoriassa. Se tarkoittaa, että tilaa on mukavasti ja leveyttäkin piisaa kohtuullisesti. Takaistuimelle mahtuu kaksi aikuista, mutta jalkatila on aika vaatimaton.

Tavaratila on arvatenkin suuri, sen näkee jo päälle auton ulkomuodosta.

Varustelista on tavanomainen tämän ikä- ja kokoluokan autolle; ohjaustehostin, keskuslukitus, sähköikkunat edessä, penkinlämmittimet, sumuvalot, abs-jarrut ja airbagejä 4 kpl. Lisävarusteena vetokoukku.

TEKNISET TIEDOT: (vakiomallisen arvot)

Teho: 90 hv / 66 kW
Vääntö: 210 Nm
Huippunopeus: 180 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12,7 sekuntia
Kulutus: 4,2 5,1 6,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Hyvä perusauto, jossa lisäbonuksena erittäin pieni kulutus. Osamatkamittari näytti koeajon päättyessä 832 km ja tankissa oli vielä viidennes jäljellä! 

Comments

For sale - Seat Leon
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.