Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Seat Toledo 20VT

Koeajot 05.08.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Seat Toledolla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä ( http://www.nettiauto.com/827234 )

TAUSTAA

Seat Toledo esiteltiin ensi kerran vuonna 1991, jolloin Seat oli itsenäinen espanjalainen autonvalmistaja, jonka autot olivat tunnettuja, mutteivat ainakaan korkeasta laadustaan. Toledo korvasi Malagan, joka oli aika onneton esitys – espanjalainen vastine Fiat Regatasta. Onneksi ne ovat kaikki jo maatuneet…

Sitten VAG (Audi-Volkswagen) kaappasi Seatin omien siipiensä suojiin ja saksalaisen täsmällinen laatujärjestelmä otettiin käyttöön. Ensimmäinen VW-konsernin pohjalevylle rakennettu Toledo esiteltiin 1999 ja kolmas sukupolvi autosta näki päivänvalon viime vuonna eli 2005. Toledo on Seat Leonin porrasperäinen sisar. Molemmat ovat etäistä sukua – voisi sanoa serkuksia - Boralle ja Golfille.


ENSIVAIKUTELMA

Vanha sanonta “susi lampaan vaatteissa” tulee mieleen kun ensi metrit Toledolla on ajettu. Beige metalliväri on yksi niistä konservatiivisimmistä väreistä, mitä autoon voi valita. Kun ottaa huomioon, että autossa on 180-hevosvoimainen turbomoottori, on ristiriita auton ulkonäön osalta ilmeinen. Ehkä hyvä niin, sillä kaikki eivät halua erottua. Sisustan väritys poikkeaa edukseen tavallisista hiirenharmaista värimaailmoista. Vaalean sisustan miinuspuolena on sen puhtaanapidon vaatima lisääntynyt työmäärä ja pesuaineiden menekki.

AJOSSA

Heti liikkeellelähdön jälkeen minun oli kysyttävä koeajolenkillä mukana olleelta Matilta auton tehomäärä. Olin jotenkin olettanut 1.8 T:n tehon olevan aina 150 hevosvoimaa. Väärin – Toledossa on päivitetty 180 hevosvoiman pata, ja ero on selkeä. Moottori reagoi salamannopeasti pieniinkiin kaasupolkimen asennon muutoksiin. Ilman ahtautumisen sylintereihin aistii, ja kuuluu sieltä pientä vaimeaa turbon vihellystäkin, jos oikein tarkkaan kuuntelee.

Alusta on arkiajoon sopivaksi viritetty. Koska ajopäiväkirjaan ei mitään merkintää tule, se tarkoittaa että alusta hoitaa tehtävänsä täysin odotusten mukaisesti. Se ei ole paukkukova, muttei liian veteläkään.

Kuusivaihteinen laatikko on täsmällinen ja välitykset ovat sillä mallilla, että kuutosta tulee heitettyä silmään vasta moottoritienopeuksilla.
Ohjauspyörä on sporttinen, kolmipuolainen ja nahalla päällystetty.

Ajettavuus on kaikilta osatekijöiltään onnistunut, eikä mikään ominaisuus nouse pintaan hyvässä tai pahassa.

Jos jotain negatiivista pitäisi hakea, niin allaolevat puolikuntoiset Misukat vetelevät urissa, ja rengasmelu nousee huonolla pinnalla päällimmäiseksi melunlähteeksi.

  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Ohjaamo on pirteä ja valoisa vaaleiden materiaalien ansiosta. Edessä on erinomaisen tyköistuvat urheiluistuimet, joissa reunapalat ovat nahkapäällysteiset ja istuinosa on alcantaraa. Alcantaran hyvänä puolena voidaan pitää sen hyvää kitkapintaa, huonona taasen sen pinnan herkkää nuhruuntumisalttiutta.

Kojelautanäkymät ovat tärkeä osa auton viihtyvyyttä. Sehän on se osa autossa, jonka kuljettaja näkee. Toledossa on minun makuuni hyvin toteutettu kojelauta. Mittaristo on erittäin selkeä ja suurin mittarein varustettu. Yövalaistus on audimaisen punainen.

Varusteita Toledossa on nykymittapuun mukaan runsaasti. Erikoismaininnan arvoisia varusteita ovat sähkösäätöiset etupenkit, ajotietokone, vakionopeudensäädin (henkilökohtainen must!) eteen-taakse-ylös-alas säädettävä ohjauspyörä, automaattinen ilmastointilaite, integroitu CD-soitin sekä upeat alumiinivalssit.

Tavaratila on kuutiotilavuutensa puolesta kokoluokkanssa suurimpia, mutta porrasperäisen auton vitsauksena on lastausaukon rajoitettu koko. Takapenkit kaatuvat kahdessa erisuuruisessa osassa muodostaen mahdollisuuden pidempien esineiden kuljetukseen.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 180 hv / 132 kW
Vääntö: 235 Nm / 5000 rpm
Huippunopeus: 229 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,7 sekuntia
Kulutus: 6,4 – 8,4 – 11,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Seat Toledo 20VT on selkeästi ajajan auto. Tehoa on riittävästi, ja auto on mutkaisilla tiellä todella nautittava ajettava. Varustetaso on jopa nykymittapuun mukaan runsas. Isot huollot on juuri tehty. Mitä muuta autolta voisi kaivata?  Haluatko omasta autostasi koeajoraportin Nettiautoon? Etusijalla erikoiset autot, jotka sijaitsevat noin tunnin ajomatkan säteellä pk-seudulta. Lähetä autosi ID-numero ja pieni esittely autostasi s-postilla mika@nettiauto.com

For sale - Seat Toledo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.