Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: smart roadster - Article - Nettiauto

Tyypit: smart roadster

Koeajot 23.10.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin smart roadsterilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Jyväskylässä ( http://www.nettiauto.com/416498 )

TAUSTAA

Ensimmäinen smart esiteltiin jo vuonna 1998 ja vastaanotto oli alkuihmettelyn jälkeen lupaava. smartin taustalla vaikutti sveitsiläinen kellovalmistaja swatch ja Mercedes-Benz otti vastuun tekniikasta.

Ensimmäinen malli oli korkea kaksipaikkainen fourtwo. Kompaktin kokonsa lisäksi autossa oli paljon uutta ja mullistavaa ajattelua: kolmisylinterinen moottori takana, takaveto, robottivaihteisto ja automaattikytkin, itse vaihdettavat muoviset koripalat. Kaiken kruunasi raikas sisustakonsepti, jonka pystyi räätälöimään omien mieltymysten mukaan. Auton varustetaso valittiin erikseen: pure, pulse tai passion.

ENSIVAIKUTELMA SMARTISTA

Voi kun se on pieni! Ja matala.

Laatuvaikutelma on korkeaa tasoa, sillä kaikki korinosat istuvat paikoilleen tarkasti ja materiaalit ovat erittäin korkealaatuisia. Suoraan edestä päin katsottuna roadster on kuin veikeästi hymyilevä valas.

Takalasi on vaakasuorassa ja sen takana on lavea takaluukun kansi, jonka sisälle on piilotettu kolmesylinterinen pikkuruinen bensaturbo. Kaikki peltiosat ovat muovia. Roadster on erittäin modernin ja omaperäisen näköinen auto.

Sisusta muistuttaa kovasti fourtwo mallia, sillä jotkin komponentit kuten ohjauspyörä ja vaihdekepin seutu ovat identtiset.

Sisään laskeudutaan aika helposti, ja ohjaamo on kahdelle aikuiselle riittävän väljä. Näkyvyys ulos on rajallinen, sillä kaikki lasit ovat matalia. Lyhyen lenkin jälkeen näkymiin tottuu helposti.

AJOSSA

Ajettavuudeltaan smart roadster on hymyn korviin asti venyttävä auto. Keskimoottorinen ja takavetoinen pikkusportti on muikea auto varsinkin mutkaisilla teillä. Ohjaus on nopea ja tuntuma kevyeen etupäähän on sormin aistittavissa. Alusta on erittäin jämäkkä olematta kuitenkaan pintakova. Pahatkin röykyt ja polanteet selvitetään sivistyneesti, ilman että ratti hakkaa käsille.

Autossa on automaattinen kytkin ja vaihteisto, joka on vuosia sitten koeajetun smart fourtwon ajoista kehittynyt. Nyt vaihtamistapahtuma sujuu nopeammin ja lähes nykäyksittä. Ainoastaan vauhtia hidastettaessa tulee pieni nykäys, kun elektroniikka päättää vaihtaa pienemmälle.

Suorituskyky on käytännössä rivakampaa, kuin paperilla numerot antavat odottaa. Käytännössä moottori vastaa kaasuun välittömästi ja mikroautomaisen ajotuntuman vuoksi tuntuu kuin mentäisiin isoakin kovaa. Menoa säestää kolmisylinterisen moottorin mainio papatus.

Koeajon aikana näimme smartin omistajan kanssa hämmästyttävän näyn: peräti kaksi hirveä loikki maantien poikki noin viiden kilometrin päästä Helsinki-Vantaa lentoasemalta pohjoiseen, suuntanaan parinkymmenen metrin päässä sijaitseva Tuusulan moottoritie. Kun palasimme takaisinpäin moottoritietä pitkin, ei hirvistä ollut (onneksi) mitään havaintoa.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Ohjaamo on täysin riittävä kahden aikuisen istua. Jalkatilaa on riittämiin ja istuimen pituussäätövara riittää jopa 185 senttiselle. Pää ei osu kattoon, mutta on aika liki. Ainoa haittapuoli on autosta uloskömpiminen, joka ei lähes satakiloiselle entiselle aktiiviurheilijalle ole mitään mannaa.

Matkatavaratila on käytettävä tehokkaasti: etupellin alla on syvä potero, johon mahtuisi hyvin täysikokoinen sienestysämpäri. Takatilaan mahtuu mukavasti pari sarjaa biljardikeppejä säilytyslaatikossaan. Tässä yksilössä sekin tila oli pyhitetty omatekoisen subbariboksin kodiksi.

Tavaratilan kanteen saisi tilattua laukkutelineen, mutta sitten laukut joutuvat sään armoille.
Varustepuoli on hyvällä mallilla ilmastointilaitteen puutteesta huolimatta: ajonhallintaan liittyviä lyhenteitä on pitkä liuta (ESP, EBV, ASC, ABS ja CBC), sähköisesti avautuva katto, tiptronic tyyppinen vaihteisto käsinvalintamahdollisuudella, sähköikkunat, kaukosäätölukitus, penkinlämmittimet, ajotietokone, puhelinsarja, nahkapäällysteinen ratti, upeat alumiinivanteet.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 82 hv / 60 kW
Vääntö: 110 Nm
Huippunopeus: 175 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,9 sekuntia
Kulutus: 4,3 - 5,1 - 6,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Nautiskelijan auto! smart roadster kerää harvinaisuutensa vuoksi uteliaita katseita puoleensa ja ventovieraat ihmiset saattavat ryhtyä juttusille liikennevaloissa tai bensa-asemilla.

Ajo-ominaisuudet ovat auton parasta antia, ja laatuvaikutelma on erittäin korkeatasoinen. Jos ei tarvitse tilaa ympärilleen tai tavaroille, autolla on mukava ajaa vaikka kaikki arkiajot. Lisäetuna moottoripyörämäinen kulutus ja mitättömän pienet vakuutusmaksut. Lisätiedot smartista Jounilta numerosta 0440 859 716.

Mika Fagerström -nettiauto.com

Comments

For sale - Smart Roadster
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show