Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Toyota Avensis D4D STW

Koeajot 03.12.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Avensiksella, joka on myytävänä Autovalkamassa Espoossa http://www.nettiauto.com/979725

Taustaa


Toyota Avensis on merkin isomman keskikokoluokan auto, Carinan seuraaja. Ensimmäsen polven Avensis esiteltiin loppuvuonna 1998. Tämä nykyinen malli tuli markkinoille vuonna 2003. Autosta on olemassa porrasperäinen versio sekä farmari. Tila-auto Avensis Verso ratsastaa samalla nimellä, mutta koriltaan se on täysin erilainen.

Ensivaikutelma


Muotoiluseikat ovat makuasioita, mutta mielestäni nyky-Avensis on tyylikäs ja hillitty kokonaisuus. Olemuksessa on arvokkuutta Audin tai Mersun tapaan. Sisusta on tarkoituksenmukainen, oranssi hohkaava mittaristo poikkeaa edukseen – lukemat ovat selkeät ja helppolukuiset. Ohjaamossa viihtyy. Keskikonsolissa on kiiltävää pintaa ja selkeälukuiset laitteet. Ylhäältä alaspäin: ajotietokoneen näyttö, radiokasetti / cd-soitin, automaattinen ilmastointilaite. Kirjasinkoko voisi soittimissa ja muissa digimittareissa olla aavistuksen suurempi.

Ajossa


Ensituntemukset ovat tärkein osa uuteen autoon tutustumista. Avensis tuntuu heti alkuun käteenkäyvältä, hiljaiselta ja laadukkaalta tuotteelta. Istuimet ovat kookkaat, sopivista paikoista vartaloa tukevat ja pintamateriaaliltaan miellyttävät. Keskikyynärnoja kruunaa leppoisan istuma-asennon.

D4D –tunnus kertoo, että autossa on 2-litrainen turbodieselmoottori. Mikään raketti tämä 115 -hevosvoimainen versio ei ole, mutta käytännön ajossa se osoittautuu erittäin miellyttäväksi tuttavuudeksi. Viisivaihteista manuaalilaatikkoa ei tarvitse kovin usein hämmentää, sillä vääntöä riittää aina pieniltä kierroksilta alkaen. Tehonpuutteen havaitsee oikeastaan vain silloin, kun lähtee täyskaasulla kiihdyttämään – kierrokset tuntuvat loppuvan kesken.

Jarrut ovat erittäin herkkätoimiset ja vaativat siten alkuun totuttelua. Tässä autossa on hätäjarrutehostin ja ajonvakautusjärjestelmä vakiona.

Ohjausvaste on napakka, mutta nastarenkaista johtuen tuntuma tiehen on etäinen. Tuntuu typerältä ajella nastarenkailla paljaalla asvaltilla suojakelillä, mutta niin se vain kalenteri sanoo, että on tehtävä.

  • Array
  • Array
 


Tilat ja varustelu


Tiloiltaan Avensis on nykymittapuunkin mukaan tilava auto. Takapenkilläkin matkustaa herroiksi, ja kerrankin takapenkin muotoilu ja kallistuskulma ovat sellaiset, että heti tuntee viihtyvänsä.

Tavaratila on tilavan näköinen – joskin pyöränkotelot vievät hiukan leveydestä. Tavarat saa hyvin piiloon tavarapeitteen alle, ja verkko varmistaa, ettei mitään lennä ohjaamon puolelle.

Laatuvaikutelmaltaan Avensis on taattua Toyota –tasoa. Pintamateriaalit ja osien sovitukset ovat keskimääräistä paremmat, eikä autosta kuulu minkäänlaisia hälyääniä tai kolinoita.

Varusteista mainittakoon webasto, ajotietokone kulutusmittareineen, mukavasti soiva radiokasetti / cd-soitin yhdistelmä, sekä automaattinen ilmastointilaite. Kattoluukkukin taitaa autosta löytyä. Sivupeilit saa korinmyötäiseksi nappia painamalla. Ohjauspyörässä on soittimen ja ajotietokoneen painikkeet.

Tekniset tiedot


Teho: 115 hv / 85 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,2 sekuntia
Kulutus: 4,9 – 5,8 – 7,5 litraa sadalla

Yhteenveto


Toyota Avensis on auto, jolla ei pahemmin herätetä huomiota. Se on selvästikin laatuauto, ja kestävyydeltään ja luotettavuudeltaan odotettavasti huippuluokkaa. Käyttäjälleen se tarjoaa paljon ominaisuuksia ja varusteita, jotka tekevät matkanteosta viihtyisän ja nautittavan kokemuksen. Kulutuslukemat ovat maltilliset. Kulku on vakaata ja hiljaista. Mitä muuta autolta voi vaatia?

Lisätiedot tästä Avensiksesta Autovalkamasta numerosta 09 854 1919.

Teksti: Mika Fagerström

Comments

For sale - Toyota Avensis
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.