Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Toyota Celica GT-Four - Article - Nettiauto

Tyypit: Toyota Celica GT-Four

Koeajot 17.12.2008

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Celica GT-Fourilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa. Myynti-ilmoitus löytyy tästä http://www.nettiauto.com/2283979

Taustaa


Celica GT-Fourin taustalta löytyy ralliautohistoriaa, ja nelivetomallisto oli tarjolla kolmessa eri korisarjassa: ST165 (1986-89), ST185 (1989-1993) sekä nyt koeajettu ST205 (1994-99). Ensimmäinen rallivoitto WRC-sarjassa tuli vuonna 1989. Sen jälkeen sensaatiomaiset kolme perättäistä maailmanmestaruutta vuosilta 1992, 1993 sekä 1994. Uusikorisella ST205:lla rallimenestys jäi yhteen osakilpailuvoittoon.

Kyseessä on siis jatkuvalla nelivedolla varustettu turboahdettu kaksilitrainen Celica.

Ensivaikutelma


Musta auto mustalla nahkasisustalla on aina mieleinen yhdistelmä ja kun autossa on vielä alkuperäinen ja nykymittapuun mukaan valtava takasiipi, on odotettavissa lupaava tyypitys.

Auto on täysin alkuperäisessä kuosissaan, lukuunottamatta mörinäpönttöä, joka ei ole ihan nimensä veroinen.

Istuma-asento on heti sopiva ja sivutuki on riittävällä tasolla. Mittaristosta kurkistaa nykymuodin vastaisesti kuusi erilaista asteikkoa, joissa kaikissa on mustalla pohjalla valkoiset nuolet. Vasemmalta oikealle – kierroslukumittari, nopeus/matkamittari ja kolmen pienen mittarin rykelmässä jäähdytysnesteen lämpömittari, ahtopainemittari ja polttoainemittari.

Ajossa


Ajotuntumaa leimaa tukevuus, joka ilmenee jämäkkänä mutta kimmoisana jousituksena sekä tämäkkänä ohjaustuntumana. Pyörien liikkeet tuntuvat ohjauspyörään asti, asia mitä ei voi sanoa kaikista nykyautoista joissa on sähköisesti tehostettu ohjaus.

Kiihtyvyys paikaltaan on kiitettävää luokkaa, ja teho tulee tasaisesti alakierroksilta alkaen. Turbomoottorisissa autoissa on yleensä tehopiikki jolloin kierrosluvulla, mutta Toyota kiihtyy kuin kuminauhamaisen tasaisesti. Nopeuden huomaa oikeastaan ainoastaan mittarista.

Vaihteisto on viisivaihteinen ja pykälät löytyvät vaivattomasti. Kytkinpolkimen liike on lyhyehkö ja poljintuntuma on raskas.

Käsiteltävyys on erittäin helppoa ja auto ohjautuu juuri sinne minne sen haluaa menevän. Kiinteä neliveto lisää turvallisuudentunnetta… siis pelkkää tunnetta. Kun vauhtiin on päästy ja hallinnanmenetys on totta, silloin nelivedosta ei juurikaan ole hyötyä, ellei ole erityisen taitava autonkäsittelijä.

Mölypuolesta sen verran, että mörinäpönttö ei ole kovin äänekäs ja suurin äänentuottaja ovat alla pyörivät kovahkot kitkarenkaat. Turboautolle ominaiset vihellykset ja suhahdukset puuttuvat täysin.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Tiloiltaan Celica on enemmän 2+2 kuin nelipaikkainen, sen verran ahdas takapenkki on. Tavaratila on sitä vastoin urheiluautoon aika runsaskin. Erilaisten esineiden mukaan ottaminen vaatii pientä punnerrusta, sillä tavaratilan reuna on aika korkealla. Takaluukku aukeaa kätevästi ylös asti, mikä omalta osaltaan helpottaa lastausta.

Konepelti on painonsäästön vuoksi alumiinia. Etuovet ovat karmittomat.

Varusteita on nykyautoihin verrattuna aika vaatimattomasti; manuaalinen ilmastointilaite vastaa ohjaamoviihtyvyydestä ja abs-jarrut ja ratin airbag edustavat kaikenkattavasti turvavarusteita. Jarruavustimet ja ajonvakautusjärjestelmät loistavat poissaolollaan.

Tekniset tiedot


Teho: 242 hv / 178 kW
Huippunopeus: 245 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,9 – 6,3 sekuntia (riippuen lähteestä)
Kulutus: ei ilmoitettu

YhteenvetoGT-four kuuluu niihin autoihin, joita haetaan kissojen ja koirien kanssa ladoista kymmenen vuoden kuluttua, kun museointi-ikä lähestyy. On ilahduttavaa, että uustuonnin myötä näitä yksilöitä löytyy myös Suomesta. Tätä korimallia GT-Fouria on Suomessa myyty uutena vain muutamia.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauto.com palvelun perustajajäsen, ja nykyään hän myy käytettyjä autoja sekä uusia mopoja ja skoottereita Keravalla. Jos haluat autosi Nettiauton koeajoraporttiin, laita mailia mika@teerila.fi tai soita 0500 500049.

Comments

For sale - Toyota Celica
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?