Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Koeajot 02.09.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Yariksella, joka on nyt myynnissä Automaa Espoossa www.nettiauto.com/966575

Taustaa


Toyota Yaris on suhteellisen uusi malli, jolle ei oikein löydy kantaisää. Aiemmin tehtiin Starletia, mutta Yarisilla on hyvin vähän yhtymäkohtia tähän malliin. Sittemmin Yarisin alapuolelle on lanseerattu Aygo, joka on kolmen eri autotehtaan yhteistyön hedelmä. Muut vastaavat mallit ovat Citroen C1 ja Peugeot 107.

Yarista on tehty kolmi- ja viisiovisia malleja, sekä Verso –mallia, joka on farmari- ja tilauton risteymä, kuitenkin viisipaikkainen. Moottorivalikoima on runsas, käsittäen kolmisylinterisen yksilitraisen, 1.3-litraisen nelikon sekä eri tehoversioin tarjotun 1.5 –litraisen.


Ensivaikutelma


Malliston ehdoton huippu on nyt koeajettu 1.5 turbo, joka on omassa luokassaan harvinaisuus. Autoa on nimittäin rakennettu vain 600 erikseen numeroitua kappaletta. Kokoonpano on tehty Tanskassa Toyotan MotorSport -yksikössä.

Turboversiossa on monia varusteita, joita ei ehkä ensikatsomalla huomaa. Näistä mainittakoon sporttipenkit, tavanomaisesta digimittaristosta poikkeava analoginen valkopohjainen mittaristo keskellä kojetaulua, runsaat korin lisäosat sekä tietenkin pellin alla pörisevä 150 –hevosvoimainen voimanpesä.

Ajossa


Ajettavuudeltaan Yaris Turbo on yhdellä sanalla tiivistettynä -hauska. Pienessä ja kevyessä autossa voimakas turbomoottori takaa erittäin nauttittavan suorituskyvyn.

Allaolevat 35-sarjan renkaat aiheuttavat huomattavaa vetelyä ja tempomista urissa. Alustaltaan tämä Yaris ei ole kovuudeltaan pahimmasta päästä, mutta urainen tie vaatii jatkuvaa keskittymistä ajolinjojen pitämiseksi kurissa.

Tiukoissa tilanteissa ajokäytös muuttaa luonnettaan, ja tuntuu kuin auto menisi kuin Tom –kissa piirretyssä Tom ja Jerryssä. Auto niiaa kaarteen ulkoreunaan, mutta pito ei millään lopu kesken. Ilmiö johtuu varmasti korkeahkosta korista ja vain vähän kuljettajaa tukevasta penkistä.

Renkaat saa tällä kevyellä autolla helposti sutimaan. Kiihtyvyys on kiitettävää luokkaa – eritoten vauhdin tuntu on suurempi kuin mitä se on paperilla.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Etupenkit näyttävät runsaasti tuetuilta, mutta tosiasiassa sivuttaistuki on aika vaatimaton ja penkit ovat enemmän mukavuuspainotteiset kuin urheilulliset.

Lisätarvikkeista mainittakoon hansikaslokeron kanteen istutettu 7,5 tuuman Playstation 2:sen näyttö.

Matalaprofiiliset renkaat ja uudehkot aluvanteet kruunaavat urheilullisen ulkonäön, joka onkin melkoisen erilainen vakio-Yarikseen verrattuna. Autossa on ympäriinsä helma- ja korisarjat, valoluomet sekä takaikkunan päällä kunnollinen tuulenohjain.

Ilmastointilaite pikkuautossa alkaa olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus ja sellainen löytyy myös tästä autosta.

Tekniset tiedot


Teho: 150 hv / 110 kW
Vääntö: 205 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,7 sekuntia
Kulutus: ei ilmoitettu

Yhteenveto


Numeroitu erikoismalli tulee joskus tulevaisuudessa olemaan keräilyharvinaisuus, Yaris Turbo Limited Edition kelpaa aivan tavalliseen arkiajoon, mutta vaatii aikamoista itsekuria ajella sillä maltillisesti.

Onneksi tästä maasta löytyy myös mutkaisia maalaisteitä, joilla pystyy nauttimaan auton ominaisuuksista täysin laillisia nopeuksia käyttäen.
Siihen tarkoitukseen tämä erikoismalli on tehty.

Kuljetuskapasiteetiltaan Yaris on pikkuauto. Ohjaamo tarjoaa hyvät tilat jopa neljälle aikuiselle. Matkatavaratila on ahdas.

Lisätiedot Yariksesta Automaa Espoosta numerosta 010 348 7000.

Comments

For sale - Toyota Yaris
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.