Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Volkswagen Golf

Koeajot 14.01.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Golfilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/514683

TAUSTAA

Volkswagen esitteli kompaktin kolmiovisen Golfin jo niinkin aikaisin kuin 1974, jolloin maailma oli hieman erilainen paikka kuin nyt. Silloin lahkeet olivat leveät, takatukka ja pulisongit olivat kova sana ja autojen värimaailma noudatteli DDR- tyylistä tapettimuotia.

Golfista tunnetaan viisi eri sukupolvea ja yleisökin puhuu tutusti ”kolmos-” tai ”nelossarjasta”. Kahden lähisukupolven Golfien erot huomaa vain, jos autot ovat vierekkäin. Ero Golf I:sen ja Golf V:sen välillä onkin sitten jo huomattava, sillä vuosien saatossa auto on kasvanut, ja Golf I on jopa pienempi kuin nykyinen Polo.

Korimalleja on ollut tarjolla useita: 3-ovinen, 5-ovinen, farmari, cabriolet. 2 ja 4-oviset sisarmallit ovat tunteneet nimen Jetta, Vento tai Bora.

ENSIVAIKUTELMA GOLFISTA

Koeajoon toivotaan aika usein perusautoja. Nyt on tarjolla juuri sellainen - malliston aloitusmalli CL -varusteisena ja 1.4 litran bensakoneella.

Ulkoasultaan Golf on ajattoman ja huomiota herättämättömän näköinen. No, kyllähän kirkkaan punainen auto vähän huomiota herättää, mutta tarkoitan lähinnä, ettei autossa ole mitään erikoisia ulkoisia koristeita kuten aluvanteita tms.

Sisätiloissa on hiukan itse lisättyjä koristeita – laatusoitin ja erilliskaiuttimet + subbari, alumiinipolkimet sekä penkinpäälliset.

Erikoista tässä autossa on erittäin vähäinen ajomäärä (93 tkm) ja aukoton huoltohistoria.

AJOSSA

Suurin yllätys piilee auton ajo-ominaisuuksissa, jotka ovat hyvin onnistuneet. Golf on todella näppärä pyöriteltävä. Alusta on tehtäviensä tasalla siinä mielessä, että se on mukava, mutta ei liian kova. Kuormansa se kantaa hyvin ilman ylimääräisiä niiailuja.

Ohjaustunto on myös aika miellyttävä – ei se nyt ihan Focuksen tasolle yllä mutta ei se mitenkään tunnotonkaan ole. Auto menee juuri sinne minne sen luulisi menevän.

Moottori tuntuu huomattavasti tehokkaammalta kuin mitä numeroarvot antavat odottaa. Golf vastaa erittäin äkäisesti kaasuun ja runsaan sadan kilometrin vauhtiin asti autolla pärjää erittäin hyvin. Alakierrosvääntöäkin on yllättävän mukavasti eli käytännössä se tarkoittaa että autolla voi ajaa siten ettei vaihteita tarvitse koko ajan hämmentää.

Vaihteensiirto on hiukan kulmikas ja oikean pykälän löytäminen tuottaa tottumattomalle aluksi harmia. Tarkalla kepin käytöllä asia ei vaivaa ja ominaisuuteen tottuu nopeasti.

  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan 3-ovinen auto on aina kompromissi, eikä tämänkaltaisia autoja hankita, jos jatkuva tilantarve ylittää auton kapasiteetin.

Edessä istutaan oikein mukavasti ja tilavasti, eikä pitempikään kuljettaja tunne oloaan tukalaksi. Säätöjä on vähän, mutta onnistunut perussuunnittelu helpottaa.

Varusteiltaan Golf on aika vaatimaton, mutta kaikki tarpeellinen löytyy ja vähän ekstraakin: hyvälaatuiset soittimet ja vetokoukku.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 60 hv / 44 kW
Vääntö: 116 Nm
Huippunopeus: 157 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 16,3 sekuntia
Kulutus: 5,2 – 7,0 – 8,2 litraa sadalla

YHTEENVETO

Golf on järkiauto ja kulkee vähällä polttoaineella. Juuri suoritetun ison huollon jälkeen ja muutenkin pienillä kilometreillä varustettuna auton pitäisi tarjota paljon huolettomia ja edullisia kilometrejä.

Golfilla on kiva ajaa eikä vähätehoinen kone tuota pettymystä ainakaan pk-seudun arkipyöritiyksessä. Voit tarjota autoasi koeajoraportin kohteeksi, mielellään sähköpostilla mika@nettiauto.com Jonossa on aina kymmenkunta autoa, ja poimin niistä toimituksellisesti sopivammat.

Comments

For sale - Volkswagen Golf
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.