Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Volkswagen Golf VR6

Koeajot 01.04.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Golf VR6:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Hämeessä http://www.nettiauto.com/651249

TAUSTAA

Golfeja on ollut aiemminkin koeajossa, mutta tämän yksilön juttu on kokoluokkaansa nähden äärimmäisen suorituskykyinen moottori. VR6 tarkoittaa kahteen riviin sijoitettua kuusisylinteristä rivimoottoria. Sylinterit eivät ole perinteisessä V –kulmassa toisiinsa nähden, vaan melkein rivissä.

Kaupallisesti tehokkaammat Golfit ovat aina menestyneet tehtaan odotuksia paremmin. Sittemmin samasta teemasta on kehitetty 1.8 ja 2.0 –litraiset turbot sekä R32 eli 3,2 –litrainen vapaastihengittävä, josta irtoaa peräti 250 hv.

ENSIVAIKUTELMA GOLFISTA

BBS-ristikkovanteet sopivat sporttiseen, madallettuun autoon erinomaisesti ja DTM-putken ohella kertovat mistä on kysymys.

Golfin sisustassa on käytetty paljon mustaa muovia, ja se on kaikkine muotoineen ja erilaisine pintoineen silmää miellyttävä kokonaisuus.

Mittariston selkeys on aina tärkeä seikka ja volkkareiden tapa toteuttaa nämä asiat on selkeä ja tarkoitushakuinen. Ohjauspyörän kehä on harmittavasti vain muovia.

Valkomusta ulkoväritys sopii autoon erinomaisesti. Valkoinen auto ei ole se kaikkein halutuin, mutta tiettyihin autoihin väri sopii paremmin kuin toisiin.

AJOSSA

Etujakkarat ovat tyköistuvaa mallia – näissä volkkareissa jokainen sisääntulo ja ulosmeno rasittaa penkinreunaa raskaasti. Sen vuoksi se kuluu äkkiä puhki. Suunnitteluvirhe siinä suhteessa, että penkinreunassa on selvästi läpi tuntuva metallinen tanko. Eihän kangas voi mitenkään kestää sellaista rasitusta mikä siihen päivittäin kohdistuu.

Käynnistys ei tuo esiin mitään merkittävää yllätystä ainakaan äänien muodossa – auto käy tasaisen vaimeasti.

Vaihdekepin liikkeet ovat pitkät ja tarkkuutta vaativat. Volkkarin tapaan laatikko on klonksuvaa mallia. Pakki löytyy, kun painaa keppiä auton lattiaa kohti.

Alustaltaan VR6 on napakka, olematta kivireki. Kuopissa palautus toimii asiallisesti. Parasta antia tarjotaan vauhdikkaassa ajossa, jossa auto tuntuu liimautuvan tienpintaan.

Ohjaustunto on aavistuksen etäinen eikä heti varoita pidon menetyksestä. Ohjaus on aika nopea, joka tarkoittaa, ettei rattia tarvitse paljoa kääntää kulkusuunnan muuttamiseksi.

Tehosysteemit on selvästi kehitetty pitkiä autobaanarupeamia varten. VR6 on moottorina luonteeltaan puurtaja, joka ei valita, vaan vie.

Normaalissa liikenteessä vapaasti hengittävä kone ei ole mikään raketti, mutta kyllä sillä on kiva hakea sellaisia tilanteita, joissa tehoa voi vähän käyttääkin. Parhaimmillaan moottori on väkevän väännön alueella eli 2000 – 5000 kierroksen välillä.

Vaihteita ei välttämättä tarvitse vaihtaa pienemmälle, sillä auto jaksaa vetää mukisematta kaikissa tilanteissa.

Kierrosten noustessa selkä painautuu tiiviimmin penkkiin, ja koneen ja putkiston äänet saavat aikaan mielihyvää ainakin vauhtipäiden aistimissa.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Tässä yksilössä on kätevä Climatronic –automaatti-ilmastointilaite. Painonäppäimillä valitaan halutta lämpötila asteen tarkkuudella ja masiina ja sen lukuisat lämpötilasensorit huolehtivat ilmantulosta ohjaamoon.

Ajoasento on hyvin luonteva ilman erityistä kikkailua. Ohjauspyörässä on korkeudensäätö, joka on hyvä erityisen lyhyelle tai pitkälle kuljettajalle. Mittaristo nimittäin jää katveeseen helposti, jos ohjauspyörä ei ole oikealla korkeudella.

Takapenkille voi sijoittaa pari aikuista pitemmällekin matkalle, mutta silloin istuma-asento on aika tiivis eikä mahdollista kovinkaan paljoa liikkumavaraa. Takapenkin selkänoja tuntuu loppuvan puoleen väliin selkää. Onneksi reunapaikoilla on niskatyynyt, jotka parantavat mukavuutta.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 174 hv / 128 kW
Vääntö: 235 Nm
Huippunopeus: 225 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,6 sek
Kulutus: 7,3 – 8,9 – 12,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Kaiken kaikkiaan käteen käypä peli. Golf mielletään nuorisoautoksi, mutta on se niin tasapainoinen ja tasaisen miellyttävä auto, että kelpaa varmasti myös varttuneemmalle väelle.

Parhainta antia Golfissa ovat riittävän tilavat sisätilat, sekä hyvä ja yllätyksetön ajettavuus.

Ajettavuudeltaan Golf VR6 puhuttelee ainakin meikäläistä, joten sillä valitsee mieluusti sen pisimmän reitin kotiin. 

Comments

For sale - Volkswagen Golf
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.