Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Koeajot 12.02.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Passat Variant 2.5 TDI:llä, joka on myytävänä AutoValkamassa Espoossa http://www.nettiauto.com/545754

TAUSTAA

Volkswagen Passat esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1974, ja siitä tuli äkkiä suosituin iso Volkkari. Vielä suurempi oli K70, mutta sen tekniikka taisi olla liian eksoottinen, sillä auton valmistus lopetettiin jo muutama vuosi ensiesiintymisen jälkeen.

Passatista on olemassa 5 selvästi eri sukupolvea, joista nyt myynnissä oleva esiteltiin viime syksynä. Kuten Volkkarilla on tapana, autoissa on selvää sukunäköä toisilleen. Mutta laitapa ensipolven Passat ja uusin malli vierekkäin, niin kyllä huomaa eron muotoilussa ja varsinkin autojen koossa.

ENSIVAIKUTELMA PASSATISTA

Ns. facelift malli on edelleen tuoreen näköinen auto. Peruskonstruktio on vuodelta 1996, eli jo kymmenen vuoden takaa, mutta hyvin on Passat pysynyt myyntitilaston kärjessä edelleen.

V6 turbodiesel, 4-motion neliveto ja 180 hevosvoimaa yhdistettynä Tiptronic –automaattivaihteistoon. Mielenkiintoinen, mutta harvinainen yhdistelmä.

AJOSSA

Mieleenpainuvinta Passatin ajokäytöksessä on kaikkinainen yllätyksettömyys, täsmällisyys ja jämäkkyys. Ohjaustuntuma on jätetty raskaahkoksi. Satasen nopeudessa auto kulkee kuin kiskoilla, vaikka otteen irrottaisi ratista.

Auto on hiljainen ja tehokkaan tuntuinen. Raskas auto ja automaattivaihteisto vie terävimmän kärjen etenemisestä, mutta tarvittaessa Passatilla voi räppäillä mutkateillä aika railakkaasti.

Ääritilanteissa ajokäytös säilyy hyvin hallinnassa. Etupää puskee jonkin verran, mutta autoa ei tahdo saada edes harkitulla käsijarrukäännöksellä poikittain – vaikka ajonvakautusjärjestelmä on kytketty pois!

Kitkarenkaissa on erinomainen pito – yritin etsiä pidon rajoja parkkipaikalla, mutta ei tahtonut löytyä.

Voimakas ja vääntävä turbodiesel on aina yhtä miellyttävä elämys. Suosittelen jokaiselle, joka vielä vannoo bensamoottorien nimiin, kokeilemaan nykyaikaista dieselautoa. Voimantunne on aina läsnä – vääntöä piisaa ja autolla on todella mukava edetä riippumatta tien kunnosta tai laadusta. V6:sessa riittää vääntöä jo ihan alakierroksilta alkaen.

Minua hämmästyttää, miksi Suomessa dieselautojen osuus uusien henkilöautojen myynnistä pysyy edelleen 15-18% tietämissä, kun se monissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa ja Italiassa on jo luokkaa 60%. Syy ei löydy autojen ominaisuuksista, vaan valtiovallan verokohtelusta.

Jos vuotuinen ajoneuvovero olisi sama kuin bensiiniautoissa, annettaisiin hiukan tasoitusta suuremmalle hankintahinnalle. No, omassa taloudessamme olemme ratkaisseet asian käytännöllisesti: aiempi bensa-Voyager kulki 400 kilometriä 80 eurolla, kun nykyinen diesel-Zafira kulkee 700 kilometriä 40 eurolla. Ei siinä paljon mietitä sitä muutaman sadan euron vuotuista lisämaksua valtiolle, vaikka autolla ajettaisiin vähemmän kuin se laskennallinen 25000 kilometriä vuodessa, jota useammat autotoimittajat pitävät dieselauton hankinnan kustannusperusteisena järkirajana.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Passat edustaa keskisuurta perheautoluokkaa, eikä tiloissa ole mitään moittimista. Auto on vielä perinteisen muotoinen, ja esimerkiksi penkit ovat normaalilla korkeudella. Jopa takapenkkien jalkatila on hyvää tasoa.

Comfortline -varustetaso pitää sisällään kaiken tarpeellisen, onpa mukana hiukan luxustakin: automaattinen ilmastointilaite, VW:n oma laajempi navigaattori, lasinen sähkökattoluukku, hands free varustus, vakionopeudensäädin ym. Ajonhallintaa valvoo elektroniikka ja sen saa tarvittaessa napista painamalla pois päältä.

Vaihteisto on tiptronic –automaatti, joka tarkoittaa, että siinä on myös käsivalintamahdollisuus eteen tai taakse kepistä näpäyttämällä. Mene ja tiedä, mutta itse en juuri vaivautuisi käsin vaihtamaan, jos kyseinen ominaisuus olisi omassa käyttöautossa.
Penkkien muotoilu saa erityismaininnan ja plyysikangas on lämmin ja pidoltaan erinomainen materiaali.

Mittaristo on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä ja eritoten pimeällä sen sininen loisto tuo oman kivan fiiliksensä ohjaamonäkymiin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 180 hv / 132 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: ei ilmoitettu
Kiihtyvyys 0-100 km/t: ei ilmoitettu
Kulutus: ei ilmoitettu

YHTEENVETO

Dieselmoottoriset autot ovat Suomessa yleensä paljon ajavien työkaluja. Tässä Passatissa on mukana paljon mukavuusvarusteita, ja se on tukevana ja rauhallisine ajokäytöksineen turvallinen valinta esimerkiksi perhekäyttöön.

Tarvittaessa kulkuhaluja löytyy, ja sillä on suoraan sanottuna kiva ajella vaikka ihan muuten vaan.

Lisätiedot Passatista AutoValkamasta numerosta 09 854 1919.

Comments

For sale - Volkswagen Passat
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.