Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Koeajot 21.09.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Nettiautossa, http://www.nettiauto.com/57148

ENSIVAIKUTELMA PASSATISTA

Räväkkä tummanpunainen metalliväri, 18-tuuman alumiinivanteet ja pakoputket molemmissa nurkissa. Pelkistetty ulkonäkö pitää sisällään melkoisen määrän erikoista tekniikkaa.

Sisällä on urheilulliset kangasistuimet, nahkainen ohjauspyörä ja Tiptronic -vaihteisto! Lisäksi Passatissa on V6 –moottori ja neliveto. Ei muuta kuin penkki, säädettävä ohjauspyörä ja peilit sopivaan asentoon ja kuutonen käymään.

AJOSSA

Leveillä matalaprofiilirenkailla on aina taipumus vedellä urissa. Tämä nelivetoinen yksilö on sen verran raskas, että käytös on hyvin levollista. Ajo on rauhallista ja kyyti on korkeaa luokkaa. Auto on hiljainen ja viimeistely on korkealuokkaista. Mistään ei kuulu ylimääräisiä ääniä.

Suuremmilla nopeuksilla meno maistuu entistä makeammalta; auton 1700 kilon tyhjäpainon aistii. Kulku on kuin kiskoilla menisi. Länsiväylän laajat heitot eivät paljoa autoa hetkauta. Ohjaus on tunnokas ja jarrut tehokkaat.

Kaarteisiin uskaltaa ajaa varsin suurella nopeudella, sillä isojen pyörien pito on huippuluokkaa.

SUORITUSKYKY

Tehoa Passatissa on riiittävästi. On muistettava että noin 200 kiloa tavallista Passattia painavampana, suorituskyvyn terävin huippu ei voi olla samalla tasolla kuin kevyemmillä pikkusisarillaan.

Tiptronic -vaihteistoa voidaan käyttää myös käsin, jolloin valittu vaihde näkyy mittaristossa. Vaihdetta vaihdetaan kevyesti keppiä näpäyttämällä. Lyhyen kokeilun jälkeen palaan automaattitoimintoon, joka on oppivaa mallia.
Eli jos ajaa leppoisasti, laatikko vaihtaa leppoisasti. Mutta jo lyhyenkin räppäilyn jälkeen laatikko aistii, että nyt on syytä vaihtaa eri tavalla.

TILAT JA VARUSTELU

Passat Variant on erikoisen tilava auto, vertaa sitä sitten saman konsernin A4:seen tai vaikkapa samanikäiseen Volvo V70:een. Ainoastaan nykysuuntauksen mukaiset uutukaiset, kuten Citroen C5 sekä Ford Mondeo, ovat Passattia tilavampia.

Varusteita on mukavasti, eikä oikeastaan mitään jää kaipaamaan. Passatista löytyy mm. automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, 4 x sähköikkunat, 4 x airbag, huippuluokan soitin ja kaiuttimet, 2 x alumiinivanteet, kaukosäätöinen keskuslukitus ja varashälytin, ajotietokone ynnä muuta mukavaa.


TEKNISET TIEDOT: (Autotalli.com:in mukaan)

Teho: 193 hv
Vääntömomentti: 280 Nm
Huippunopeus: 227 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,0 sek.
Kulutus: 8,0 - 11,1 - 16,5 litraa sadalla

YHTEENVETO

Sääli, ettei auton neliveto-ominaisuuksia päässyt näillä keleillä hyödyntämään. Auto on varmasti talvella erityisen nautinnollinen, koska liikkeellelähtökyky on aivan omaa luokkaansa. On muistettava, että nelivetoisen kanssa on syytä käyttää aikaa talviharjoitteluun. Sen verran eri tavalla auto käyttäytyy ääritilanteissa.

Tämä Stockmann-Auton täydellisen huoltokirjan omaava neliveto-Passat on hyvä valinta kenelle tahansa tilaa kaipaavalle. Hyvät ajo-ominaisuudet ja loistavat talviominaisuudet tekevät ajamisesta nautinnon. Erikoisia ajoneuvoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Volkswagen Passat
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.