Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Volvo 960 3.0 24V - Article - Nettiauto

Tyypit: Volvo 960 3.0 24V

Koeajot 23.10.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Volvo 960 3.0 24V, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa, Helsingissä (http://www.nettiauto.com/62078 )

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

Pyrin tietoisesti välttämään koeajettavan auton tietoihin perehtymistä ennakkoon. Näin mieleni on avoin, eikä tule mitään ennakkoluuloja. Näiden ”Tyypit” raporttien ensisijainen tehtävä on välittää lukijoille omat tuntumani koeajettavista autoista – tutustun autoon sitä mukaa kun koeajo etenee.

Ajettuani parisenkymmentä kilometriä Volvolla, havaitsin auton alustan käyttäytymisen ja pienten korin äänten perusteella, että nyt taidetaan olla tekemisissä vanhemman auton kanssa. Ja niinhän lapussa seisookin – auto on vuosimallia 1991! Sen verran ovat autot 12 vuodessa kehittyneet, että kokenut koeajaja aistii pienet erot.

Auto on nimittäin sen verran hienossa kunnossa ulkoisesti, että kuvittelin ajavani 5 vuotta nuorempaa autoa!

Autoon istuutuessa ensimmäinen huomio kiinnittyy penkkiin, joka on todella liukasta beigen väristä nahkaa. Penkki on säädetty aika korkealle – enkä koeajon aikana löytänyt penkistä sellaista vipua, jolla sitä olisi saanut alemmas. Pienen totuttelun jälkeen ajoasento tuntuu hyvältä ja havainnointi siirtyy muihin kohteisiin.

AJOSSA

Jälleen erilainen toteutus tutusta teemasta – kuutoskone ja automaatti. Tällä kertaa moottori on edessä pitkittäin, sylinterit rivissä, ja pyörät raapivat tienpintaa takaa.

Ensihuomio keskittyy Volvomaiseen ohjaukseen. Pienillä nopeuksilla ohjausvaste on suuri siihen suuntaan, minne urat vievät autoa. Sileällä tiellä auto kulkee täysin suoraan, joten kyseessä on ominaisuus – ei vika.

Automaatti vaihtaa niin kuin pitääkin ja siinä on kolme erilaista sähköistä asentoa: W -niinkuin Talvi, S -niinkuin Urheilu ja E –niin kuin Säästö. Helppoa, kun vain muistaa eri kirjainten merkityksen!

Automaattinen ilmastointi pitää omaa mekkalaansa siihen asti, kunnes tasainen kabiinilämpö on saavutettu.

Volvo on parhaimmillaan letkeässä maantie- ja kaupunkiajossa. Nopeassa mutka-ajossa urheilullisuutta saa hakea. Asia selittynee varmaankin Volvon suunnittelemasta takaripustuksesta, jonka päämarkkina-alue on George Bushin nykyisin hallitsema Ameriikan Ihmemaa. Siellä useamman automallin perä jää hiukan tutisemaan, kun tulee tiukkaan kaarteeseen vauhdilla.

Ajamista leimaa muutenkin amerikkalaistyyppinen helppous – ja varusteita on kuin Käkkylässä!

TILAT JA VARUSTELU

Tähän yksilöön on vuonna 1991 ruksattu kaikki mahdolliset herkut – automaattivaihteet, automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, nahkasisusta, nahkapäällysteinen ohjauspyörä, hälytin kaukolla, alumiinvanteet, 4 x sähköikkunat, sähkökattoluukku (jonka nappulaa en löytänyt), metallinvihreä väri jne.

Takatilat ovat tutut taksitolpilta, varsinkin Svea-Mamman maasta. Tilaa on hyvin, mutta jälleen istutaan korkealla ja pää on lähes katossa. Sivusuunnassa tilaa on runsaasti ja polvitila on muikea.

Tavaratila on erittäin suuri, mutta valitettavasti sen pohjassa on kaksi eri korkeustasoa. Taka-akselisto ja kardaani vievät oman tilansa, ja kontin taka-osa on matalampi. Tila voidaan silti käyttää hyödyksi, vaikkapa pehmeämmillä nyyteillä täyttäen.


TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 204 hv
Vääntömomentti 267 Nm
Huippunopeus 210 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,1 sek
Kulutus: 8,2 10,2 14,5 litraa sadalla

YHTEENVETO

Edullinen edustusluokan auto todella runsain varustein! Luulenpa, että tälle autolle löytyy ostaja pian. Hinta on nimittäin todella kohdallaan auton edustavuuteen ja varusteisiin nähden.

Lisätiedot ja kuvat: http://www.nettiauto.com/62078

Voit tiedustella Volvoa ja vaihtoa/rahoitusta suoraan Herttoniemen Autokeskuksesta numerosta 09 788005.

Comments

For sale - Volvo 960
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show