Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Volvo S60 T5 - Article - Nettiauto

Tyypit: Volvo S60 T5

Koeajot 10.12.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volvo S60 T5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa http://www.nettiauto.com/149873

TAUSTAA

Henkilökohtainen kosketuspintani Volvoihin on vähäinen, sillä olen omistanut vain 3 Volvoa, ja jokaisen vain hyvin lyhytaikaisesti: ikivanha 340, yhtä vanha 240 (joka ostettiin suoraan Kurko -lonkeron mainosautoksi) sekä tämän vuoden alussa lyhyen tuttavuuden jälkeen myyty 760 farmari. Muissa yhteyksissä on kyllä tullut ajeltua tämänkin vuosituhannen Volvoilla ja kokemukset ovat olleet positiivisiä. S60 on kuitenkin uusi tuttavuus ja siitä syystä mieleinen koeajon kohde.

ENSIVAIKUTELMA S60:STÄ

Auto on koeajon alkaessa häikäisevän puhdas sisältä ja ulkoa. Tumma metallinvihreä väri sopii tähän autoon erittäin hyvin ja isot alumiinvanteet vielä korostavat auton menevää olemusta.

Sisänäkymä on aistikas, ja ergonomialtaan ylistetty sisätila on tummalla täysnahkaverhoilulla ilo silmälle.
AJOSSA

Volvon käyntiääni on jännää 5-sylinterisen matalaa pörinää rosterisessa pakoputkessa. Erikoiseksi sen tekee kierrosluvun äkkinäiset muutokset, jotka ovat korvin kuultavissa. Kierrosluku muuttuu vaihdelaatikon ennennäkemättömän nopean reagoinnin takia.

Volvolla on helppo ajaa, vaikkei olisi auton kanssa sinut. Vaihde D-asentoon ja menoksi. Hallintalaitteet ovat kutakuinkin tutuilla paikoillaan. Näkyvyys on hyvä kaikkiin suuntiin, lukuunottamatta taustapeilin näkymää. Takaikkuna on sen verran viisto ja matala, ettei siitä tahdo paljoa nähdä.

Suorituskyky on turbokoneiselle autolle arvatenkin ”riittävä” varsinkin kun 2.4 litraisesta on kutiteltu 250 heppaa... Käytännössä tehoa on sopivasti kaikkiin tilanteisiin. Vääntöä löytyy kierrosten noustessa, alakierrosvääntö on turbokoneille aina ongelmallinen alue.

Kun kaasupolkimen survaisee pohjaan, tulee ”hiljainen hetki”, jolloin laatikko vaihtaa pari pykälää pienemmälle ja sen jälkeen etupää alkaa vedellä puolelta toiselle raivokkaan kiihdyttelyn takia. Jos pitoa ei ole, luistonesto kiilaa silmänräpäyksessä väliin ja meno hyytyy. Hyvä puoli asiassa on se, että tilanne pysyy täysin hallinnassa automaattisen ajonvakautuksen takia, vaikka olisi peilikirkas jää alla.

Volvon ohjaus saa vähän sapiskaa: ohjaustunto on aika puutunut ja etäinen. Jos pitää kädet täysin rentoina ratissa, tuntee hiukan tien pinnan muutoksia.

Alusta käyttäytyy mallikkaasti, mutta ääntä se pitää enemmän kuin tämän hintaluokan autolta odottaisi. Vaikea sanoa tarkasti mistä ääni tulee, veikkaisin kumisia heloja. Kyseessä on ominaisuus, ei vika - ero on kuitenkin MB – BMW – Audi –leiriin tässä suhteessa korvin kuultavissa.

Kaikki hälyäänet saa kuitenkin häivytettyä kun laittaa poppivehkeet soimaan. Ja nehän soivat varsin mallikkaasti!
  • Array
  • Array
 
Volvon laatuvaikutelma on erittäin korkeatasoinen. Istuimet ovat täydelliset, varsinkin niskatuen osuus istumismukavuuten on merkittävä.

Navigaattorin käyttöpainikkeet löysin vasta aivan koeajon päättyessä, sattumalta. Ne löytyivät ratin takapinnasta oikealta.

TILAT JA VARUSTELU

Volvo S60 on kompakti auto. Parhaimmillaan se on kahdelle aikuiselle ja enintään kahdelle lapselle. Silloin kaikilla on loistavat tilat. Takatilat riittävät juuri ja juuri 184 senttiselle, mutta silloin etuistuinta joutuu jo hiukan siirtämään eteenpäin. Istuinasento takapenkillä on mallia ”makaava” eli se vaatii jalkatilaa.

Varustelultaan tämä yksilö on lähes täydellinen; automaattinen ilmastointi, navigaattori värinäytöllä, lasinen sähkökattoluukku, vetokoukku, integroitu puhelin, turvatyynyt ja –verhot. Ainoastaan parkkitutka puuttuu, jos sitä nyt voi pitää puutteena.

TEKNISET TIEDOT

Teho: 184 kW / 250 hv
Vääntö: 330 Nm
Huippunopeus: 245 km/h
Kiihtyvyys 0 – 100 km/h: 7,1 sek
Kulutus: 7,5 – 10,1 – 14,5 litraa / 100 km

LOPPUARVIO

Kyllä kulkee! Koeajettu yksilö on täydellisesti varusteltu ja suorituskyvyltään vakuuttava. Kunnoltaan voisi sanoa että uutta vastaava, vaikka mittarissa on jo 94 tkm.

Lisätiedot Mikolta numerosta 0400 426 003.

Yksityiset myyjät voivat tarjota autojaan koeajoraportin kohteeksi mika@nettiauto.com tai 0500-500049. Etusijalla pk-seudun autot rajallisen ajankäyttöni vuoksi.

Comments

For sale - Volvo S60
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show