Tyypit: Volvo V70 T5

Koeajot 03.07.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volvo V70 T5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla ( http://www.nettiauto.com/262281 )

TAUSTAA

Volvo V70 edustaa kolmatta sukupolvea automallista, joka esiteltiin vuonna 1991 Volvo 850:nä. Mullistavinta autossa oli pysyvä siirtyminen etuvetoon, sekä uuden erittäin toimivaksi todetun 5 -sylinterisen rivimoottorin käyttöönotto.

Ensimmäinen päivitys kyseiseen malliin tapahtui 1997, jolloin otettiin käyttöön S70 ja V70 -mallinimet. S kertoo että auto on sedan ja V tarkoittaa tietenkin varmariautoa.

Vuonna 2000 esiteltiin aiemmin lanseeratun S80 -mallin muotokieltä noudattava ja massiivisiin mittoihin kasvanut uusi V70 -malli. Kaupallisesti rohkea veto oli se, ettei varsinaista porrasperämallia ollut tarjolla! Sedania kaipaavat olivat pakotettuja valitsemaan suuremmaksi mielletyn S80:sen tai V70:stä selvästi kompaktimman S60:n, joka tosin esiteltiin vasta vuotta myöhemmin.

ENSIVAIKUTELMA VOLVOSTA

Autojen muotoilu on tärkeä osa sitä mielleyhtymää, miten auto koetaan ja arvotetaan. Kun tämä malli ensin esiteltiin, se tuntui rohkean erilaiselta, ja etenkin järkälemäisen suurelta autolta. Hyvän myyntimenestyksen ansiosta V70:siä näkee liikenteessä usein, ja niiden muotoilu ei enää erotu massasta. Auto on varsin sulavan näköinen sivulta katsottuna ja etenkin takaviistosta upea. Itse en pidä auton keulaa kovinkaan onnistuneena muotoilutoteutuksena, mutta makuasioista on turha kiistellä.

Volvo on panostunut ohjaamon ergonomiaan, ja se hipoo viihtyvyydessään täydellisyyttä. Jos jotain pitää moittia, niin mittaristo voisi olla vähemmän virkamiesmäisen harmaa ja asiallinen.

Merkillepantavaa on, että kaikki hallintalaitteet ovat kevyttoimisia, ja isoa autoa on tottumattomankin erittäin helppo käsitellä. MUTTA: jo toiseen kertaan Volvossa jouduin etsimään navigaattorin painikkeita kymmenisen minuuttia (ratin takapinnasta löytyy) eikä toimintalogiikkakaan ole viimeisen päälle ajateltu.

Tässä yksilössä on 250 -heppainen turbomoottori sekä 5 -vaihteinen manuaalivaihteisto, joka on tämän koko- ja hintaluokan autossa harvinaisuus. Toisaalta, se joka haluaa tehokkaan, tilavan ja modernin auton manuaalilla löytää tästä etsimänsä.

AJOSSA

Isoksi autoksi V70 on ketterä ja helppo käsitellä. Kuten mainittu, ohjaamon ergonomia ja viihtyvyys ovat korkeaa luokkaa. Kokonahkaiset jakkarat ovat 'ei-urheilullisesti' muotoillut, jolloin niiden istumapinta tuntuu leveältä ja lavealta. Tämä ei suinkaan ole moite, vaan havainto.

Muuten erittäin hiljaisessa autossa kaikki ylimääräinen ääni työntyy esille ja tässä yksilössä se on tavaratilan erottavasta metallisesta verkosta kuuluva lievä kolina. Homma on helppo saada aisoihin pienellä nikkaroinnilla.

Volvo osaa tehdä moottorit, sillä jo 10-venttilisestä viitoskoneesta alkaen tehon ja väännön tunne on heti alakierroksilta alkaen läsnä. Toista ääripäätä edustaa tämä T5, joka sopii hyvin suurikoriseen autoon. Äänimaailmaltaan miellyttävän kurnutuksen tuottava pata on tarvittaessa nautinnollisen ja suorituskykyisen kyydin tarjoava voimapaketti.

Volvon ohjaus on etuvetoiseksi hyvin toteutettu - täyskiihdytyksessäkään auto ei vetele tai esitä mitään levottomuutta, vaan vauhti kasvaa tasaisen vikkelästi ja eleettömästi.

Ripeään ja aktiiviseen matka-ajoon tämä kokonaisuus on omiaan. Kori on hiljainen ja eteneminen on todella vaivatonta. Alusta on mukavuuspainotteinen, mutta tarjoaa kuitenkin vauhdikkaaseenkin ajoon tukevan tuntuman kaikilla tienpinnoilla.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Matkustajille V70 tarjoaa todella ruhtinaalliset tilat ja hyvät istumapuitteet jopa takapenkillä. Keskimmäinen paikka on tosin reunallaistujia korkeammalla, eikä varmaankaan tarjoa riittävää sivuttaistukea pitemmillä reissuilla. Lisäksi nelivetomallistoa ja pakoputkistoa varten tehty kardaanikumpu vie oman tilansa jaloilta.

Varustetasoltaan auto edustaa nykyautojen tasoa, eikä mitään olennaista puutu ehkäpä kattoluukkua lukuunottamatta.

Hyötyvarusteina tässä yksilössä on navigaattori, vetokoukku, vakionopeudensäädin sekä integroidut lastenistuimet. Mainittakoon vielä erinomaisen helppokäyttöinen audiolaitteisto, jonka äänentoisto on tavalliseen käyttöön riittävä.

Tavaratilaltaan Volvo on mainettaan heikompi. Olkoonkin että tavaratila on erittäin leveä ja pitkä, korkeudeltaan se ei edusta lajinsa huippua. Toisaalta, kun takapenkit kaataa vaakatasoon, siellä kulkee vaikkapa jääkaappipakastin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 250 hv / 184 kW
Vääntö: 330 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,1 sekuntia
Kulutus: 7,1 - 9,3 - 13,0 litraa sadalla

YHTEENVETO

Volvo V70 T5 on erinomainen auto, joka on parhaimmillaan letkeässä tai vauhdikkaassa matka-ajossa. Siellä sen ominaisuudet pääsevät parhaiten esille: suorituskyky, matkustamon ergonomia ja viihtyvyys; hiljainen, ilmastoitu sisätila ja erinomaiset istuimet. Vaihto pienempään, uudehkoon Volvoon on mahdollista..

Comments

For sale - Volvo V70
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.