Uudistettu pikkubemmi on yhä jämäkämpi

Koeajot 06.12.2019

Uusi satasarjalainen uudistui täysin- myös vetotavaltaan

Siinä hän on. The ONE. BMW uudisti mallistonsa C-segmentin auton. Miltei kaikki on uutta; ulkokuori muuttui, sisätiloissa kojelaudan muotoilu muuttui, ja kyllä, vetotapa muuttui. Markkinoiden viimeinen C-segmentin takavetoinen auto liittyi etuvetoisten massaan. Tämä oli rohkea veto BMW:ltä, ja nyt nähtäväksi jää miten tämä ainakin koeajajan maailmankuvan järkyttänyt muutos otetaan markkinoilla vastaan.

Ensimmäinen 1-sarjan sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2004. Toinen sukupolvi tuli myyntiin vuonna 2011 ja siitä tehtiin facelift-versio vuonna 2015. Tänä aikana varsinkin sisätilojen muotoilun edistys on ollut varsin konservatiivista, mutta toisen sukupolven korimalli läpikävi reippaamman uudistuksen. Uudessa The ONE-ykkössarjalaisessa varsinkin auton keulan ilme päivitettiin ilmeisen rohkeasti, mutta suurin muutos liittyy sisätilan muotoiluun ja vetotapaan.

Moottorivalikoima uudistui osittain

Array

Moottorivaihtoehtoina ovat tarjolla nelisylinteriset dieselit sekä kolmisylinterinen bensiini (118i). Vaihtoehdot vaihdelaatikolle ovat kuusiportainen manuaali tai kahdeksanportainen Steptronic-automaatti.  Koeajoyksilö oli 118i-malli kahdeksanportaisella automaattivaihteistolla varustettuna. Kyseisestä 1.5l bensiinikoneesta irtoaa 140hp ja 220Nm, jotka ajossa yllättivät positiivisesti. Näillä tehoilla ja väännöillä ei jää jalkoihin ja vääntökään ei lopu kesken. Tosin auton vaihteisto harkitsee luvattoman kauan pienemmälle vaihtoa, kun kuljettaja näin käskee.

Dieselinä moottorivaihtoehtoina tarjotaan etuvetoinen 118d (nelisylinterinen 2.0l), sekä nelivetoisina 120d x-Drive ja M135i xDrive (nelisylinteriset 2.0l).

Kuljettajaa avustavat tekniikat sekä varustelu tuotiin uudelle tasolle

The ONE tuntuu sisätilojensa puolesta suuremmalta kuin edeltäjänsä. Uudistetussa ykkösessä on mm. kaistavahti, pysäköintiavustin ja peräänajovaroitin muutaman mainitakseni, ja myös äänentoistolaitteisto on laadukkaampi. Kokonaisvaikutelma autoa ajaessa on hivenen lähempänä premiumia verrattuna edeltäjiin. Kaikki ykkössarjan mallit omistaneena ja näin ollen penkin säätövipuihin tympääntyneenä, uusi intuitiivisempi istuinsäätöjärjestelmä on tervetullut muutos. Koeajoyksilön nahkaiset sporttipenkit loivat niin ylellisyyttä kuin sporttisuutta ja varsinkin kylkitukien laaja säätömahdollisuus syleilee pienempääkin kuljettajaa tiukaan otteeseen. Takaluukun tilavuudeksi valmistaja ilmoittaa 380 litraa ja ero entiseen litroissa on speksien mukaan voiton puolella, kun edellismallin tavaratilan tilavuus oli 360 litraa.

Edelleen ykkönen on laadukkaalta tuntuva jämäkkä auto etenkin Sport-ajotilassa, jolloin adaptiivinen alusta ja kaarreajoa avustavat tekniikat tekevät ajosta vaivatonta. Maantieajossa auto on hieman yliohjautuva, tosin tämä seikka kuulunee makuasioiden piiriin. Erityiskiitokset tulee ohjata diskreetisti toimivalle luistonestolle; ennen kömpelösti ja äänekkäästi toimiva järjestelmä on uudessa ykkösessä huomattavasti hienotunteisempi toiminnassaan.

Uusi ykkönen näyttää ja maistuu edelleen bemarille

Palataan vielä uudistettuun ulkonäköön. Jäähdyttimen säleikkö on uudessa ykkösessä yhdistetty ja keulan ilmettä muutenkin modernisoitu linjakkaammaksi. Pyöreän muotoiset sumuvalot ovat historiaa ja etuvalot jatkavat vuoden 2015 faceliftissä jo nähtyä ajovalojen tuimahkoa linjaa. Silmä tottuu uuteen muotoiluun etukeulan osalta, mutta takapää menetti bemmiluonnettaan ja sulautuu nyt turhan hyvin muiden joukkoon. Tässäkin kohtaa voinee todeta, että smaken är som baken: alla har en.

Ohjauspyörä on niin ikään uudistettu sporttisempaan, muuhun sisustukseen hyvin istuvaan versioon. Kojelaudan uudistettu aiempaa kulmikkaampi muotoilu vaati totuttelua. Alkuvierastuksen jälkeen tosin sekin muuttuu mieleiseksi ja yhdessä keskikonsoliin tehtyjen modernisointien kanssa koko paketti tuntuu toimivalta. Keskikonsolista löytyy nyt lyhyempi, tyylikkäämpi vaihdekeppi, erilliset ajotilan valitsimet sekä kätevä puhelinlatauspiste. Mielipiteitä jakaa tätä nykyä täysin digitalisoitu mittaristo, jonka päivitys tosin oli enemmän kuin paikallaan, nyt mittaristo ja siinä näkyvät toiminnot ovat kuljettajan maun mukaan yksilöitävissä.

Mutta kyllä sen huomaa, etuvetoisuuden sielunelämän. Etuvetoisuudelle tyypillinen aliohjautuvuus käy ilmi tilanteissa joissa pito heikkenee, kuten soratietä ajaessa. Alhaisilla nopeuksilla epätasaisella tai kuoppaisella tiellä kuopat ja säännöllisen epäsäännölliset muhkurat tuntuvat ikävinä nykäyksinä ratissa, joka voi myös johtua alustageometriasta. Maantieajossa tosin etuvetoisuus ei ilmoita olemassaolostaan ja silloin kuljettajan huomio kiinnittyykin jo aiemmin mainittuun kiitettävään tehoon, ajomukavuuteen ja jämäkkään ohjaukseen.

  • Array
  • Array
 

Hintataso

Hintaa hänelle kyllä löytyy. Uuden ykkösen verollinen lähtöhinta on vajaat 33 000 euroa Business-varustettuna. Vastaava auto kaikilla mausteilla ylittää 38 000 euron hinnan (Business Luxury). Muut vastaavat C-segmentin autot irtoavat varustelutasosta riippuen hieman huokeammin, esimerkiksi Volkswagen Golfin hinta liikkuu alueella 27-30 000 euroa, Audi A3 liikkuu alueella 30-32 000 euroa, Mercedeksen A-malli puolestaan alueella 28-31 000 euroa ja Ford Focuksen saa omaksi tässä ryhmässä halvimmin noin 28 000 eurolla.

Voi olla, että ykkösen takavetoisuutta jää kaipaamaan vain marginaalisen pieni ryhmä. Siitä huolimatta tästä BMW:stä uupuu pieni osa bemarille ominaista luonnetta, vaikka monet tähän uusimpaan malliin tuodut uudistukset onkin suoritettu kiitettävästi hyvällä maulla ja onnistuneesti. Mutta onko ykkönen enää tulevaisuudessa koeajajan The ONE jää edelleen harkintaan.

Kehuttavaa

Moottorin suorituskyky, ajomukavuus, luistoneston huomaamaton toiminta

Parantamisen varaa

Vaihteiston hitaahko reagointi, rengasmelu, takapään muotoilu

BMW 118iA

Moottori: 
Iskutilavuus : 1499 cm3
Teho, kW (hv) 4600-6500 rpm: 103 (140)
Vääntö (Nm) 1480-4200 rpm: 220
Suorituskyky: 
Huippunopeus km/h: 211
Kiihtyvyys 0-100 km/h,s: 8,5
Kulutus- ja päästötiedot: 
Yhdistetty l/100km: 6.9-6.0 (7.1-6.2)
CO2-päästöt g/km (WLTP): 158-135 (162-149)
Muut tiedot: 
Omamassa kg : 1365
Tavaratilan tilavuus l : 380/1200
Malin Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Comments

For sale - BMW 118
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.