Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet - Article - Nettiauto

Uusi Mercedes-Benz GLC Coupé toteuttaa ajajan toiveet

Koeajot 21.08.2020

Mercedes-Benz GLC Coupé toimii osoituksena Mercedes-Benzin rohkeudesta niin muotoilun kuin yksityiskohtien osalta.

GLC Coupé ei kulje valtavirran mukana, sillä autossa on henkilöauton, tila-auton ja maasturin ominaisuuksia yhdistämällä aikaansaatu katseita kääntävä kokonaisuus. Upean ulkonäön lisäksi GLC Coupé on myös sisäisesti erittäin edistyksellinen, ja auton reagoi kosketukseen ja puheeseen saumattomalla tavalla. Kaiken kruunaa Mercedes-Benzin ladattava EQ Power -hybridimoottori, jolla saavutetaan taloudellisuuta, mukavuutta sekä ympäristöystävällisyyttä.

Urheilullisuus on ominaisuus, jota harvemmin yhdistetään tila-autoluokkaan. Mercedes-Benz GLC Coupéssa tämä on kuitenkin onnistunut visuaalisesti ja kun ajoneuvon suorituskyky vastaa ulkonäön asettamiin vaatimuksiin, on kyseessä positiivisella tavalla erikoislaatuinen kokonaisuus. Nämä piirteet asettavat korkeat odotukset ajoneuvon muihin ominaisuuksiin, jotka lunastetaan käyttö- ja ajomukavuuden, turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden avulla.

Ulkoista ja sisäistä eleganssia

Array

Uuden GLC Coupén suunnittelussa on päätetty varmistaa erottautuminen vanhemmista versioista ja aerodynaaminen muotoilu, leveät helmat, puskurin ilmanottoaukot, erikoisvanteet, jäähdyttimen säleikkö, kromiosien runsas määrä, pakoputken päät sekä vakiopakettiin kuuluvat LED High Performance -valot kertovat voimasta ja nykyaikaisuudesta. Lisäeleganssia vielä tahtovan ostoslistaan kuuluu ehdottomasti myös AMG Line -varustepaketti, jolla tyylikkyys kasvaa kohtuullisella lisähinnalla.

GLC Coupén sisätilat vastaavat korkeisiin odotuksiin jo vakiovarustetasolla ja lisäpaketeilla valikoima laajenee vielä huikeasti. Materiaalivalinnat sekä istuinten säädettävyys edustavat alan huippua ja uudistunut mittaristo on monipuolinen, mutta riittävän selkeä. Tilaa on sekä etu- että takaistuimilla ja fiksun muotoilun kautta myös takapenkin keskimatkustajan jalkatila on riittävä. Kattolinjan kaarevuus herättää kysymyksiä tavaratilan koosta, mutta litramäärä on kuitenkin onnistuttu pitämään kohtuullisen hyvällä tasolla.

Hybridin teho vakuuttaa

Koeajoimme GLC Coupé 300 e 4Matic A Business Coupé EQ Power -ladattavan hybridiversion, jonka moottorien yhteisteho on 320 hevosvoimaa ja yhteinen vääntömomentti komeat 700 newtonmetriä. Lukemat kertovat varmasti kaikille, että jalkoihin ei tällä autolla jäädä. Edistyksellinen 9G-Tronic automaattivaihteisto hoitaa liikkumisen sulavasti ja vakiovarusteluun kuuluva 4Matic-neliveto varmistaa turvallisen etenemiskyvyn myös vaikeammissa olosuhteissa. Mukavuutta lisää myös vakiona tuleva Agility Control -alusta ja SUV-luokassa harvinainen Dynamic Body Control -alusta kierrejousituksella ja aktiivisesti säätyvällä iskunvaimennuksella.

Hallintaa ja vuorovaikutusta

GLC Coupén hallintalaitteet ovat monipuolisuudestaan huolimatta helppokäyttöisiä ja loogisia. Suurta mielenkiintoa herätti vakiopakettiin kuuluva MBUX-käyttöliittymä, joka tekoälynsä kautta oppii kuljettajan tavoille ja sopeuttaa toimintaa mahdollisimman sulavaksi. MBUX-järjestelmää voi hallita kosketusnäytön, ohjauspyörän tai keskikonsolin hallintalaitteiden kautta.

Aikaisemmin epäluotettavuutensa vuoksi hieman huonossa maineessa olleet puheohjausjärjestelmät ovat kehittyneet nopeasti, ja GLC Coupéssa ”Hei Mercedes”-komennolla saa hallittua esimerkiksi navigointia tai audiolaitteita. Aivan saumatonta yhteistyö ei edelleenkään ole ja toistuvat ajo-ohjeet Uumajan lentokentälle voivat kiiretilanteissa aikaansaada suoraa palautetta MBUX:n suuntaan. Tästäkin auto hoitaa pisteet kotiin kysymällä viattoman oloisesti onko kuljettajalla mahdollisesti tänään huono päivä.

Kotonaan kaikissa olosuhteissa

Koeajossa GLC on odotetun vakuuttava. Kuljettajan osalta kaikki on kohdallaan ja mittariston sekä hallintalaitteiden omaksuminen onnistuu nopeasti. Erityisesti ohjauspyörän monipuolisuus miellyttää ja ohjainten sijaintien oppimisen jälkeen hallinta sujuu helposti katsomatta. Liikkeelle GLC hiipii miltei äänettömästi, mutta tilaisuuden tullen hevosvoimat pääsevät reippaasti irti. GLC on myös kokoonsa nähden ketterä ja sillä pärjää ongelmitta myös parkkihalleissa tai ostoskeskusten parkkipaikoilla.

Isommilla teillä liikkuminen on miltei ylellistä ja sulavuuden ansiosta nopeusmittarin näkymään on syytä kiinnittää huomiota. Seitsemän eri ajo-ohjelmaa, neliveto ja kunnon maavara mahdollistavat myös maastossa etenemisen helppouden, kunhan muistaa ettei kyseessä ole kuitenkaan aivan täysverinen maasturi. Yhdistetyksi kulutuslukemaksi ilmoitetaan 2,3 l/100 km ja koeajossa se vaikuttaa suhteellisen oikeansuuntaiselta. Luonnollisesti tämän teholuokan auton saa kyllä halutessaan kuluttamaan enemmänkin, mutta joskus se on vain sen arvoista.

  • Array
  • Array
 

Ajamisesta nauttivalle

Kaiken kaikkiaan GLC Coupé tarjoaa todella kiinnostavan vaihtoehdon henkilölle, joka vaatii autoltaan monipuolisuutta, voimaa sekä erottuvaa tyylikkyyttä. Ladattava hybridi miellyttää ympäristöystävällisyydellään ja kattava vakiovarustus saa hintatason tuntumaan kohtuulliselta. Mercedes-Benzin taattuun tyyliin lisävarustelumahdollisuudet ovat todella laajat ja turvallisuutta, ulkonäköä sekä käyttömukavuutta voi lisätä helposti loogisten varustepakettien kautta. Mercedes-Benz GLC Coupé ei luonnollisestikaan sovellu jokaiselle kukkarolle, sillä vakiovarusteisena hybridimallien hinta alkaa 65 000 eurosta ja lisävarustelulla hinta nousee helposti yli 80 000 euron.

Mercedes-Benz GLC Coupé 300 e 4Matic A Business Coupé

Moottori: 1991 cm3 ladattava hybridi/bensiini
Teho: 155 + 90 kW (211 + 122 hv)
Vääntö: 700 Nm
Vaihteisto: 9-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 2,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 58 g / km
Koeajoauton hinta: 84 216 €
Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Comments

For sale - Mercedes-Benz GLC
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show