Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Vastavirtaan ovissa: Opel Meriva 1,4 T ecoFLEX Enjoy - Article - Nettiauto

Vastavirtaan ovissa: Opel Meriva 1,4 T ecoFLEX Enjoy

Koeajot 26.08.2010

Opel on uudessa Merivassa ottanut käyttöön kaappariovet takana. Vastaava rakenne on ollut monissa autonäyttelyiden konseptiautoissa, mutta sarjatuotantoon sitä ei ole tavallisissa autoissa otettu.

Nyt uudistuessaan Meriva on kasvanut mitoiltaan ja melkeinpä noussut luokkaa ylemmäs. Tilojen kannalta merkittävin muutos on ollut leveyden kasvu noin 12 senttimetrillä.

Kuljettajan paikalle käynti sujuu normaalisti, ja tilat ovat hyvät, kuten odottaa saattaa. Korkeasta istuma-asennosta on hyötyä niin kulun kuin näkyvyydenkin kannalta.

Kaappariovet vaativat totuttelua, sillä autoon on mentävä uudella tapaa.

Tilaa takana on varsin hyvin. Kaksi henkilöä matkustaa siellä lähes ruhtinaallisesti. Kolmaskin mahtuu mukaan, mutta tunnelmasta tulee tiivis, etenkin leveyssuunnassa hartioiden kohdalla.

Suomeen Merivat tulevat vain yhdellä, Enjoy-varustetasolla, joka on varsin kattava. Lisävarustelistalta voi valita vielä lisää, kuten koeajetussa autossa oli tehty lähes 4000 euron verran.

Merivan 1,4-litrainen turboahdettu moottori esiteltiin ensin Astraan tehokkaampana 103 kilowatin versiona, joka on joillakin markkinoilla tarjolla myös Merivaan. Suomessa Meriva tuli myyntiin vain yhdellä bensiini- ja yhdellä dieselmoottorilla varustettuna.

Merivan turbomoottori antaa siis 88 kilowattia 4 800 kierroksen kohdilla, eli siis varsin alhaalla, mutta teho jatkuu tasaisena 6 000 kierrokseen saakka. Suurin vääntömomentti 175 Nm saadaan jo 1 750 kierroksella, ja vääntö säilyy tasaisena aina 4 800 kierrokseen saakka.

Moottorin jatkona on perinteinen viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, joka kestää hyvin tämänsuuruisen väännön. Vaihteiston välityssuhteet ovat nykyautolle tavanomaiset, eikä viitosvaihde ole poikkeuksellisen pitkä.

Lukemien valossa moottorin vedon pitäisi olla tasaista ja hyvää jo alakierroksilta alkaen. Tasaista veto kyllä on mutta ei järin vahvaa. Missään vaiheessa kiihdytettäessä ei tunnu iloista vetoaluetta saati siten turbopotkua.

Moottorin koon pienentämisestä ja ahtamisesta ei siis ole hyötyä suorituskyvyssä, mutta entä kulutuksissa? Tasaisen nopeuden kulutuskäyrä asettui vanhanaikaisen korkealle.

Tosin Merivan suuren korkeuden ja otsapinnan sekä siitä johtuvan vastuksen vuoksi ei voi odottaa aivan nykyisten henkilöautojen taloudellisuutta.

Ohjaustehostimessa on palattu täyssähköisestä tehostimesta hydrauliseen, joskin sähkömoottori pyörittää hydraulipumppua. Ohjaus on varsin nopea eli 2,5 kierrosta laidasta laitaan, mutta silti se ei tunnu ajossa hätäiseltä. Auto pysyy luonnostaan suunnassa ilman jatkuvaa kaitsemista.
Tiivistelmä TM:n koeajosta numerossa 15/10

Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.

Comments

For sale - Opel Meriva
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show