Voiko uudella autolla ajaminen olla halvempaa kuin käytetyllä ajaminen?

MAINOS Jutut 11.05.2018

Vanhan uskomuksen mukaan kaikista kalleinta on ajaa uudella autolla. Nykyään se ei välttämättä enää pidä paikkaansa. 

Mazda2:n saa alleen ko. sopimuksella noin parilla sadalla eurolla kuussa! Katso kiinteällä kuukausierällä Mazda2:sta tarjoavien liikeiden tarjoukset alla olevista linkeistä:

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Laakkonen FiksuDiili

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Delta DeltaDrive

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Santander All in One

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Nelipyörä MazdaDiili

Mazda 2 kiinteällä kuukausierällä - Vaunula EasyDeal

Katso myös: Myynnissä olevat Mazda 2 "heti ajoon" -autot Nettiato.com:ssa

On toki totta, että uuden auton ostohinta on käytettyä suurempi. Mutta autoiluun liittyy niin paljon muitakin kuluja kuin vain auton ostaminen. Moni ei osaa ottaa näitä kuluja huomioon autoa hankkiessa. Esimerkkinä laskelmassa käytämme uutta Mazda2:sta.

Kuukausihinnoitellut autot

Array

Tarjolla on nykyään myös paljon kiinteällä kuukausihinnalla toimivia sopimuksia, joissa etukäteen sovitaan kuinka pitkään ja kuinka paljon maksimissaan autolla ajetaan. Tällöin säästössä ei tarvitse olla käsirahaa, vaan kuukausittainen maksu riittää. Autosta ei myöskään tarvitse maksaa suurempaa viimeistä erää, mikäli sen palauttaa sopimuksen loputtua. Helppoa, huoletonta ja esimerkiksi Mazda2:n saa alleen ko. sopimuksella noin parilla sadalla eurolla kuussa!

Osamaksu ja korko

Jos päätyy ostamaan auton perinteisesti itselleen osamaksulla, saa uuteen autoon käytännössä aina huomattavasti edullisemman koron ja tarvittava käsiraha on prosentuaalisesti pienempi kuin käytettyyn. Kun käytetyn auton todellinen vuosikorko eli itse korko, käsittelykulut ja perustamismaksut voivat olla yhteensä melkein kymmenen prosentin luokkaa saa uuteen autoon nykypäivinä erilaisilla tarjouksilla rahoituksen muutaman prosentin todellisella korolla tai jopa sen alle. Se tarkoittaa samalle summalle uuden auton kohdalla tuhansia euroja pienempiä luottokustannuksia.

Vakuutukset

Mikäli auton ostaa rahoituksella tai kuukausisopimuksella, eikä bonuksia ole liiemmin kertynyt, kannattaa vakuutuksia kysyä rahoitusyhtiön kautta. Vakuutusyhtiöiden nettisivuilta löytyvillä vakuutuslaskureilla kannattaa myös vertailla uusien ja käytettyjen autojen vakuutuksien hintoja. On ihan normaalia, että vanhassa käytetyssä muutaman tuhannen euron autossa saattaa olla jopa kaksinkertaiset vakuutusmaksut verrattuna esimerkiksi uuteen ja turvalliseen Mazda2:een. Auton arvo ja vakuutusmaksujen summa eivät siis kulje käsi kädessä.

Huollot

Uudetkin autot tarvitsevat huoltoa ja huollot kannattaa tehdä ajoissa valmistajan ohjeiden mukaan, jotta takuu pysyy voimassa ja auton arvo säilyy. Ensimmäisten vuosien huollot ovat kuitenkin suhteessa edullisia, koska niissä vaihdetaan vain nesteitä sekä öljyjä ja lähinnä tarkistetaan, että kaikki ovat kunnossa. Isommat ja kalliimmat huollot tulevat autoihin vasta vuosien päästä, kun aletaan vaihtaa isompia kuluvia osia. Esimerkiksi Mazda2 pitää huollattaa 20 000 km välein tai kerran vuodessa. Mikäli jotain vikaa ilmenisi, ei niistä synny omistajalle kustannuksia takuun turvatessa huolettomat kilometrit ensimmäiselle kolmelle vuodelle.

Huolenpitosopimus

Mikäli haluaa ennakoida mahdollisimman tarkasti huoltoihin liittyvät kustannukset, saa esimerkiksi Mazda2:een huolenpitosopimuksen halvimmillaan 29 eurolla kuussa. Eli maksat kiinteää summaa joka kuukausi ja kun huollon aika tulee, ei sinun tarvitse muuta kuin viedä auto merkkihuoltoon. Siellä auto huolletaan, ja samalla katsotaan, että kaikki on kunnossa. Erilaiset lisäpalvelut, kuten rengashotelli ja sijaisauto huollon ajaksi, nostavat kuukausihintaa, mutta niitä ei tarvitse ottaa jos niille ei ole tarvetta.

Katsastus

Auto pitää katsastaa ensimmäisen kerran kolme vuotta vanhana, jonka jälkeen tulee vuoden tauko katsastukseen. Uudenkarhealla autolla ajaessa tämäkin kustannus ja vaiva jää ensimmäisiltä vuosilta pois. Katsastuksen hinta vaihtelee paikkakunnittain, mutta päästömittauksen kanssa puhutaan kuitenkin uuden auton osalta satasien säästöstä kolmen vuoden ajalle.

Renkaat

Mikäli kilometrejä tulee vaikkapa Suomalaisen keskimääräinen ajosuorite eli 15 000 km vuodessa ei kaksilla uusilla renkailla hankittuun uuteen autoon tarvitse ostaa uusia renkaita normaalikäytössä ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Laadukas rengassarja maksaa kuitenkin helposti auton ja renkaiden koosta riippuen 500-1500 euroa ja jos käytettyyn autoon joutuu heti vaihtamaan molemmat sarjat, on se monelle iso odottamaton kulu. Omalla ja muiden turvallisuudella ei myöskään kannata leikkiä. Huonoilla kuluneilla renkailla ajaminen se vasta kalliiksi tulee, jos auto lipsahtaa ojaan tai poliisi sakottaa, koska pinta on niin kulunut.

Ajoneuvovero ja polttoaine

Uusien autojen päästöt ovat pienemmät kuin vanhemmissa autoissa. Mazda2:ssa hiilidioksiidipäästöt ovat noin sata grammaa sataa kilometriä kohden, jolloin vuotuinen ajoneuvovero on noin 170 euroa vuodessa. Vero on keskiverrossa, 180 grammaa tupruttelevassa vanhemmassa autossa, noin sata euroa suurempi. Suurempi säästö tulee kuitenkin polttoaineenkulutuksesta. Mazda2:lla kun pääsee helposti viidellä tai kuudella litralla sataa kilometriä kohden eli 15 000 km vuodessa ajavalta kuluu reilut pari litraa sadalla enemmän polttoainetta, jos ajaa vanhemmalla ja enemmän kuluttavalla autolla. Rahassa ero on noin viisisataa euroa eli sen verran kuluu vuodessa enemmän polttoaineeseen. 

  • Array
  • Array
 

Loppuyhteenveto

Kun nämä kaikki aiemmin luetellut laskee yhteen, niin huomaa, että ei se uuden auton hankkiminen aina olekaan se kaikista kallein vaihtoehto. Ennen kaikkea uuden auton hankkimalla on helpompi laskea, mitkä ovat oman autoilun kustannukset. Tällöin yllättävät auton omistamiseen liittyvät kulut eivät pääse sekoittamaan omaa budjettia. Niin ja tuohan uudella turvallisella, luotettavalla ja ympäristöystävällisellä autolla ajaminen sitä pientä jokapäiväistä luksusta elämään!  

Lisätietoja Mazda2 -mallista

Comments

For sale - Mazda 2
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.