Volkswagen Arteon R – Kaikkien aikojen viilein Volkswagen

Koeajot 09.11.2021

VW Arteon R lienee seksikkäin Volkkarimalli koskaan. Ruudikas neliveto on yhdistetty viileään farkkukoriin tavalla, joka sytyttää.

Volkswagen julkaisi uuden Arteon R-mallinsa ikään kuin varkain. Ehkä syy piilee siinä, ettei Arteon Shooting Brake R:n kaltaisen automallin julkistaminen tällaiseen maailmanaikaan ole kovin seksikästä. Uuden automallin nimittäin pitäisi olla mielellään sähköauto.

Arteon R:n voimalinjassa ei ole lainkaan sähköistystä, ellei mukaan lasketa ajoakkua. Homma perustuu muhkeaan bensiiniturboon, nelivetoon ja näyttävään korirakenteeseen.

Volkkarin ison Shooting Brake -limpun voimanlähde on vastaava kuin pikkuveli Golf R:ssä. Kaksilitraista bensiiniturboa on kutiteltu sen verran perusteellisesti, että voimaa on siunaantunut 320 hevosvoimaa ja vääntöä 420 Nm.

Kaksilitrainen mylly ärjäisee mureasti ja ärjäisyn seurauksena paikaltaan sataseen ehditään alle viiden sekunnin. 4,9 sekuntia 0–100 km/h on kova tulos aina kun puhutaan perhefarmarista. Kiihtyvyys on tuntuvaa, mutta moderni bensaturbo tekee siitä silti varsin huomaamatonta, vauhtia vain on yhtäkkiä reippaasti.

Riittävän lähellä superfarkkuja?

Array

Itse asiassa Arteon R ei jää kauhean merkittävästi jälkeen yli 100 000 euroa kalliimpien superfarkkujen taakse. Audi RS6 ja Mercedes-Benz E63 AMG nipistävät kiihdytyslukemasta puolitoista sekuntia, mutta hintaakin tulee tuplat lisää. Toki turboahdettu V8 tuntuu hieman erilaiselta kuin kaksilitrainen nelikko, mutta sekunnit ovat melko hintavia.

Moottorissa on siis potkua melko railakkaasti ja kulkua piisaa siitäkin huolimatta, että Arteon on kookas ja painava automalli. Arteon vertautuu Passatiin ja alun perin mallia myytiinkin nimellä Passat CC. ”Artoa” voisikin kutsua Passatin tyylikkäämmäksi sisarukseksi.

Suurin eroavaisuus Passatiin on korin muotoilussa ja siinä, ettei ovissa ole lainkaan karmeja. Karmittomuus voi kuulostaa vähäpätöiseltä, mutta sen merkitys kokonaisuudelle on iso. Ammunta-jarru–mallinen kori onnistuu hukkaamaan farkkumallin junttiuden ja tekee ilmeestä tyylikkäämmän.

Korin ansiosta Arteonissa on julmetun kokoinen tavaratila. Litroissa se vetää sisäänsä 590, eli mökkiviikonlopun tavarat mahtuvat kyytiin ilman ahtamista. Tämän kokoluokan tavaratilaa tapaa enää harvoin, sillä sähköistys nielaisee tilaa säilytykseltä.

Arteon SB:ssä on muutenkin varsin hulppeasti tilaa. Takapenkille mahtuu ilman mitään ongelmia kolme aikuista tai saman verran jälkikasvua istuimineen. Etupenkkiläisten tilat ovat hyvät ja sporttisesti muotoillut jakkarat pitävät kyytiläiset paikallaan.

Ajotiloilla luonne pääsee esiin

Ruudikkaan moottorin kumppaniksi sopii hyvin 7-portainen DSG-automaattiloota, jonka tuntumaan vaikuttaa valittu ajomoodi. R-tilassa laatikko pitää kierrokset korkeammalla ja hyödyntää moottorin potentiaalin täysimittaisesti.

Comfort-asennossa painotus on puolestaan polttoainetaloudessa ja hyvä vääntömomentti hyödynnetään alhaisten kierrosten muodossa. Kovin vihreäksi meno ei tällöinkään taitu, sillä keskikulutus on 9,2 litraa ja CO2-luku painuu 200 paremmalle puolelle.

Kiinnostavin ajotila on luonnollisesti R eli race. Tuolloin vaihteisto ja voimansiirto ovat tiukimmillaan ja putkistossa olevat läpät avartuvat. Äänimaailma muuttuu raaemmaksi ja kovissa kiihdytyksissä Arteon R mylvii ilmoille asialliset pörinät. Mitenkään liian kovaksi äänimaailma ei kuitenkaan äidy.

Helpoiten R-ajotilan saa käyttöönsä painamalla ratin vasemmassa puolassa olevaa R-painiketta, jolloin päälle kytkeytyvät tiukimmat asetukset. Kätevää ja niin ihanaa.

Volkswagen Arteon R Shooting Brake on luonnollisesti nelivetoinen ja sen vuoksi kaikki 320 hevosvoimaa saadaan välitettyä tiehen ilman turhaa sutimista.

  • Array
  • Array
 

Varusteltuna sata tonnia

Arteonin alusta on jämäkkä, mutta ei kova. Se on hieman enemmän mukavuuspainotteinen kuin urheilullinen, mikä on tämän kokoiseen limppuun parempi valinta. Perhefarmarissa liian jäykkä alusta tuntuisi oudolta.

Koska kyseessä on polttomoottorilla varustettu automalli, on kotimaan verotuksella lätkäisty koeajoversion hankintahintaan mukava 30 000 euron lisäkustannus. Ilman autoveroa hinta on 67 000 euroa, mutta verotuksella hintalappu saadaan lähes sataan tonniin. Koeajetun auton hinta on tarkalleen mukavat 97 420 €.

Hintalappu on kova, mutta tuohon hintaan saa myös melko reippaasti autoa. Lisävarusteita on 13 210 euron edestä, joten tällä kertaa koeajettu versio on käytännössä läpivarusteltu. Lisukkeina on mm. Harman Kardon äänentoisto, nahkasisusta, kattoluukku, ergo-penkit ja navipaketti.

Arteon R on Touaregin jälkeen Volkswagenin kallein automalli. Sen viehätys piilee siinä, etteivät pientaloalueen kyttääjät tartu uuteen auto-ostokseen negatiivisessa mielessä, sillä kyseessä on edelleen kansanauto, eikä kusipäinen ökypeli. Suorituskyvystä ja ajettavuudesta ei kuitenkaan tarvitse tingata.

Tuomas Rajala

Kehuja: coolein VW koskaan, voimalinja, ulkonäkö, ajomukavuus, fiilis

Parantamisen varaa: hinta läpivarusteltuna kova

Volkswagen Arteon R Shooting Brake:

Moottori: 4-sylinterinen, 1984 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 320 hv (235 kW)
Vääntö: 420 Nm @ 2100-5350 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  4,9 s.
Huiput: 250 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 7-portainen DSG-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 9,2 l / 100 km
CO2-päästöt:  210 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4866mm/1871mm/1459mm
Tavaratila:  590 l
Koeajoauton hinta:  97 420€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volkswagen Arteon
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.