Volkswagen Caddy Maxi 2021 - Jättikokoinen järkivalinta

Koeajot 16.08.2021

Uuden Volkswagen Caddy Maxin henkilöautoversio on saksalaismerkin tarjous isojen pakettiautojen pohjalta valmistettujen tila-autojen markkinalle. Miten uusi Caddy Maxi sopii perhekäyttöön?

Volkswagen Caddyllä on pitkä historia. Ensimmäinen Caddy rullasi saksalaisen kansanauton tehtaalta ulos jo vuonna 1979, silti nyt koeajossa oleva uusi Caddy on vasta neljännen sukupolven edustaja.

Edellistä kolmatta sukupolvea myytiin vuodesta 2003, ja vasta vuonna 2020 Volkswagen esitteli nyt koeajossa olevan uuden sukupolven. Myynti on startannut vuoden 2021 puolella ja nyt kaupitellaan vuosimallin 2021 autoja.

Isot tilat tarjoaville pakupohjaisille tila-autoille löytyy edelleen ostajia, vaikka tila-autojen markkina on hiipunut katumaasturien suosion kasvaessa. Tarjontaa on mukavasti.

Runsaasti kilpailijoita

Array

Volkswagen Caddyn kilpailijoita ovat Ford Tourneo Connect, Opel Combo, Citroen Berlingo ja Peugeot Rifter. Kolme viimeksi mainittua ovat käytännössä sama auto PSA:n tai nykyisen Stellantiksen eri merkkien mallistossa.

Caddyn perusrakenne tulee uudelta Volkswagen Golfilta, joka näkyy etenkin sisätiloissa ja ohjaamossa. Auto on aluksi tarjolla bensa- ja dieselmoottorilla. Myöhemmin tulee tarjolle edellisen tapaan kaasulla käyvä vaihtoehto ja 4Motion-nelivetomallisto.

Aidosti 7-paikkainen tila-auto kunnon tavaratilalla

Nyt koeajossa oleva Maxi on Caddy malliston kookkaampi vaihtoehto. Autossa on kolme istuinriviä ja viimeisen rivin takana vielä ison farmariauton verran tavaratilaa hattuhyllyn alla.

Kolmannen istuinrivin paikoilla on auton yli 4,8 metrin pituuden ansiosta yllättävän hyvin tilaa aikuiselle. Keskiriville on helppo kulkea molemmin puolin liukuovien ansiosta. Liukuovien käyttäminen on kevyttä ja onnistuu myös lapsilta.

Tilaa keskirivillä on korkeussuunnassa ruhtinaallisesti, sivusuunnassa asiallisesti, mutta pituussuuntainen tila on niukkaa pitkäjalkaisella, jos kuskina on iso ihminen. Se johtunee suunnittelusta, jossa on haluttu autoon myös 7-paikkaisena isokokoinen tavaratila.

Kaikki viisi takaistuinta saa irrotettua ja nostettua autosta pois, jos tarvitsee tilaa enemmän tavarankuljetukseen Takaistuimien selkänojat laskostuvat alas istuinosaa vasten ja keskirivin istuimet nousevat etuistumia vasten.

Työkalumainen mutta toimiva ohjaamo

Ohjaamossa on tarjolla työkalumaista kovaa muovia, mutta kojelaudan muotoilu ja ilme on tuttu nykyisestä Volkswagen Golfista. Mittaristo on tässä Life Business -versiossa digitaalinen, jota voi muokata mieleisekseen.

Keskellä kojelautaa on uudesta Golfista tuttu kosketusruutu, josta hoituu navin, musiikin ja auton turvallisuusasetusten, kuten kaistavahdin, hallinta.

Nyt tarjolla myös ErgoActive-mukavuusistuin

Parasta ohjaamossa on erinomainen ergonomia, isot peilit, hieman normaalia autoa korkeammalla istuminen ja sitä kautta parempi näkyvyys sekä lisävarusteinen ja todella onnistunut ErgoActive-mukavuusistuin.

Hintaa erikoisistuimella on hieman yli 400 euroa, jota suosittelemme ehdottomasti Caddyyn. Jos haluaa ErgoActive-istuimet molemmille etupaikoille, on hintalappu veroineen vajaa 600 euroa.

Luksusta ja laatutunnelmaa autoon tuo vajaa 1300 euroa maksava kiinteä panorama-kattoikkuna.

Vakaa ja yllättävän hyvä ajaa

Moottorina koeajoautossa toimii 1,5-litrainen sylinterien lepuutuksella varustettu bensaturbo ja vaihteistona 7-vaihteinen DSG-automaatti. Toinen moottorivaihtoehto on kaksilitrainen diesel.

Ajossa uusi Volkswagen Caddy Maxi on työkalupohjaiseksi autoksi yllättävän onnistunut. Auto kulkee vakaasti sekä mukavan hiljaisesti. Toki rengashuminaa ja muuta ääntä alkaa olla jo 80 kilometrin nopeudessa kohtuullisesti, mutta vähemmän kuin olettaisi. Auton henkilöautomaiseen ajokokemukseen on selvästi satsattu.

Uusi Caddy on vakaa ajaa hyvän alustan ja perusrakenteen ansioista, myös ohjauksen toiminnasta ja tuntumasta voi jakaa kiitosta.

Vahva bensaturbo

Auton 114-hevosvoimainen TSI-moottori jaksaa kuljettaa isoa perheautoa ihan mukavasti, mutta maantieajon ohitustilanteisiin kaipaisi lisäpotkua.

Caddyssä ei ole kevythybridin ominaisuuksia, joten kulutukseen ei saada säästöjä ja DSG-automaatissa on risteystilanteissa ja liikkeellelähdöissä jonkin verran viiveitä.

Kevythybridi-ominaisuus auttaisi myös kulutukseen, mutta vaikka sitä ei ole, ei uutta bensaturbolla varustettua Caddya voi moittia janoiseksi. Kulutus sekalaisessa ajossa reilusti alle seitsemään litraan.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Vaikka uusi Volkwagen Caddy on moderninnäköinen ja perustuu nykyaikaiseen tekniikkaan, ei autoa voi vieläkään kauniiksi kutsua. Caddy ja etenkin Caddy Maxi hankitaan tilantarpeeseen.

Suhteessa kokoon koeajoauton yli 40 000 euron hintalappu runsaalla varustuksella on kohtuullinen, sillä Caddy tarjoaa tilan lisäksi yllättävän mukavaa kyytiä. Eikä vähiten todella hyvän erikoisistuimen ansioista.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Hyvät tilat, hyvä ja vakaa ajaa, taloudellinen ja vahva moottori

Parantamisen varaa: muunneltavuus ei ole parhaiden tila-autojen tasolla

Volkswagen Caddy Maxi Life Business 1,5 TSI 84kW DSG

Moottori:  4-sylinterinen, 1,5-litrainen 114 hv turboahdettu bensamoottori
Teho: 114 hv @ 4500 rpm
Vääntö: 220 Nm @ 1750 rpm
Huiput: 179 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: Ei tiedossa
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaatti
EU-kulutus: 6,6 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 156 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4855 mm/1860 mm/1860 mm
Omamassa: 1656 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1400 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 37.260 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Volkswagen Caddy Maxi
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.