Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volkswagen ID. Buzz - hitti vai huti?

Koeajot 18.01.2023

Volkswagen ID. Buzzin tarina ja matka valmiiksi tuotteeksi on ollut todella pitkä. Nyt kun on vihdoin valmista, minkälainen ID. Buzzista tuli?

Volkswagen esitteli ensimmäisen idean ID. Buzzista Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä Detroitissa vuonna 2017. Monet legendaarista 1. sukupolven Volkswagen Transporteria (T1, 1950-1967) eli hippibussia lämmöllä muistelleet olivat ihastuneita näkemästään.

Volkswagen istutti ID. Buzziin ID.3:ssa, ID.4:ssä ja ID.5:ssä esitellyn ja käytössä olevan sähköautotekniikan. Se tarkoittaa, että Volkswagen ID. Buzz on takavetoinen, sillä 150 kilowatin ja 204 hevosvoiman sähkömoottori sijaitsee taka-akselilla. Akuston nettokapasiteetti on tuttu 77 kWh.

Myöhemmin ID. Buzzista on tulossa tarjolle myös pidemmän akselivälin versio, jolloin autoon saa kolmannen penkkirivin, sekä nelivetoinen vaihtoehto, jolloin myös etuakselilla on sähkömoottori.

Oletettavasti nelivetoisen ID. Buzz 4Motionin teho tulee olemaan sama kuin ID.4 ja ID.5 GTX-versioissa eli 299 hevosvoimaa.

Tarjolla on myös ID. Buzz Cargo, joka on saman sähköbussin pakettiautoversio. Paku-Buzzin myynti on maahantuojan mukaan lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti.

Se ei yllätä, sillä on firman väreihin teipattu ID. Buzz Cargo nostaa liikenteessä katseita hyvällä tahdilla oman brändin väreihin ja liikemerkkiin.

ID. Buzzin hinta alkaen 67 250 ja ID. Buzz Cargon 54 790 euroa

Array

Nyt alkuun ainoana vaihtoehtona tarjolla olevan takavetoisen Volkswagen ID. Buzzin hinnat alkavat Pro Business -varustelulla 67 250 eurosta. Varusteilla ladatun ensimmäisen version eli Launch Editionin hinta alkaen on 71 540 euroa.

Pakettiauto Volkswagen ID. Buzz Cargo Pro Business irtoaa 54 790 eurolla.

Molempiin Pro Business -varusteltuihin autoihin on tarjolla iso liuta valinnaisvarusteita, joten sekä bussin, tai oikeammin tila-auton, että pakettiauton hinnan saa halutessa nousemaan aivan eri lukemiin kuin perushinta.

Ensimmäisenä Volkswagenin sähköautona 170 kW pikalatausteho

Volkswagen ID. Buzziin saa virtaa pikalaturissa maksimissaan 170 kW teholla, joka tarkoittaa, että akuston saa nopeimmillaan 0-80 prosentin varaukseen alle 30 minuutissa.

Asiontilaturissa kolmivaiheella auton oman laturi ottaa nopeimmillaan virtaa vastaan 11 kW teholla, joten asiointilaturissa akuston saa nopeimmillaan tyhjästä täyteen noin seitsemässä tunnissa.

ID. Buzzin WLTP-kantama on 420 kilometriä. Siihen oletettavasti pääsee kesäkelissä sekalaisessa ajossa.

Suomalaisessa talvikelissä kantama on aika paljon pienempi, siitä leikkaantuu pois jopa 30 prosenttia. Muun muassa matka-ajossa auto saa ladata ahkerasti. Todelliseen kantamaan vaikuttaa monia asia, kuten jo mainittu ilman lämpötila, ajonopeus ja tienpinta.

Autona tilava ja mukava

Volkswagen ID. Buzz tarjoaa viisipaikkaisena lyhyen akselivälin versiona tilojen puolesta huipputuotteen perheautoiluun. Jättimäisen tavaratilan (perusasennossa 1121 litraa) tila ei ihan äkkiä lopu kesken, vaikka autoon ostaisi lisäeuroilla koeajoauton tapaisen lattian noston ja laatikot lattian alle.

Lattian nostolla laajennetusta tavaratilasta tulee tasainen, joten halutessa yöpyminen autossa on helppoa. Harmi, että talviyöpymistä ajatellen autossa ei ole teslamaista lämmityslaitteen leirintämoodia.

Keskirivillä on reilusti tilaa kolmelle aikuiselle. Oletettavasti tähän sähköautoon mahtuu mukavasti kolme lasten istuinta rinnakkain, sillä autolla on leveyttä melkein kaksi metriä.

Kuskin paikalla on tutunnäköistä, sillä ohjaamossa muista ID-malleista tutut ruudut. Pienempi mittaristona toimiva ruutu on ratin takana ja liikkuu ohjauspyörän mukana.

Ohjelmisto-ongelmillaan kritiikkiä muissa ID-malleissa kerännyt keskiruutu toimi koeajossa ilman jäätymisiä tai probleemeja, mutta muun muassa Facebookin sähköautoryhmistä voi lukea, että kaikkia häiriöitä ei ole vielä selätetty. Jokainen uusi päivitys toivottavasti vie asioita parempaan.

Ohjaamo on yleisilmeeltään tyylikäs ja koeajoautossa olleesta erikoisistuimesta voi antaa kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Ainoa kritiikki kohdistuu ajoasentoon, kun kuskina operoi pitkäjalkainen. Silloin sähköpedaalia painava jalka jää hieman liian koukkuun, joten istuinta työntää mielellään luonnottoman kauas, jotta jalan kulma paranee. Tällöin ohjauspyörään kaipaisi pituussuuntaan lisäsäätövaraa.

Ajossa ID. Buzz etenee tasaisesti ja ilahduttava äänettömästi. Pieni kääntöympyrä tuo ketteryyttä kaupunkiajoon ja maantieajossa auto etenee kuin juna. Ohjaustuntumasta voi erikoisistuimen tapaan antaa täyden kympin.

Auton huipputeho 204 hevosvoimaa ja maksimivääntö 310 newtonmetriä liikuttavat autoa vaivattomasti, mutta yli 10 sekunnin nollasta sataan kiihtyvyysarvoa saati 145 km/h huippunopeutta ei tietenkään voi kehua hyviksi. Teho ja vauhti eivät ole ID. Buzzin juttuja, vaan mukavuus ja hiljaisuus.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Miten arvioimme, tuleeko Volkswagen ID. Buzz säilyttämään hyvin arvonsa eli onko auto hyvä ostos 10 vuotta vanhana vuonna 2032?

Veikkauksemme on, että jos auto on hyvin pidetty, niin ID. Buzzit tulevat olemaan todella kysyttyjä vaihtoautoja. Siitä pitää huolen mukava ajokokemus, perhekäyttöön soveltuvat isot tilat sekä ulkonäkö, joka ei arviomme mukaan vanhene, vaan levittää iloa liikenteessä myös 2030-luvulla.

Oletettavasti auton sähkötekniikka on melkoisen antiikkista verrattuna siihen, mitä 2032 on tarjolla, mutta se tuskin estää kuumana käyvää ID. Buzzin vaihtoautokauppaa.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Ulkonäkö ja muotoilu, valtava tavaratila ja isot tilat muutenkin, ajamisen helppous ja mukavuus

Parannettavaa: Ajoasento pitkälle kuskille, talviajon toimintamatka yhdellä latauksella

Volkswagen ID. Buzz Pro Business 150 kW 77 kWh

Moottori: Sähkömoottori taka-akselilla
Huipputeho: 204 hv
Yhteisvääntö: 310 Nm
Huippunopeus: 145 km/h (sähköisesti rajoitettu)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,2 s.
Vetotapa: Takaveto
Sähkönkulutus: 20,6 kWh/100 km (WLTP)
Sähköinen kantama: 421 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4712 mm/1985 mm/1937 mm
Omamassa: 2459 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1000 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Hinta alkaen: 67 250 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Volkswagen ID. Buzz
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.