Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Koeajot 02.01.2021

Volkswagen Passat GTE yhdistää täyssähkön ja bensaturbon parhaat puolet hulppeaksi perhevankkuriksi.

Volkswagenin matka kohti sähköisempää automallistoa on alkanut jo tovi sitten. Markkinoilla on plug-in-hybridejä ja vihdoin myös täyssähköautoja, joista ID3:lla ennustetaan olevan eniten potentiaalia nousta koko kansan sähköautoksi.

Täyssähkön ja polttomoottorin välimaastoon iskee Passat GTE. Se on plug-in-hybridi, joka kulkee yhdellä latauksella n. 55 kilometriä. Sähkömoottorin lisäksi Passatin konepellin alta löytyy 1,4-litrainen TSI, joka on tuttu mylly varsin monen VW-konsernin automallin nokalta.

Lataushybridi GTE:ssä on runsaasti järkeä, sillä suuri osa arkisista ajosuoritteista voidaan hoidella pelkällä sähköllä. Esimerkiksi työmatkat hoituvat useassa tapauksessa niin, että polttomoottori ei puutu peliin. 55 kilometrin sähkörange pitää kohtuullisen hyvin kutinsa, ellei kuski hurjastele moottoriteillä.

Koska sähkömoottorilla varustettu Passat GTE on ripeä peli, tekee sillä mieli suorittaa reippaita kiihdytyksiä, jotka syövät akkua kovaa tahtia. 55 kilometrin käyttösäde pienenee helposti kolmanneksella, jos kaasua polkee liiaksi. Kun lukuun lisätään bensakoneen käyttösäde, kasvaa se parhaimmillaan 1100 kilometriin.

Sähkö loppuu ja matka jatkuu

Array

Akkua GTE:stä löytyy 13 kWh:n edestä, eli noin reipas kymmenesosa markkinoiden järeimpien täyssähköautojen kapasiteetista. Akku latautuu täyteen noin kolmessa ja puolessa tunnissa.

Mutta toisin kuin täyssähköauton kanssa, sähkön loppuminen ei pistokehybridissä ahdista. Lisää kulkua nimittäin löytyy polttoainetankista ja polttomoottorista. Näiden kahden voimanlähteen yhdistäminen onkin GTE:n ehdoton vahvuus.

Ahkerasti lataamalla saa putkesta tulevat päästöt kaitsittua minimiin ja ajaminen on suorastaan hävyttömän halpaa. GTE:llä tekeekin mieli päästä koko ajan pienemmällä ja pienemmällä kulutuksella ja se, että bensamittarin neula ei viikossa juuri liikahda, saa aikaa uskomattoman tyydytyksen tunteen.

Sähkömoottori tekeekin ajamisesta helposti peliä, jossa kilpaillaan kulutusta ja bensiinimoottoria vastaan. Se on siinäkin mielessä mukavaa, että lompakko kiittää ahkeraa lataajaa ja tankkaamisen välttelijää.

Se, että pellin alta löytyy kaksi voimanlähdettä, tekee hyvää myös suorituskyvylle. GTE-tilassa käytössä on nimittäin 218 hevosvoimaa ja 400 Nm vääntö. Näillä arvoilla suorituskyky on erinomainen ja etenkin perinteisellä bensaturbolla varustettuun autoon verrattuna ero on huikea. 0-100 km/h hoidellaan 7,5 sekunnissa. Ei huonosti kookkaalta ekopeliltä.

Saumatonta yhteispeliä

GTE-ajotilassa Passat on kyllä huikean mukava ajokokemus. Kun kaasua polkaisee, tekee 1,4-litrainen bensiiniturbo kaikkensa sähkömoottorin avustaessa. Kiihtyvyys on lähellä GTI-luokkaa, mikä pistää hymyilemään.

Bensa- ja sähkömoottorin yhteistoiminta on niin saumatonta kuin toivoa saattaa. Bensiinimoottorin käynnistymistä ei käytännössä huomaa. Ainoa milloin bensakoneen tajuaa ahkeroivan, on silloin kun kierrokset nousevat punarajan tuntumaan. Oikeastaan ainoa ääni mikä Passatin ohjaamoon tulvii, syntyy renkaista. Muuten se on ilahduttavan hiljainen.

Passat on monessa suhteessa huikea järjen ja käytännöllisyyden liitto. Se on tilava perheauto, jossa piisaa ajomukavuutta ja tyyliä. Muutama vuosi sitten isommin uusiutunut Volkkari on kokenut pieniä viilauksia sieltä täältä ja kokonaisuus miellyttää edelleen. Passat GTE on näyttävä auto, joka henkii arvokkuutta.

  • Array
  • Array
 

Hyvin tilaa hybriditekniikasta huolimatta

Sisätilat jaksavat yllättää tilavuudellaan. Koska akkukapasiteetti ei ole täyssähköjen luokkaa, ei se onneksi syö merkittävästi tilaa takakontista tai muualta sisustasta. Vaikka litroissa farmarin kontti on ”vain” 483, tekee sen syvyys ihmeitä. Sisään mahtuu mukavasti suuriakin tavaroita.

Vaikka sähköinen voimanlähde onkin tietyllä tapaa sivuroolissa, näyttelee se kuskin näkökulmasta pääosaa. Mittaristo on toteutettu sähköisen voimalinjan ehdoilla ja esimerkiksi mittaristossa kierroslukumittari on bensamittarin kokoinen lilliputti.

Yhdistetty kulutuslukema on Passatin kohdalla varsin maltillinen 1,4 litraa sadalla. Todellisuus lienee usein hieman toisenlainen, sillä moni kuski saattaa olla hieman laiskempi akkujen lataamisen suhteen. Omalla käytöksellään voi kuitenkin vaikuttaa kulutukseen paljon.

Suomen autoverotuksella GTE on varsin houkutteleva. Halvimmillaan uusi farkkumallinen Passat maksaa reilut 35 000 euroa ja GTE karvan alle 50 000. GTE vertautuu hyvin lähelle 2-litraisten bensa- ja dieselmallien kanssa, mutta ruutia hybridimallista löytyy reippaammin. Samoin käyttökustannukset voi painaa halutessaan huomattavasti alemmas.

Tuomas Rajala

Kehuja: hienosti toimiva moottoriteknologia, ajomukavuus, reilut sisätilat

Parantamisen varaa: rengasmelu

Volkswagen Passat GTE:

Moottori: 4-sylinterinen, 1395 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottorit
Yhteisteho: 218 hv (160 kW)
Vääntö: 400 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,6 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 33 g/km
Akun kapasiteetti: 13 kWh
Mitat (pit/lev/kork): 4889mm/1832mm/1521mm
Omamassa: 1760 kg
Tavaratila: 483 l
Hinta: 49 683€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volkswagen Passat
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.