Volkswagen Polo – Piirun verran paremmaksi 

Koeajot 21.01.2022

Volkswagen Polo uudistuu miedosti, mutta riittävästi. Se on edelleen luokkansa kärkikastia.  

Volkswagen Polon uusin versio julkistettiin vuonna 2017. Nyt ulos tuleva Polo on siis facelift, jossa entuudestaan hyvää autoa on veistelty hieman paremmaksi.  

Suurimmat uudistukset ulkoa löytyvät keulasta, jonka ilme on entistä dynaamisempi. Puskurit on muotoiltu uusiksi ja valot uudistuneet. Lopun kaiken muutos on melko maltillinen, mutta silti riittävä siihen, että uudistumisesta voidaan puhua.

Takaa katsottuna tunnistettavin elementti ovat uudistuneet takavalot, jotka ovat aiempaa leveämmät. Se tuo perään sopivasti dynaamisuutta ja massiivisuutta. Pieni yksityiskohta tekee tyylillisesti paljon. 

Vaikka uudistukset ovat pieniä, samaan hengenvetoon on todettava, että Polon viimeisin iso päivitys nosti automallin kertaheitolla uudelle tasolle. VW:n kompaktimalli näytti, että B-luokan automallit voivat tarjota reippaasti tilaa ja nousta jopa perheauton statukseen.

Polon imussa myös muut pikkuautomallit kasvoivat uudelle metriluvulle. Monella tapaa voidaan sanoa, että Polo ja kumppanit ovat nousseet melkein GolfAurisFocus luokkaan sisätiloiltaan. 

Samaa voidaan toki sanoa myös ajettavuudesta. Enää tämän luokan automallien kohdalla ei tarvitse kärsiä rimpulamaisesta ajokokemuksesta. Polo käyttäytyy maantiellä tukevasti.  

Uutta elektroniikkaa ohjaamoon 

Array

Sisätiloissa kehitystä on tapahtunut mittaristossa ja keskikonsolin näytössä. Polossa on varustetasosta riippuen joko 6” tai 9” kosketusnäyttö. Näytön kautta ohjaillaan äänentoistoa ja muita toimintoja.  

Myös mittaristosta on tullut digitaalinen. Varustetasosta riippuen se on joko 8” tai 10”. Pienempi diginäyttö vaikuttaa siltä, kuin se olisi reväisty muutaman vuoden takaisesta Toyota-mallista ja suurempi on tuttu Volkswagenin isommista sarjoista. 

 Kahdesta mittaristovaihtoehdosta isompi on aivan eri tasolla pienemmän version kanssa. Hinnat alkaen –mittaristo on niin köpöisen näköinen, että melkein huvittaa. Toki infot se tarjoilee samalla tavalla kuin kalliimpi versiokin. 

Kuskin paikalla Polo tarjoaa hyvän ajoergonomian. Kuten todettu, sisätilat ovat hyvän kokoiset ja sen tuntee myös kuskin näkökulmasta katsottuna. Polon ratissa istuu mielellään.

  • Array
  • Array
 

Bensaa tai kaasua 

Koeajetun auton voimanlähde on malliston ujoin bensaturbo. 95-heppainen ja litran tilavuudella siunattu moottori ei tarjoa tulta tai tappuraa, vaan taloudellista kyytiä.  

Vaihteisto on 7-vaihteinen DSG ja sen toiminnassa ei ole moitteen sijaa pienelläkään moottorilla. Se hyödyntää 175 Nm:n väännön täysimittaisesti ja on itse asiassa järkivalinta piskuisen voimanlähteen kaveriksi.

Poloon on saatavilla myös hieman ponnekkaampi 110-heppainen moottori, jonka hankkimista kannattaa harkita vakavasti. Lisähevoset tekevät hyvää suorituskyvylle ja melko varmasti myös reaalimaailman kulutukselle.

Jos liikkeellä ollaan todella tiukalla budjetilla, voi pellin alle napata myös litraisen vaparimoottorin, jonka 80 hevosta tuskin aiheuttavat kovin massiivisia ilontunteita. Toisaalta jos autoltaan ei kaipaa suorituskykyä, voi se olla oiva valinta.

Polo tarjoaa jotain myös tehonnälkäiselle kuskille. Polo GTI nimittäin paukauttaa peliin 207 hevosvoimaa ja 320 Nm. Noilla luvuilla pikkuautosta kuoriutuu varsin rivakka peli. Reilut 1300 kiloa painava pikkusportti kiihtyy sataseen 6,5 sekunnissa.

Poloon ei ole saatavilla hybriditekniikkaa, mutta ympäristötietoiselle on tarjolla maakaasulla kulkeva TGI. 90 hevosvoimaa tuottava moottori tupruttaa bensiiniä vähemmän ja etenkin biokaasulla ajettaessa ympäristöjälki on äärimmäisen pieni. 

Tämän kokoluokan autojen kompastuskivi on tavaratilan koko. Polo nielaisee sisuksiinsa 333 litraa tavaraa. Määrä ei ole järin suuri, mutta toisaalta katumaastureihin tottuneelle kansalle tämä ei ole kovin suuri kauhistus. Niissäkään konttien tilavuudet eivät päätä huimaa.  

Tuomas Rajala 

Kehuja: ajettavuus, moottori lukemiaan parempi, tyylikäs ulkonäkö, sisätilat 

Parantamisen varaa: tyylitön mittaristo, pieni tavaratila 

Volkswagen Polo 1,0 TSI:

Moottori: 3-sylinterinen, 999 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 95 hv (70 kW)
Vääntö: 175 Nm @ 2000-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,8 s.
Huiput: 187 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 5-vaihteinen manuaalivaihteisto
Yhdistetty kulutus (WLTP): 5,2 l / 100 km
CO2-päästöt: 118 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4074mm/1751mm/1451mm
Omamassa:  1172 kg
Koeajoauton hinta: 24 240€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volkswagen Polo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.