Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi - Article - Nettiauto

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Koeajot 21.09.2020

Volkswagen T-Roc Cabriolet sekoittaa käyttöauton ja avomallin järkeväksi paketiksi.

Volkswagen tuo markkinoille auton, jollaisia soisi tulevan markkinoille useamminkin. T-Rocin avoversio on katumaasturin ja avoauton yhdistelmä, joka toimii paremmin kuin ensin saattaisi ajatella.

T-Roc ilmestyi Volkswagenin autovalikoimaan pari-kolme vuotta sitten. Kooltaan se sijoittuu T-Crossin ja Tiguanin välimaastoon ja suurimmat kilpailijat löytyvät keskiluokan katumaasturimalleista. T-Rocin segmenttiin on tarjolla automalli lähes jokaiselta maailman autovalmistajalta, mutta avomallin kohdalla tilanne on toinen.

Avoautot on perinteisesti leivottu sedanmallien pohjalle tai lähdetty suunnittelemaan kaksipaikkaisiksi urheilullisiksi peleiksi. T-Roc on toista maata, sillä esikuvana ei toimikaan sporttinen ja matala perusauto.

Suurimmat erot moneen avomalliin ovat etäisesti järkevän kokoinen takakontti ja se, että autoon ei tarvitse laskeutua kyytiin. Koska perusmalli on katumaasturi, istutaan T-Rocin ohjaamossa hieman henkilöautoja korkeammalla.

Melkein oikean kokoinen takakontti

Array

Litroissa T-Rocin kontti ei huimaa päätä. 284 litraa ei tunnu lukemalta kovin massiiviselta, mutta vajaaseen 300 litraan mahtuu kuitenkin mukavasti tavaraa. Sinne saa mahdutettua mökkireissun ruokakassit ja vaihtovaatteet, mutta oksasilppuri valitettavasti jää kotiin.

Avoautoksi mukavan kokoinen takakontti syntyy siitä yksinkertaisesta faktasta, että katto ei laskeudu takakonttiin, vaan pakkautuu takapenkkien taakse. Monessa avomallissa rätti laskeutuu kontin sisään, jolloin konttia ei kannata kutsua nimellä tavaratila.

Yksi asia takakontissa kuitenkin kummastuttaa, miksi ihmeessä siitä on pitänyt tehdä niin jäykkä, että sen operoiminen vaatii usein kaksi kättä?

T-Roc on avomallina kiinnostava kompromissi käyttöautoa ja ultimaattista kesäautoa. Kun katon laskee ala-asentoon ja antaa tuulen tuivertaa tupeessa, saattaa Volkkarin ohjaimissa unohtaa kaiken maailman koronahuolet.

Ja kun aurinko vetäytyy mailleen, saa katon rullattua pään suojaksi napista. Avona kylkilinja on selkeä ja katumaasturin rakenteen ansiosta se on korkealla. Kokonaisuus on massiivisen oloinen ja jollain kummallisella tavalla T-Roc muistuttaa avomallista jenkkimuskelia.

Yksi kauneimmista Volkkareista

Edes katto alhaalla T-Rocin komeaa ulkokuorta ei olla onnistuttu pilaamaan. Rätti alhaalla se näyttää edelleen coupén ja crossoverin sekoitukselta, mutta vain hyvässä. T-Rocin avomalli on Arteonin ohella kauneimpia VW-malleja.

Kun kate on rullattu päälle, avomallinen T-Roc käyttäytyy pitkälti samalla tavalla kuin kovakattoinen versiokin. Oikeastaan ainoa erotus on se, että meteli tunkeutuu ohjaamoon selkeämmin ohuen kankaan, kuin peltikaton läpi.

T-Rocin moottoritilassa on konsernin muista autoista tuttu 1,5-litrainen bensaturbo. 150-hevosvoimaa ja 250 Nm vääntöä tuottava moottori on luontainen valinta leppoisaan avomalliin ja moottori toimii myös tässä VW-mallissa moitteetta.

Vaihteisto on 7-vaihteinen DSG, jonka toiminnasta on hankala löytää moitteita. Kaksoiskytkimellisen automaattivaihteiston alkuvuosien kulmikkuus on saatu selätettyä ja tätä nykyä aski on huikean sulava.

  • Array
  • Array
 

Suorituskyvyltään avomalli ei yllä ihan samaan tulokseen kuin vaikkapa juuri uudistettu ja samalla moottorilla varustettu Audi A3. Sataseen kiihdytellään kuitenkin 9,6 sekunnissa, mikä on varsin riittävä. 150-heppainen moottori on riittävä niin kaupungissa kuin maantielläkin.

T-Rociin on saatu loihdittua varsin kelvollisen kokoiset sisätilat myös takamatkustajille. Toki takapenkille mahtuu vain kaksi kyytiläistä, mutta harvoin avomalli tarjoaa tiloja viidelle matkustajalle. Avomallin ollessa kyseessä, penkkien toivoisi olevan nahkaa. Sellaiset on toki saatavilla lisävarusteena.

Volkswagenin crossover-avo on harvinaisuus, jonka hienoutta ei varmasti ole vielä ihan täydellisesti ymmärretty. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia avomallilla ajelusta ilman montaa avoauton haastetta.

Tuomas Rajala

Kehuja: hieno yhdistelmä katumaasturia ja avomallia, monikäyttöisyys, komea ulkokuori

Parantamisen varaa: takakontin kansi on todella jäykkä käyttää

Volkswagen T-Roc Cabriolet Style 1.5 TSI Evo 110 kW DSG:

Moottori: 1498 cm3 turboahdettu bensiinimoottori kevythybridi)
Teho: 150 hv (110 kW) @ 5000 rpm
Vääntö: 250 @ 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 9,6 s.
Huiput: 205 km/h
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,7 l / 100 km
CO2 päästöt: 154 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4234mm/1819mm/1533mm
Hinta alkaen: 39 984€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volkswagen T-Roc
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show