Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli

Koeajot 12.04.2022

Volkswagen Taigo on uusi malli saksalaismerkin pienemmän pään katumaasturi- tai oikeammin crossover-tarjontaan.

Volkswagen Taigo perustuu nykyiseen ja mallivuodeksi 2022 uudistuneeseen Volkswagen Poloon. Taigo on kuitenkin hieman pidempi (+ 1,9 cm) ja tietenkin myös korkeampi (+ 6,4 cm).

Taigon leveys on sen sijaan sama kuin Polossa, samoin akseliväli, ja se tarkoittaa, että sisätilojen puolesta Taigo ei tarjoa enemmän kuin Polo. Pidempi peräylitys sentään tuo 105 litraa enemmän tavaratilaa. Kontin koko on 438 litraa perusasennossa.

Sisältä sama auto kuin Volkswagen Polo

Array

Ohjaamo on täysin samanlainen kuin Polossa. Digitaalinen mittaristo on tuttu pykälää Poloa tai Taigoa isommista Volkswagen-konsernin autoista, kuten Volkswagen Tiguan II:sta (facelift 2020 -versiosta eteenpäin).

Koeajossa olevassa Style Business -varustellussa Taigossa on keskellä kojelautaa kahdeksantuumainen kosketusruutu. Sen kautta hoidetaan musiikki, navigointi ja auton asetukset. Taigossa on edelleen myös fyysisiä nappuloita. Muun muassa vakiona olevaa manuaali-ilmastointia hoidetaan perinteisillä käyttökytkimillä.

Pienessä autossa on pienet tilat

Taigon takaistuimella ei täysikasvuinen mielellään matkusta, sillä kuskin takana on ahdasta. Pienen auton perusrakenne tuntuu, vaikka Taigo näyttää jopa nykyisen Volkswagen Golfin kokoiselta. Golf on noin kolme senttiä pidempi kuin Taigo.

Tavaratila on poteroimainen, mutta selkeänmuotoinen. Se soveltuu perhekäyttöön, jos ei tarvitse lastenrattaita takapaksiin sulloa.

Mukava auto ajaa

Ajossa Taigo tuntuu Pololta, eikä Poloa korkeampi olomuoto tunnu, vaan meno on vakaata. Polon tapaan Taigo kallistelee mutkissa ja tuntuu kokonaisuutena ajossa pikkuautolta, mitä se toki myös on.

Auton 1,0 litran kokoinen pieni TSI-bensaturbo ja seitsemänportainen DSG-automaatti on hyvä paketti ja riittää tällaisen pienen kaupunkiauton liikutteluun mainiosti. Liikkeellelähdöt ovat rivakoita, kaasuvaste on hyvää, eikä DSG:lle aiemmin tyypillistä miettimistä juuri esiinny.

Myös kulutus jää kohtuulliseksi ja pyörii sekalaisessa ajossa noin kuuden litran tuntumassa.

Tarjolla kolme bensamoottorivaihtoehtoa

Taigoon on tarjolla myös isompi ja ruudikkaampi 1,5-litrainen 150-hevosvoimainen TSI-bensaturbo. Nyt koeajossa oleva 110 hevosvoiman asettuu tarjonnan keskelle, sillä 1,0 TSI on hinnastossa myös 95-hevosvoimaisena versiona. Silloin vaihteistona toimii 5-vaihteinen manuaali.

Ajamisen peruselementit ovat toimivat. Alusta on jämpti mutta mukava, ohjaus antaa ajamiseen pikkuautoksi hyvätasoisen palautteen ja tuntuman.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Volkswagen Taigo on muodinmukainen auto. Se tarjoaa halutussa hieman korkeammassa crossover-korissa samat ominaisuudet kuin Polo.

Katumaasturifiiliksestä saa maksaa noin 2 350 euroa lisää, sillä tällainen koeajossa ollut 110 hv DSG Style kustantaa Polona noin 24 250 euroa ja Taigona noin 27 600 euroa.

Volkswagen Golfin saa DSG-automaatilla ja kevythybridinä edullisimmillaan noin 29 000 eurolla, mutta toki kyseessä on sitten jo isomman kokoluokan auto. Taigoon ei minkäänlaisia hybridivaihtoehtoja ole tarjolla.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Hyvä kun on vaihtoehtoja, asialliset ajo-ominaisuudet, hyvä moottori joka pelaa hyvin yhteen DSG-automaatin kanssa

Parannettavaa: Halvanoloinen ja muovinen sisusta, ahtaat tilat aikuisille takamatkustajille

Volkswagen Taigo Style Business 1,0 TSI 81 kW DSG-automaatti

Moottori:  3-sylinterinen, 1,0-litrainen 110 hv turboahdettu bensamoottori
Teho: 110 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 200 Nm @ 2000-3000 rpm
Huiput: 205 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaatti
EU-kulutus: 5,9 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 133 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4271 mm/1757 mm/1515 mm
Omamassa: 1185 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1200 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  610 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 27.592 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Volkswagen Taigo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.