Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volkswagen Tiguan PHEV - suosikkikatumaasturi ladattavana hybridinä

Koeajot 30.11.2021

Volkswagen Tiguan on suosittu katumaasturi ja crossover keskikokoluokassa. Nyt uutena Tiguanin saa myös haluttuna PHEVinä eli ladattavana hybridinä.

Volkswagen Tiguan on ollut vuonna 2007 markkinoille tulleesta ensimmäisestä sukupolvesta lähtien suosittu katumaasturi Suomessa. Nyt faceliftattu ja PHEV-versiolla päivittynyt toisen sukupolven Tiguan tuli myyntiin vuonna 2016.

Tiguanin vahvuuksia ovat olleet hyvä ja vakaa ajettavuus, erinomainen ohjaustuntuma ja luokassaan isot tilat.

Kilpailukenttä on laaja sekä runsas

Array

Kilpailu on kuitenkin kovaa. Samassa luokassa Tiguanin pahimmat kilpailijat ovat Toyota RAV4 ja Ford Kuga.

Hieman Tiguania ja sen kovimpia kilpakumppaneita pienempiä sekä Suomessa suosittuja katumaastureita tai crossovereita ovat Nissan Qashqai, Toyota CH-R, Kia Niro ja Hyundai Tucson.

50 kilometriä sähköajoa

Volkswagen Tiguan PHEV tarjoaa optimiolosuhteissa jopa 50 kilometrin sähköajon. Akuston lataaminen tyhjästä täyteen kestää kotona töpselistä 7 tuntia (1,8 kW) ja tuplat nopeammassa ns. asiointilatauksessa 3,5 tuntia (3,6 kW).

Kesäkelissä, kaupunkiolosuhteissa ja säästeliäästi ajava kuski voi päästä lähelle 50 kilometrin sähköistä kantamaa tai jopa yli, mutta kylmässä kelissä sähköinen kantama jää paljon pienemmäksi.

Sähköisen toimintamatkan pituuteen vaikuttaa hyvin moni asia, kuten ajotyyli, ilman lämpötila, ajettava reitti, tienpinta ja paljonko on ihmisiä ja tavaraa kyydissä.

Volkswagen Tiguan PHEV on aina etuvetoinen

Pienen pettymyksen Tiguan PHEV tarjoaa vanhoille Volkswagen Tiguanin kuskeille, sillä auto on etuvetoinen. Perinteisesti moni suomalainen on ostanut Tiguanin nelivetoisena.

Toinen tinkimisen paikka on tavaratila. Auton ajoakusto sijaitsee takaistuimen alla ja bensatankki on tavaratilan alla, joten pohjan alla ei ole tarjolla lisätilaa.

Tavaratilan koko on tippunut PHEVissä normaalin Tiguanin ilmoitetusta 615 litrasta 476 litraan.

Volkswagen Tiguan Allspace ei ole enää tarjolla Suomessa

Kolmas muutos faceliftin myötä on, että nyt Tiguanin hinnastossa ei ole enää tarjolla pidemmän akselivälin 7-paikkaisen version tarjoavaa Allspace-vaihtoehtoa.

Jos siis kaipat pidempää Tiguania pitää sellainen ostaa käytettynä tai sitten on tyydyttävä sisarmalleihin Skoda Kodiaqiin tai Seat Tarracoon.

VW Tiguan PHEV lähtee liikkeelle sähköllä

Monesta muusta ladattavasta hybridistä poiketen Tiguan PHEV lähtee aina liikkeelle sähköllä, jos vain sähköä on edes hiukkasen jäljellä akustossa. Yleisesti moni lataushybridi lähtee liikkeelle hybriditilassa.

Auton navigaattorin käyttäminen matkalla kuin matkalla on fiksua, sillä silloin järjestelmä pyrkii optimoimaan sähkön käytön ja kulutuksen. Jos esimerkiksi reissun loppupäässä on kaupunkiajoa, Tiguanin “aivot” säästää sähkö matkan aikana kaupunkiajoa varten.

Ajossa Tiguan PHEV on mainio auto. Ohjaus on mallia erinomainen ja alusta tarjoaa saksalaisen vakaata sekä jämäkkää kyytiä.

GTE-napilla kaikki tehot käyttöön

Auton 245-hevosvoiman yhteisteho tarjoaa tarvittaessa vauhdikasta kyytiä, mutta sen varmistamiseksi on syytä painaa GTE-nappia. Se varmistaa, että kaikki tarjolla olevat hevoset laukkaavat sen minkä pääsee.

Hybridijärjestelmän kytkeytymisen sähköltä bensalle huomaa, mutta nykäys ei ole häiritsevä. Kaiken kaikkiaan Tiguan PHEV tarjoaa korkeatasoista ajomukavuutta.

WLTP-mittauksessa yllettyyn 1,6 l/100 km kulutukseen pääsee, jos autoa lataa ahkerasti. Se käytännössä vaatii ainakin päivittäisen kotilatauksen. Se toki on ladattavissa hybrideissa mielestäni ehdoton juttu, jotta auton monipuolisen tekniikan saa mahdollisimman hyvin hyötykäyttöön.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Käytännössä Tiguan PHEVin tavaratilan pienentymistä ei huomaa, jos ei ole tottunut jättimäiseen tavaratilaan. Ajaminen autolla on korkeatasoista ja ahkera lataaja saa kulutuksen tippumaan todella mataliin lukemiin.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Hyvä ja mukava auto ajaa, tehoa löytyy GTE-napilla mukavasti mm. ripeisiin maantieajon ohituksiin, hyvät tilat, erinomainen ergonomia kuskin paikalla, mainio ErgoActive-erikoisistuin laajoin säätövaroin

Parantamisen varaa: Hybridijärjestelmän viritykset nipsaisevat tavaratilasta noin 150 litraa, sähköinen kantama jää talvikelissä vaatimattomaksi

Volkswagen Tiguan Style 1.4 TSI eHybrid 180 kW DSG

Moottori:  4-sylinterinen, 1,4-litrainen 150 hv turboahdettu bensamoottori + 85 kW (115 hv) sähkömoottori
Yhteisteho: 245 hv @ 1550-3500 rpm
Yhteisvääntö: 400 Nm @ 1550-3500 rpm
Huiput: 205 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,5 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaatti
EU-kulutus: 1,6 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 38 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4509 mm/1839 mm/1672 mm
Omamassa: 1811 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1800 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 42.696 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Volkswagen Tiguan
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.