Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Play video
Koeajot 08.08.2019

Volvo V60 tuli ensin ja sitten vasta S60, silti yllättävän moni suomalainen uuden auton ostaja pitää edelleen konttiperää ainoa oikeana auton muotona.

Volvo päätti tehdä ensin farmarimallisen V60:nen ja vasta sitten perinteisemmän sedanmallisen S60:nen. Jotain maailman muuttumisesta kertoo myös, että Volvo on tuonut mallistoon kolme erilaista ja erikokoista kaupunkimaasturia ja kaksi perinteisempää mallisarjaa. Ensin tuli XC90, sitten S90 ja perään V90. Näitä seurasi XC60, ja viidentenä oli XC40:nen vuoro. Kuudes tulokas oli V60, ja kiinalaisen omistajan alaisuudessa täysin uudistuneen Volvon seitsemäs malli on nyt koeajossa ollut S60:tä.

Kuluttajien kiinnostus vetää vahvasti kaupunkimaastureihin, mutta myös perinteisille korimalleille löytyy vielä ostajia. Siitä kertoo S90:nen ja erityisesti V90:nen sekä V60:nen menestys, mutta löytyykö uudelle S60:lle ottajia. Arvioni mukaan löytyy, sillä yllättävän moni suomalainen uuden auton ostaja pitää edelleen konttiperää ainoa oikeana auton muotona. Pitää olla oma alueensa edessä moottorille, keskellä ohjaamo matkustajille ja sitten ihan oma osastonsa tavaroille. Tämä ajattelutapa on erityisen vahvaa hieman iäkkäämmän autoilukansan riveissä.

Kuulun keski-ikäisenä siihen harvinaiseen porukkaan, jonka mielestä auton pystyy muotoilemaan tasapainoisimmin sedanmallisena. Käytännöllisyys siitä toki kärsii, sillä kyllähän farmariin enemmän kampetta mukaan mahtuu.

Toki useimpien kaupunkimaastureiden muotoilu on raikasta ja menevää, ja pidän Volvon malliston kaikkia kaupunkimaastureita erittäin onnistuneesti muotoiltuina. Jos suosikkini pitäisi nimetä, olisi se XC40.

Yllättävän isot tilat niin edessä kuin takana

Array

Uusi Volvo S60 on näyttävä sekä tasapainoinen auto, ja erityisesti koeajoauton R-Design-paketilla varustettuna. S60 tarjoaa kookkaammat sisätilat kuin saksalaiset kilpailijansa, joka on ehdoton etu kovassa kilpailussa. Uusi V60 on alkanut silmätuntuman perusteella penetroitua pääkaupunkiseudulla taksimarkkinoille, eikä ihme, sillä takana on matkustajille yllättävän hyvät tilat. Taakse mahtuu jopa kolme aikuista, mutta ei väljästi. Tämä kaikki pätee myös S60:een. Toki eron S90:een ja V90:een huomaa selvästi eli jos tavoitteena on isoille aikuisille väljät sisätilat tarjoava konttiperä Volvo, kannattaa valita isoveli S90.

Tavaratila on sitten toinen seikka. Se ei ole erityisen leveä ja myös mataluus vaivaa, mutta jos ei tarvitse lastenrattaita heittää sisään, sillä pärjää mökki- ja lomareissut, jos ei ihan koko karderoopia kahmaise mukaan. Laajentaminen on onneksi helppoa eli pitkät esineet mahtuvat mukaan ja keskeltä kyynärnojan takaa löytyy suksiluukku.

Ohjaamo on aiemmista uutuuksista tuttua, mutta varsin onnistunutta nykyisten Volvojen-tyyliä. Ergonomia on erinomaista, digitaalinen mittaristo ja isokokoinen kosketusnäyttö ovat tyylikkäitä sekä helppoja käyttää. Auton lisävarusteiset, mutta kohtuullisen hintaiset, hyvin tuetut urheiluistumet ovat erittäin hyvät ja niitä voi lämpimästi suositella, vaikka kilometrejä ei tulisi viikossa kuin muutama sata. Hyvä istuin ”palkitsee” valitsijaansa joka reissulla. Jotain istuinten tarjoamasta tuesta ja muotoilusta kertoo, että 800 kilometrin päiväreissu Helsinki-Kuopio-Helsinki ei saanut takapuolta puuduksiin.

  • Array
  • Array
 

T5-bensaturbo tarjoaa jytkyä menoa

Ajossa uusi S60 on miellyttävä kumppani. Auto on hienostuneen ja jopa aavistuksen urheilullisen tuntuinen. Sporttifiilistä edesauttaa mainio kahden litran bensiiniturbo, joka tarjoaa peräpeilin T5-lätkän kanssa ollessa kiinni kuskin käyttöön 250 hevosvoimaa. Sen turvin meno on raikasta ja hauskaa. Kahdeksanportainen automaattivaihteisto hoitaa hommansa tyylikkäästi. Vaihtoja ei huomaa ja koko ajan on hyvin vääntävän turbon paras vääntö käytössä. Ohituksissa S60 T5 menee eikä meinaa. Mukava juttu on, että tarvittaessa voi napata vielä jykevämpää alle T8:n tarjoaman ladattavan hybridin muodossa, mutta sitä ei varsinaisesti jäänyt kaipaamaan T5-koneen tarjoaman jytkyn menon takia. Kulutus on sitten toinen juttu. T5 kulutti sekalaisessa ajossa noin 8 litraa sadalla. Ahkeralla lataamisella T8:n saa kulkemaan lyhyttä matkaa sahaamalla matalilla kulutuslukemilla.

Ajotuntuma on erinomainen, ohjaus on tarkka ja alusta napakka, mutta mukava. Ajo-ohjelmilla Eco, Comfort ja Sport voi vaihdella, miltä auto tuntuu ja miten se reagoi. Uusi S60 on mielestäni kaikista nykyisistä Volvoista kaikista tasapainoisin ajettava, mutta erot ovat minimaalisia, sillä koko mallisto on rakennettu niin, että heikkouksia joutuu myös ajon puolella kaivelemaan hammastikulla.

Uusi Volvo S60 jatkaa siltä tasolta, minne muut uudet Volvot ovat yltäneet. Ajo-ominaisuuksien puolesta se on jopa aavistuksen korkeammalla tasolla. Uusissa Volvoissa ei juurikaan ole heikkouksia, mutta vahvuuksia on niin paljon, että ei ole ihme, että suomalaiset ovat innostuneet joukolla Volvoista. Kiinalaistaustasta ja -omistajuudesta huolimatta härmäläinen pitää Volvoa ruotsalaisena merkkinä ja sitähän se suunnittelun sekä valmistuksen osalta vielä on. Nyt kannattaa nauttia, mutta niin tuntuu Volvoista innostunut suomalaiskansa nauttivankin. Ainakin jos katsoo merkin myyntilukuja. Volvo on useimpina kuukausina neljänneksi suosituin Suomessa myytävä automerkki. Edelle yltävät vain Skoda, Toyota ja Volkswagen. Välillä Volvo tiputtaa nelospaikalle itsensä Volkswagenin. Näin viimeksi tammikuussa 2019.

Jos haluat tietää uuden Volvo S60:nen plussat ja miinukset, katso koeajoraportin video.

Volvo S60 T5 Business R-Design aut

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 250 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 350 Nm @ 1800-4800 rpm
Huiput: 230 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 s.
Vetotapa: etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 7,4 l/100 km
CO2-päästöt: 168 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4761 mm/1850 mm/1431 mm
Omamassa: 1677 kg
Koeajoauton hinta (varusteineen): 61 224 euroa (hinta alkaen 45 493 euroa)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Volvo S60
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.