Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Koeajot 06.05.2022

Volvo V60 B3 MHEV DCT on hinnat alkaen -versio suosikkifarmarista. Miten pienitehoinen kone liikuttaa yli 1700 kiloa painavaa farmaria?

Koeajossa oleva Volvo V60 B3 MHEV DCT on kaksoiskytkinautomaatilla varustettu hinnat alkaen -farmari-Volvo Business-varustelulla ja kahden litran bensaturbo kevythybridinä. Riittääkö 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon? Miten Volvon oma kaksoisytkinautomaatti DCT toimii bensaturbon kanssa?

Volvo on nykymallistollaan yksi suosituimmista merkeistä Suomessa. Vuoden 2021 automyynnin tilastossa Volvo oli 5. suosituin automerkki maassamme. Mallitilastossa kolme Volvoa mahtui 10. parhaan joukkoon.

Volvo XC60 oli 5. myydyin automalli 2294 kappaleella. Kasvua vuodesta 2020 31,8 prosenttia. Volvo XC40 oli 6. myydyin ja möi 2240 kappaletta. Kasvua 10,9 prosenttia.

Kolmas 10. parhaiten myyvän mallin joukkoon mahtunut Volvo oli nyt koeajossa oleva V60, jota Volvo-liikkeet möivät 1852 kappaletta. Se oli 5 prosenttia ja 98 kappaletta vähemmän kuin vuonna 2020.

Mikä on Volvon suosion salaisuus?

Array

Ensimmäisenä nostan esiin muotoilun. Nyky-Volvot ovat erittäin onnistuneita ulkomuotojen puolesta. Ensimmäinen nyky-Volvo, jonka muodot ovat yhteneväiset nyt koeajossa olevan vuoden 2022 V60:n kanssa, esiteltiin jo vuonna 2014. Auto oli Volvo XC90. Myynti alkoi kesällä 2015.

Ruotsalaiset osaavat pelin. On pakko, vaikka nykyinen omistaja kiinalainen Geely satsaa merkkiin. Tavoitteena on myydä vuosikausia samalla muotoiluotteella tuotteita. Ei ole varaa tehdä huonoa työtä. Muotoilun on näytettävä hyvältä ja sen on kestettävä aikaa.

Siinä nyky-Volvot ovat ihan markkinoiden parhaimmistoa, ja sama pätee sisätilojen ilmeeseen. Kaikki isommalle SPA-perusrakenteelle kootut mallit, Volvo XC90, Volvo V90, Volvo S90, Volvo V60 ja Volvo S60 näyttävät käytännössä identtisiltä ohjaamossa ja sisätiloissa.

Olen koeajanut vuodesta 2015 eli seitsemän vuoden aikana kymmeniä uusia Volvoja, eikä auton sisällä ole kertaakaan tullut mieleen, että onpa vanha tai tyylitön sisätilan ilme. Päinvastoin.

Yllättävän hyvä perusistuin

Tähän nyt koeajossa olleeseen budjettiluokan kevythybridi Volvo V60:een hyppäsi erittäin mielellään, vaikka autossa ei ollut Volvon loisteliasta erikoisistuinta, jota suosittelen lämpimästi nyky-Volvoa hamuaville.

Auton istuin on muotoilultaan ja ergonomialtaan yksi markkinoiden parhaimpia perusistuimia. Eli Volvon kanssa ei mene moneen muuhun merkkiin verrattuna kovin isosti harhaan, vaikka kaupassa iskisi kitsaus ja erikoisistuin jäisi ruksimatta.

Volvo on tilavampi kuin lähimmät kilpailijansa

Volvo V60:n lähimmät kilpailijat ovat BMW 3-sarjan Touring, Mercedes-Benz C-sarjan farmari sekä Audi A4 Avant. Kaikki edellä mainitut mallit ovat myös suosittuja työsuhdeautoja Suomessa. Mikä on Volvo V60:n vahvuus suhteessa pahimpiin kilpailijoihin?

Tilat. Volvo on erityisesti sisätiloiltaan kaikkein väljin vaihtoehto, vaikka erot eivät todellisuudessa ole suuren suuria. Tilojen toimivuudesta kertoo myös se, että Volvo V60 on ollut isoveljen Volvo V90:n tapaan suosittu vaihtoehto taksiksi.

Mallistossa on kaksi ladattavaa hybridiä, bensakevythybridejä ja dieselkevythybridi

Mainittakoon sekin, että monet taksioperaattorit ohjaavat nyt kyytien jakopolitiikalla hankkimaan taksiksi sähköauton tai ladattavan hybridin, joten ammattiautoilijoita ei enää entisen tavalla kiinnosta, että V60:n hinnastossa on edelleen tarjolla myös dieselvaihtoehto: V60 B4 D-MHEV, 197 hevosvoimaa.

Volvon muun malliston tapaan V60:n suosituin vaihtoehto on ollut ladattava hybridi. Vuodelle 2022 molemmat vaihtoehdot, T6 (350 hv) ja T8 (455 hv), saivat Long Range -päivityksen, joka tarkoittaa, että ajoakuston koko kasvoi kokoon 18,8 kWh. Isomman akuston voimin V60:n ohjaksissa sähköllä pääsee jopa 88 kilometriä. Toteutuvaan lukemaan vaikuttaa moni asia, kuten ilman lämpötila, ajonopeus ja tienpinta.

Tarjolle uusi DCT-kaksoiskytkinautomaatti, manuaalivaihteisto ei enää ole vaihtoehtona

Toinen uutuus liittyy vaihteistoon. Kevythybrideissä ladattavien hybridien keulalta tuttu kahden litran bensaturbo on tarjolla 163-hevosvoimaisena (B3), 197-hevosvoimaisena (B4) ja 250-hevosvoimaisena (B5). Isoin vaihtoehto on aina nelivetoinen. Muut ovat etuvetoja.

Pienemmät bensakoneet kulkevat uuden seitsemänportaisen DCT-kaksoiskytkinautomaatin voimin. Vain B5:n vaihdot hoitaa diesel-version tapaan Aisinin valmistava 8-portainen momentinmuuntimella varustettu automaattivaihteisto.

  • Array
  • Array
 

Hyvä auto ajaa – DCT ja bensaturbo toimivat hyvin yhteen

Ajossa koeajoauto Volvo V60 B3 DCT on varsin miellyttävä kumppani, vaikka veikkaan, että moni jää kaipaamaan B3- ja B4-versioihin loistavaa 8-portaista automaattivaihteistoa. Uusi DCT on silti varsin positiivinen yllätys.

Laatikko vaihtaa huomaamattomasti ja eteenpäinmenevästi, eikä kaksoiskytkinautomaatille tyypillisiä viiveitä esiinny. Asiat menevät eteenpäin ja Volvon uusi ja erinomaisesti toimivat DCT-automaatti on hyvä esimerkki siitä.

Auton 163-hevosvoimainen kaksilitrainen nelisylinterinen bensaturbo liikuttaa auto hyvin ja mukava vaivattomasti jopa pintakaasulla. Ainoa paikka, jossa kaipaisi lisätehoa, on maantieajon ohitustilanne. Kaikissa muissa tilanteissa B3 riittää vallan mainiosti Volvo V60:n liikuttamiseen.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Vakaat ja hyvät talviajo-ominaisuudet, hyvä lämmityslaite ja hyvät istuinlämmittimet Suomen talvessa, moottorin ja vaihteiston hyvä yhteispeli, ajo-ominaisuudet, tilat, tyyli, muotoilu, lisävarusteiset lisäeristeet laseissa (auto on mukavan hiljainen)

Parantamisen varaa: lisäpotku tekisi kutkaa maantieajon ohitustilanteissa, kulutus nousee reippaasti yli 7 litraan maantieajopainotteisessa sekalaisessa ajossa

Volvo V60 B3 MHEV Business Edition DCT aut. MY22

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen 163 hv turboahdettu bensamoottori + polttomoottorin yhteydessä hihnavetoinen sähkömoottori 10 kW & 40 Nm (kevythybridi)
Teho: 163 hv @ 4750-5250 rpm
Vääntö: 265 Nm @ 1500-4000 rpm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,6 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: DCT-kaksoiskytkinautomaatti
EU-kulutus: 6,2 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 141 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4778 mm/1850 mm/1432 mm
Omamassa: 1734 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1800 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 42.423 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Volvo V60
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.