Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo V60 – Isoveljensä vartija

Koeajot 28.09.2018

Volvo V60 on laadukas ja tasapainoinen paketti pohjoisen tiestölle.

Volvon malliston uudistus on hyvin leimallinen. Keulat ovat jylhiä ja etusäleikkö kohoaa suoraan kohti korkeuksia. Massiivinen muotokieli kohtaa modernin aggressiivisuuden, mutta mukana on myös persoonaa.

V60:tä erehtyy helposti luulemaan pykälää suuremmaksi V90-malliksi. 60-sarjalainen on monella tapaa kuin hieman kutistettu isoveljensä. Pykälää vaille viisimetrisestä 90-sarjalaisesta V60 jää vajaaksi parikymmentä senttiä, joten ero ei ole merkittävä.

Ohjaamossa pienempi koko ei juuri tunnu tai näy. V60 on kookas ja hyvillä sisätiloilla varustettu perheauto, jolla ajaminen muiden uusien Volvo-mallien ohella on nautinto.

Koeajettu versio on katoavaa kansanperinnettä. Volvo ilmoitti jokin aika sitten lopettavansa diesel-moottoreiden valmistamisen vuonna 2020. Uusiin malleihin niitä kuitenkin tulee vielä useampia vuosia. Tuon jälkeen tulevaisuus on hybridimallien, joita Volvolla toki on tälläkin hetkellä.

Volvon viimeisimmät diesel-mallit ovat moottoreita, joita kyllä jäänee moni kaipaamaan. Esimerkiksi koeajettu D4 on tuplasti ahdettu 2-litrainen voimanlähde. Tehoa paketista irtoaa 190 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm.

Moottorivalikoima on kattava

Array

Nykypäivänä 190 hevosvoimaa on tämän kokoiselle autolla juuri passeli teholukema. Toki voimaa voisi aina olla lisääkin, mutta tällaisenaan menohaluja on kivasti. Paikaltaan kiihdyttäessä sataseen päästään hieman alle kahdeksassa sekunnissa.

V60 moottorivalikoimassa ei ole tarjolla muhkeinta diesel-konetta, eli D5:ta, joka löytyy mm. 90-sarjalta. Se on sääli, mutta ehkä ajatuksena on se, että isommassa farkkulimpussa pitää olla tarjolla jotain mitä pienempiin ei saa.

Bensakonepuolella moottorivalikoimasta tosin löytyvät T5, T6 ja T8 –moottorit. Noista viimeisin T8 Twin Engine on siis Volvon järkälemäinen hybridi, joka luovuttaa kaksilitraisesta bensakoneesta 303 hevosvoimaa ja 400 Nm, joiden päälle lisätään sähkömoottorin lisätehot 87 hevosvoimaa ja 240 Nm. Yhteensä luvut ovat siis 390 hv ja 640 Nm.

Tuolla tehokkaimmalla paketilla V60 maksaa reilut 60 000 euroa. Toisaalta hintaa laskee hybriditekniikka, sillä tehokkain bensakone on useaa tonnia kalliimpi. Halvimmillaan V60 maksaa hieman yli 40 000 euroa ja tuolloin moottori on 150-heppainen D3.

Pienimmälläkin diesel-koneella menohaluja on siedettävästi, mutta rehellisesti sanottuna tämän kokoluokan autoon hieman ponnekkaampi moottori on järkevä valinta. Muutaman tonnin sijoituksella ajomukavuus paranee merkittävästi.

Ajotuntuma on mukava, mukavampi tai mukavin

Volvo V60 noudattelee hyvin pitkälle samaa ajatusmaailmaa hiljalleen uudistuneen muun malliston kanssa. Ulkokuori on majesteettinen, sisustus viileän tyylikäs ja ajotuntuma mukavuuspainotteinen.

Ajotuntuma on uusissa Volvo-malleissa tietyllä tapaa hieman kateissa. Tosin sama ilmiö tuntuu leimaavan lähes kaikkia muitakin autovalmistajia. V60:n ohjaus on sähköisesti tehostettu ja vaikutus on ajotilasta riippumatta melko voimakas. Se on joko mukava, mukavampi tai mukavin. Jäykkyyttä ei ole edes dynaamisessa tilassa.

Ajaminen modernilla Volvolla on nautinnollista. Vieläkin mukavampaa siitä tekevät Volvon tekniset innovaatiot. Mukautuva vakionopeudensäädin yhdistettynä aktiiviseen kaistavahtiin vievät sen lähelle automaattista autoilua.

Järjestelmä toimii hienosti ja Intellisafe-järjestelmä tekee ajosta myös varsin turvallista. Siitä löytyy hätäpysäytysjärjestelmän lisäksi suurten eläimien tunnistusjärjestelmä ja monia muita turvallisuutta parantavia innovaatioita.

Ohjaamossa hiljaista

Rengasmelu ei häiritse ajosuoritetta ja ohjaamossa on muutenkin mukavan hiljaista. Toki ministeritason hiljaisuutta ei sovi odottaa, sillä jostain kuusikymppisen kohdalla on toki jouduttu tinkimään.

Moottori ja vaihteisto toimivat todella sulavasti yhteen. Voimaa löytyy tilanteesta riippumatta hyvin. Volvon mittapuulla suorituskykyä on mukavasti, mutta ei rajusti. Sellaisiakin malleja toki löytyy.

Moottorinohjausta voi säätää ekoilusta dynaamiseen ja noita asetuksia vaihtamalla moottori luovuttaa tehoa joko ripeästi tai viipyilevämmin. Dynamicilla autosta saa kaiken irti ja sillä tekeekin mieli ajella mahdollisimman paljon.

  • Array
  • Array
 

Reilun kuuden litran keskikulutuksella

Keskikulutus koeajolla on 6,6 litraa ja mukana on kaupunkipyörittelyä, motariajoa ja kaikkea siltä väliltä. Luku ei ole kookkaahkolle autolle huono, eikä tuon lukeman saavuttamiseksi tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Jos kuskilla on kiinnostusta taloudellisuusajoon, saa luvusta nipistettyä litran, jopa pari. Alle viiden litran alle pääseminen tosin vaatinee jo hieman temppuja.

Elektroniikkaan on panostettu ja Volvon keskikonsolin kosketusnäyttö jaksaa vakuuttaa edelleen, vaikka kyseessä on jo useamman vuoden vanha järjestelmä. Se on edelleen alan parhaimmistoa. iPad-minin kokoinen näyttö toimii intuitiivisesti ja sitä kautta voi ohjailla melkein kaikkea auton tekniikkaan liittyvää.

Ohjaamo on kliininen ja siisti. Valkoinen ja kylmään taipuva nahkasisusta tekee ohjaamosta raikkaan ja valoisan. Viimeistelyn taso vakuuttaa ja ohjaamo on Premiumia, vähempää ei toki voikaan odottaa.

On selvää, että moni Volvon ostaja valitsee ajokkinsa kahden farkkumallin, V60:n ja V90:n välillä. Kumpi näistä sitten tarjoaa paremmin vastinetta rahalle? Paha kysymys. Kumman tahansa kaksikosta valitsee, saa itselleen laadukkaan skandinaavista autoteollisuutta edustavan laatutuotteen.

Toki 90-sarjalainen on vieläkin järkälemäisempi ja jämäkämpi, mutta monessa paikassa pienemmälläkin pärjää. V60 vetää hieman pidemmän korren tasapainoisemmalla kokonaisuudella ja yllättävän hyvillä tiloillaan.

Tuomas Rajala

Kehuja: tehon ja kulutuksen suhde, näyttävä kokonaisuus, sisätilat, hinta-laatu-suhde, elektroniikka

Parantamisen varaa: liian mukava ohjaustuntuma?

Volvo V60 D4 Business Inscription aut:

Moottori: 4-sylinterinen, 1969 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 190 hv (140kW) @ 4250 rpm
Vääntö: 400 Nm @ 1750-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 4,5 l / 100 km
CO2-päästöt: 125 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4761mm/1850mm/1427mm
Omamassa: 1718 kg
Tavaratila: 529 l
Koeajoauton hinta: 61 402€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volvo V60
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.