Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo V60 T8 – Tästä ei farmari parane

Koeajot 10.11.2020

Volvo V60 T8 on lataushybridi, joka yhdistää hienolla tavalla roisin suorituskyvyn ja taloudellisen ajon.

Volvo laajentaa lataushybridimallistoaan myös XC-perheen ulkopuolelle. Nyt vuorossa on ylemmän keskiluokan Premium-farkku V60.

Paljon on virrannut vettä maailman vesistöissä siitä, kun Volvon ikoninen 740 farmari julkistettiin 80-luvun alkulehdillä. Tuolloin edustusautoksi suunniteltu 7-sarjalainen oli 80-luvulla komea ilmestys ja perinne jatkuu edelleen vuonna 2020. Kasariperinne ei tosin juuri näy V60:n kohdalla.

V60 AWD T8 on likipitäen täydellinen farmariauto. Aggressiivisen jylhä ulkomuoto, hyvät sisätilat, virheetön viimeistely ja huikea voimanlinja on puristettu skandinaaviseen tyylikkääseen muottiin.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tyyliteltyyn ohjaamoon, joka on koeajoversion kohdalla verhoiltu ruskealla nahalla. Kojelaudan nappimeri on kuivunut yhdeksi keskikonsolin näytöksi. Tämä toki tapahtui jo ensimmäisen nykysukupolven Volvo-mallin kohdalla.

Hytin täydeltä Premiumia

Array

Ohjaamo vilisee Premium-henkisiä yksityiskohtia. Bowers & Wilkinsin valmistaman äänentoistolaitteiston pyöreänmallinen kaiutin nousee katseen kiinnittäjäksi kojelaudan päällä ja kristallinen vaihdevalitsin on ruotsalaista lasitaidetta. Turhamaista, mutta hitokseen tyylikästä.

Kun Volvon ohjaamoon istahtaa, tajuaa heti, että kyseessä ei ole halpisvalmistajan hinnat alkaen -malli, vaan ehta Premium-auto. Volvo on kasvattanut laatuvalmistajan imagoaan jo vuosikausia ja tätä nykyä ei ole epäselvyyttä, etteikö laatu olisi kohdallaan.

Upeasti tehdyn ohjaamon lisäksi Premiumia löytyy konepellin alta. T8 ADW:n kohdalla voimanlähde on kaksilitrainen bensiinimoottori, jonka voimantuottoon vaikuttavat positiivisesti kaksi ahdinta: mekaaninen ja turbo.

Kahden ahtimen yhteistuumin voimakäyrä nousee 303 hevosvoimaan ja 400 Nm:iin. Kun soppaan lisätään vielä sähkömoottorin tuottama tehomäärä, nousevat yhteishevoset mairittelevaan 390 hv:n lukemaan. Ei huonosti ekologiselta perhefarmarilta.

Se, tuntuuko Volvo näin tehokkaalta autolta, onkin sitten toinen asia. Voima tuodaan neljälle vetävälle pyörälle sivistyneesti ja huomaamatta. Kiihtyvyyslukema 0-100 km/h on 4,9 sekuntia, eli perhefarkku näyttää perävaloja suurimmalle osalle autoteollisuudesta.

V60:n tapauksessa molemmille akseleille on oma moottorinsa, sillä bensiinimylly luovuttaa voimansa eturenkaille ja sähkömoottori takarenkaille. Pelkällä bensalla Volvo on siis etuveto ja sähköllä takaveto.

Sähkö riittää muutamaan kymmeneen kilsaan

65 kW:n sähkömotti saa virtansa 10kWh:n akkupaketista ja pelkällä sähköllä Volvo kulkee valmistajan ilmoituksen mukaan WLTP-mittaustavalla 51-59 kilometriä. Tämä ei luonnollisesti pidä paikkaansa muuten kuin taloudellisuusajossa, mutta kyllä raskaammalla kaasujalallakin pääsee helposti yli 40 kilsan taipaleen.

Sähköajolle hallaa tekee erityisesti moottoritieajo, jossa akkukapasiteetti on melko nopeasti käytetty. Siksi plugarilla kannattaakin huristella sähkön voimalla hiljaisemmissa vauhdeissa.

Yhdistetty hybridikulutus on WLTP:n mukaan 2,5 litraa sadalla ja lukema saattaa pitää kutinsa, jos Volvoa jaksaa latailla ahkerasti. Pelkässä bensakäytössä luku menee väkisin seitsemän litran tuntumaan, mikä tuntuu ekopelille melko kovalta. Mutta ei se tämän tehoisen auton kohdalla pilaa kokonaisfiilistä.

Suorituskyky on kieltämättä huikeaa. Lähes 400 hevosvoimaa tarkoittaa rivakkaa kiihtyvyyttä sekä paikaltaan että ohituksissa. Voima tulee kuitenkin vetäville pyörille niin pehmeästi, että kovan kiihtymisen huomaa lähinnä nopeusmittarista.

Tämä johtuu modernista bensaturbon ja sähkömoottorista, jotka yhdessä 8-vaihteisen automaatin kanssa onnistuvat luomaan niin pehmeän kiihdytyksen, että vauhdikas lähtö ei todella tunnu oikeastaan miltään. Pehmeästä tunteesta osansa saa nykyautojen mittapuulla hyvä äänieristys ja alusta, joka on mukavuuteen taipuvainen.

  • Array
  • Array
 

Hyvät tilat

Volvo V60 on ylemmän keskiluokan farmarimalli, mutta sisätiloiltaan sen vastaa pitkälti edustusluokkaa. Se on niin tilava ja hyvän tuntuinen automalli, että on hieman vaikeaa löytää perusteita sille, miksi auton pitäisi olla vieläkin isompi ja hulppeampi.

Ilmiö leimaa montaa muutakin valmistajaa, mutta Volvon kohdalla V60 ja XC60 -mallit ovat niin hyvän kokoisia, että 90-sarjalaisten tarvetta voi olla välillä hankala perustella. Koska tavaratilakin on riittävän kookas nielaisemaan kolmen lätkäjunnun varustekassit, ei isompaa tilakapasiteettia kaipaa.

Voi hyvinkin olla, että Volvo V60 on paras farmariauto, mitä markkinoilla on tällä hetkellä tarjota. Tällaista voiman, taloudellisuuden, tyylikkyyden ja ajomukavuuden liittoa ei muilla ole tarjota. Hintaa koeajolaitteesta toki löytyy, mutta ominaisuuksiinsa nähden reilun 70 000 euron hintalappu on aivan sivuseikka. Halvimmillaan T8-versio irtoaa kaupasta 60 000 eurolla.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskyky, vaihteisto, ajomukavuus, sisätilat

Parantamisen varaa: kulutus bensa-ajossa

Moottori: 4-sylinterinen, 1969 cm3 bensiinimoottori, mekaaninen ja turboahdin + sähkömoottori
Teho: 303 hv (223kW) @ 6000 rpm (yhteisteho 390 hv)
Vääntö: 400 Nm @ 2200-4800 rpm (yhteisvääntö 640 Nm)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 4,9 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,9 l / 100 km
CO2-päästöt: 42 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4761mm/1850mm/1432mm
Omamassa: 2075 kg
Tavaratila: 529 l
Koeajoauton hinta: 71 866€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volvo V60
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.