Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo XC40 T5 TwE - kahden moottorin voimin

Play video
Koeajot 25.08.2020

Volvo XC40 T5 TwE eli Twin Engine on ladattava hybridi Volvon malliston pienimmästä katumaasturista. Volvo XC40 T5 TwE on aina etuvetoinen.

Volvo sähköistää mallistoaan vauhdilla. Kiinalaisomistajan ohjauksessa suomalaisille rakas ruotsalaismerkki on löytänyt aivan uuden vaihteen niin myynnissä kuin sähköistymisessä. Moni suomalainen on kokenut molemmat, sillä uuden Volvon myynti on ollut jo vuosia suorastaan erinomaista ja Volvon T8-malli eli ladattava hybridi on ollut erittäin suosittu vaihtoehto Volvon nykymalliston autoissa.

Volvon isommat mallit S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90, jotka perustuvat SPA-perusrakenteelle, ovat saaneet toisen ladattavan hybridin mallistoonsa. Samaan tekniikkaan perustuvat T6-tuottaa 250-kilowatin (340 hv) yhteisteho, kun tutumpi T8-versio tuottaa yhteistehoa 50 hevosvoimaa enemmän eli 288-kilowattia (390 hv).

Samalla Volvon malliston pienimpään vaihtoehtoon XC40:een, joka perustuuu CMA-perusrakenteelle, tuli vaihtoehdoksi ladattava hybridi.

Volvon Recharhe tarkoittaa ladattava hybridiä ja sähköautoa

Array

Tämä nyt koeajossa oleva Volvo XC40 T5 Twin Engine sai kylkeensä saman Recharge-termin, joka on näkyvästi esillä Volvo XC40:n täyssähköversiossa. Volvo XC40 Recharge P8:n myynti on ollut käynnissä vuoden 2020 alusta, mutta ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa vasta vuoden jälkipuoliskolla. Odotukset tätä sähköautoa kohtaan ovat kovat niin autosta kiinnostuneiden, valmistajan kuin jälleenmyyjien joukoissa.

Volvo XC40 T5 Twin Enginen polttomoottorina toimii T3-mallista tuttu kolmesylinterinen 180-hevosvoimainen (132 kW) bensiiniturbomoottori. Vaihteistona toimii Volvon omistajayhtiön Geelyn ja Volvon yhteistyönä valmistama kaksoiskytkinautomaatti, jonka viereen on sijoitettu 60 kW (82 hv) sähkömoottori. Ajoakuston energiasisältö on 10,7 kWh, jonka turvin XC40 TwE luvataan kulkevan maksimissaan 49 kilometrin matkan. Kesäkelissä pääsin sähköllä 45 kilometriä, mutta lukema riippuu täysin sähköpolkimen asennosta eli kuinka paljon polkee tai on polkematta.

Sisätiloista ei tarvitse tinkiä

Akusto on sijoitettu auton keskelle ns. kardaanitunneliin, joka tarkoittaa, että tilat ovat samanlaiset kuin pelkästään bensalla kulkevassa XC40:ssä. Mistään ei tarvitse tinkiä hybridijärjestelmän takia, joka on erinomainen asia.

Volvo XC40 on yllättävän kookas auto. Moni ajattelee, että XC40 on pieni, koska se on Volvon nykymalliston pienin vaihtoehto. Se on harhaa, XC40 soveltuu erinomaisesti perheautoksi. Sisällä tilat ovat väljät neljälle isokokoisella aikuiselle tai kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Tavaratila on asiallisen kokoinen ja tässä ladattavassa hybridissä on kätevä tila latausjohdoille pohjalevyn alla lokerossa. Laajennettuna tavaratila tarjoaa tilaa isommille kuljetustarpeille, toki auton maltillinen kokonaismitta 4,43 metriä asettaa ovat rajoituksensa kookkaille ja pitkille esineille.

Kuskin paikalla on niin ikää hyvät tilat ja erityiskiitoksen voi antaa koeajoauton Business Inscription -varustelulle, jossa on vakiona erinomainen ja erillisen reisutuen pituussäädön omaava komfort-istuin. Kojelauta on olemukseltaan hieman erilainen kuin eri perusrakenteen isosiskoissa, mutta elementit ovat samat.

Keskeltä kojelautaa löytyy kosketusruutu, jonka kautta hoidetaan auton toimintaan ja asetuksiin liittyvät asiat. Ruutu on tyylikäs ja se toimii hyvin. Sen käyttäminen on loogista ja helppoa. Samaa voi sanoa kuskin edestä löytyvästä digitaalisesta mittaristosta, jota nykytyylistä poiketen ei voi muokata kovin runsaasti. Tässä taitaa jo näkyä, että tekniikka on esitelty jo vuonna 2014 Volvo XC90:ssä. Sen suunnittelu on toki tapahtunut paljon aiemmin ja maailma sekä autot ovat muuttuneet runsaasti reilussa kuudessa vuodessa.

60 kW sähkömoottori liikuttaa hyvin painavaa autoa

Ajossa XC40 T5 Twin Engine toimii hyvin. Kohtuullisen pieni sähkömoottori liikuttaa noin 1800 kiloa painavaa autoa kevyen oloisesti. Se kertoo hyvin sähkömoottorien kyvykkyydestä. Täyskaasukiihdytyksessä polttomoottori herää henkiin ja tarjoaa kaikki 262-hevosvoimaa kuskin käyttöön, silloin liikkuminen on mukavan rivakkaa.

Auto toimii normaalin hybridiauton tavoin, kun ajoakuston sähkö loppuu, sillä energiaa otetaan talteen sekä polkimelle tehdyistä jarrutuksista että moottorin jarrutuksista. Aivan yhtä etevä järjestelmä ei ole kuin kahdella sähkömoottorilla varustetut hybridit, joissa energiaa saadaan talteen vielä paremmin, mutta silti XC40:llä on mahdollista päästä mukavan maltillisiin kulutuslukemiin ns. itselataavana hybridinä. Ahkeralla pistokkeesta lataamisella voi lukemat olla oikeasti lähellä WLTP-mittaustulosta eli 2,4 litraa per sata kilometriä.

  • Array
  • Array
 

Kolmessa tunnissa 49 kilometriä toimintamatkaa sähköllä

Virtaa akustoon saadaan ns. yhdellä vaiheella, joka tarkoittaa, että lataaminen kestää type 2 -latauspisteellä (16 A) noin kolme tuntia. Hitaammasta kahdeksan ampeerin pistokkeesta lataamalla Volvon ajoakuston saa täyteen noin viidessä tunnissa.

Volvo uusi ladattava hybridi XC40 T5 Twin Engine tarjoaa paljon autoa: Plussaa ovat erinomainen istuin, mukava sekä vakaa ajettavuus, pieni kulutus ja yllättävän isot tilat. Miinuksena mainittakoon, että laatuauton tunnelmaan tekee pienen särön hybridijärjestelmän nykäykset, kun järjestelmä vaihtaa sähkön loppuessa bensakäytölle. Pikku juttu, mutta kertoo osaltaan, että XC40:n järjestelmä on hieman yksinkertaisempaa, eikä ole kaikista elegantein tunnelmaltaan. Se ei silti vaikuta auton haluttavuuteen, joka on tällä kokemuksella korkea.

Antti Liinpää

XC40 T5 TwE Business Inscription automaatti

Moottorit:  Ladattava hybridi; 3-sylinterinen, 1,5-litrainen turboahdettu bensamoottori (132 kW) + 60 kW sähkömoottori
Teho yhteensä: 262 hv
Vääntö yhteensä: 425 Nm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,3 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
EU-kulutus: 2,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 49 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4425 mm/1863mm/1652 mm
Omamassa: 1812 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 51 960 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.
For sale - Volvo XC40
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.