Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Volvo XC40 – Volvon uusin täysosuma

Koeajot 26.04.2018

Volvo XC40 on täydellinen paketti kompaktia katumaasturia ja suuremmista autoluokista tuttua Premium-henkeä.

Kun Volvo toi markkinoille uuden polven XC90:n vuonna 2015, automaailma kohahti. Pitkään huhuttu uusi luksusmaasturi lunasti pian kaikki sille asetetut odotukset. XC90:istä joutui sen alkuaikana odottamaan pitkiä aikoja, sillä ne suorastaan revittiin käsistä.

Volvon huippumallin imussa koko malliston on tarkoitus uusiutua. XC40:tä ennen uusiksi ovat menneet S90 ja V90 ja XC60. XC40 vastaa kysyntään, johon Volvo-mallistossa ei aiemmin ole varsinaisesti ollut tarjolla mallia. V40 Cross Country on flirttaillut katumaasturiluokan kanssa, mutta XC40 on rehti kompaktiluokan katucowboy.

Volvo on tällä hetkellä automarkkinoiden mielenkiintoisimpia merkkejä. Erityisesti jos otetaan lukuun uuden sukupolven automallit. Ne ovat olleet XC90:n jälkeen toinen toistaan upeampia malleja, jotka edustavat skandinaavisella twistillä suunniteltuja laatuautoja. Samaa linjaa jatkaa myös XC40.

Ruotsalaisen sukujuuret omaava Volvo XC40 haastaa ennen kaikkea Premium-luokan pienet katumaasturit. Saksalaiskolmikko BMW X1, Audi Q3 ja Mercedes-Benz GLA ovat lähimpiä kilpailijoita laadukkaasti rakennetulle Volvolle.

Moottorivalikoima vakuuttaa

Array

XC40:n moottorivalikoimasta ei juuri puutteita löydy. Tällä hetkellä se luokkansa kattavimpia, sillä tarjolla on kolme bensiiniversiota ja kaksi dieseliä. Kun listaan lisätään  etu- ja nelivetoversiot, nousee malliston laajuus yhdeksään versioon. T5 Twin Engine –hybridimalli tulee saataville tuonnempana.

Koeajettu versio on malliston ruudikkain diesel, D4 AWD Momentum automaatti. Se on 190 hevosvoimainen ja 400 Nm:n edestä vääntävä kaksilitrainen tehomylly. Dynamic-ajoasennolla se kiihtyy sataseen 7,9 sekunnissa.

Mikäli haussa on vieläkin enemmän suorituskykyä, sitä löytyy T5 AWD –mallista, jonka kaksilitrainen bensakone on kiusattu tuottamaan 247 hevosvoimaa ja 350 Nm. Näillä arvoilla kiihdytyslukemasta napataan pois puolitoista sekuntia ja 0-100 km/h kiihdytyslukema pysähtyy 6,5 sekuntiin.

Erityisesti dieselmoottori on hienosti rakennettu kokonaisuus. Se on yhdistelmä maltillista kulutusta ja puhuttelevaa suorituskykyä. Volvo lupaa sadan kilometrin taipaleelle viiden litran keskikulutusta, mutta oikeasti kastiketta kuluu noin seitsemän litraa.

Pieni lisähörppäys johtunee  pitkälti siitä, että varsin suorituskykyinen kärry houkuttelee ajamaan hieman reippaamman oloisesti. Siveästi ajamalla kulutuksen saanee painettua lähemmäs kuutta litraa.

Vahvasti sukunäköä, mutta oma persoonansa

Vaikka Volvossa on varsin paljon sukunäköä, erottuu XC40 silti selvästi suuremmista XC-sisaruksista. Yhtäläisyyksiä löytyy massiivisesta keulasta ja takavaloista, mutta kattolinja poikkeaa muista. Pienimmän katumaasturin muotoilu vaatii hieman totuttelua.

Muotoilussa Volvo pieksee vastustajansa selvästi. Siinä missä pahimpien kilpailijoiden muotokieli nojaa perinteisiin, on Volvo onnistunut tuomaan mukaan hieman modernimman otteen.

Ajettavuudeltaan XC40 on samalla tavalla moitteeton kuin kaikki uuden sukupolven Volvot. Ohjaustuntuma on hyvä ja alusta jämäkkä. Vaihteiston ja moottorin yhteispeli on saumatonta ja kaikki tuntuu toimivan niin hyvin kuin inhimillisesti on mahdollista.

Auton luonnetta voi säätää ajotilavalitsimesta. Se vaikuttaa ennen kaikkea vaihteiston ja moottorin kiivauteen ja kaasunvasteeseen. Dynamic-ajotilassa XC40:n potentiaalin voi ulosmitata kokonaisuudessaan.

Hipoo täydellisyyttä

Kuskin näkökulmasta XC40 hipoo täydellisyyttä. Ohjaamossa on varmasti hoettu mantraa Less is More. Aiemmista Volvo-sukupolvista tuttu nappien täyttämä keskikonsoli on enää muisto vain. Kaikkea auton ajoon ja elektroniikkaan liittyvää ohjaillaan keskikonsolin laadukkaan kosketusnäytön ja ratin namiskoiden kautta.

Volvon keskikonsolin näyttö on yksi parhaista mitä automaailmassa on tällä hetkellä tarjolla. Erityisesti silmää miellyttää erinomaisesti toimiva tutka- ja kamerajärjestelmä, jonka avulla kuski näkee joka puolelle autoa ulos vilkaisematta. Pätevää ja toimivaa.

XC40 on pieneksi katumaasturiksi erinomaisen mukava ajettava ja kuskin paikalla tuntuu siltä kuin olisi suuremmankin automallin ohjaksissa. Ainoa hieman vaivaava asia on rengasmelu, mutta kotimaisilla teillä se tuntuu vaivaavan käytännössä jokaista automallia hinnasta riippumatta.

Volvon uusi katumaasturi on jo valittu vuoden 2018 automalliksi Euroopassa. Tunnustus on Volvon ensimmäinen ja ei ihme, että se annettiin juuri XC40:lle. Vaikka itse olisin suonut sen jo viime vuonna XC60:lle, niin ei nelikymppinenkään huono valinta ole.

  • Array
  • Array
 

Mojova hintalappu

Koska Volvo XC40 on Premium-luokan auto, on sen hinnoittelu mojovampaa kuin luokan edullisimpien katumaastureiden. Se ei yllä halvimmillaankaan samalle kymppiluvulle Qashqain kalliimpien versioiden tasolle. Halvin bensaversio on ilman varusteita 39 167€, mutta oikeasti sen saaminen ulos autokaupasta alle 40 000€:n lienee mahdotonta.

Koeajoversion hintalapussa seisoo 64 246€. Lisävarusteita on siis reilun kymppitonnin edestä. Yli 60 tonnia kompaktiluokan katumaasturista on toki paljon, mutta tällaisenaan varusteltuna se ei juuri häpeä suuremmillekaan autoille.

Uudesta XC40:stä on todella hankala löytää kehittämisen paikkoja. Ulkonäkö miellyttää, sisätilat herättävät suorastaan rakkaudellisia tunteita ja voimalinja on erinomainen. Ainoa kirpaiseva seikka on varusteiden hinnoittelu.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, moottori ja vaihteisto, sisätilat

Parantamisen varaa: lisävarusteiden hinnoittelu

Volvo XC40 D4 AWD Momentum Automaatti:

Moottori: 4-sylinterinen, 1969 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 190 hv (140 kW) @ 4000 rpm
Vääntö: 400 Nm @ 1500-2500 rpm
Huiput: 210 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 166 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4425mm/1863mm/1652mm
Omamassa: 1684 kg
Tavaratila: 460 l
Koeajoauton hinta:  64 246€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Volvo XC40
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.