Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Volkswagen Golf 1,6 GLS Hatchback 1977 - Used vehicle - Nettiauto

6 500 €
Vaasa
Volkswagen Golf
1,6 GLS Brown metallic hatchback car
 • Year model:
  1977 (first reg. 5-1977)
 • Mileage:
  153 800 km
 • Engine:
  1.6 l, Petrol
 • Gearbox:
  Manual
 • Drive type:
  Front wheel
 • Reg. No.:
  HJL-315
 • Inspection date:
  6-2020
 • Total owner:
  4
Volkswagen Golf autoarvostelut        Rating 3.9/5 (1609)
User reviews are based on Nettiauto's users experiences of vehicle model Volkswagen Golf.
Electronics: Sound system: Radio
Other: Alloy wheels, Suspension kit
Power: 55 kW / 75 Hp, Torque: 117 Nm, No. of person: 5, No. of doors: 3, Driver Seating Position: left hand drive, Curb weight: 780 kg

Hei!


Tiedoksi kaikille tästä Golfista kiinnostuneille, soittaneille ja käyneille, että varmaankin viikon, kahden kuluessa auto siirretään kotipihalla olevasta tallista vähän pidemmän etäisyyden päässä olevaan talliin ja sitä on muutaman kuukauden ajan paljon vaikeampi päästä katsomaan. Pääsen sitten uuden projektin kimppuun lähietäisyydellä. Muutenkin kevät on sitten parempaa aikaa tällaiseen autoon tutustumiseen, kun pääsee koeajollekin eikä tarvitse vain pihalla katsella paikallaan olevaa autoa. Lisäksi otan sisätiloista paremmat kuvat, kun aurinko paistaa ja ei tarvitse koettaa laittaa tallin hämärässä otettuja sisäkuvia nettiin. Ja tiedoksi eräälle kun luet tämän jatkopäivityksen: kyllä, sain auton takaisin talliin jäisestä vastarinteestä ja kesärenkaista huolimatta.


Mutta edelleen:


Tässä myytävänä nykyään harvinainen auto, joka ei sovi ujoille tai muuten huomiota karttaville. On nimittäin käynyt useamman kerran niin, että parkkipaikalla tulee juttuseuraa tai muuten kuulee kommenttia, että sulla on makee auto.


Auto on siis VW Golf 1,6 GLS Mk1, joka on varustettu alkuperäisillä, kapeilla metallipuskureilla ja ainakin omasta mielestäni eniten aidon Mk1:n näköinen. Auto ollut tuohon maailmanaikaan melkoisen harvinaisen hyvin varusteltu sekä pirteästi kulkeva malli. Löytyy kierroslukumittaria, kelloa jne. nykyisin ihan tavallista varustetta. Ja nelivalomaski sumuvaloineen.


Auto on ollut minulla vuodesta 2003 ja ostin sen puolivalmiina projektina eräältä puolitaitoiselta harrastelijalta. Sen jälkeen autoon on laitettu vähän yhtä jos toista uutta osaa. Eli menneen seitsemän vuoden aikana uusiksi on laitettu mm.

- Sisustuksen verhoilu penkkejä lukuunottamatta (mm. musta sisäkattoverhoilu)

- Ajovaloumpiot

- Kärjetön sytytys, sekä sen vaatima uusi puola

- Ikkunoiden tiivisteet

- Jarrujen kuluvat osat, takajarrujen sylinterit jne.

- Turvavyöt neljälle paikalle

- Ovien keskuslukitus kauko-ohjauksella

- Tuulettimen moottori

- Kromatut sivupeilit

- AP:n coil-over alustasarja (muutoskatsastus ok)

- Alustan kaikki kumipuslat

- Lenso 15 aluvanteet. Mukaan saa BBS 15 näköisvanteet (näkyy yhdessä kuvassa, jossa taustalla pinkki Cadillac)

- Simonsin pakoputkisto. Mukaan tulee lisäksi uusi peltipakosarja alkuperäisen valurautasarjan tilalle.


Noiden lisäksi mukaan tulee uusi Weberin kaksikurkkuinen kaasutin tarvittavinen VW:n soviteosineen sekä siihen liittyvät värkit, kuten imusarja, ilmanputsarin kotelo yms. Alkuperäinen Solexin automaattiryyppykaasutin ei ole ollut oikein hyvä edes uutena, joten se on mennyt vaihtolistalle. Koska kytkimen laakeri pitää pientä rahinaa, niin mukaan tulee myös uusi kytkinlevysarja, painelaakeri sekä nurkkiin eksynyt Mk2 Golfin viisipykäläinen laatikko. Noista kaikista hankinnoista sekä ammattikorjaamolla tehdyistä toimenpiteistä (kuten nelipyöräsuuntaus) on kuitit, joten paperia on ihan hyvä nippu.


Autoa on laiteltu sillä filosofialla, että kunnioitetaan alkuperäistä, mutta maustetaan sitä sopivasti nykyajalla ja tehdään siitä tyylikäs kokonaisuus sekä hauska kulkupeli. Auton väri on liki alkuperäinen, maalipinta ei ole aivan täydellinen mutta siisti kuitenkin. Eli tällaisenaan ei museokuntoinen.


Osia on tilattu Saksasta sekä Briteistä, osa on löytynyt romuttamoilta ja esim. takalokasuojien sisäpuolen muovisuojat löytyi kyljellään heinikossa maanneesta raadosta. Takaluukun saranat löytyivät käytettyinä Texasista ja ne kromattiin kun saatiin tänne asti. Eli tuo on ollut antoisa projekti, jossa on saanut itselleen löytämisen ja tekemisen riemua. Ja kyllä: on sitä jouduttu jossain vaiheessa vähän hitsailemaankin, mutta joku on tuota joskus öljynnytkin, joten ei se pelkkää pitsiä ole ollut.


Auto on ollut ympärivuotisessa säilytyksessä lämpimässä tallissa ja sillä on ajeltu kesäisin kauniina päivinä lähialueilla silloin, kun haluaa nautiskella ajamisesta, ei perille pääsystä. Ajaminen on tuolla alustalla ja rengaistuksella varsin mikroautomaista, hyvin tarkkaa sekä napakkaa. Teknisesti tuo on ihan hyvässä kunnossa ja moottori vetää hyvin. Ovetkin menevät napakasti kiinni eivätkä ne roiku, kuten jossain muissa vanhoissa kaksiovisissa. Pitää kuitenkin muistaa että kyseessä on yli 43 vuotias auto eli pientä nitinää ja natinaa kuuluu kuoppaisella tiellä.


Kaasarin vaihdon yhteydessä on ollut ajatus koneistaa venttiilikansi, sillä se on tehtaan jäljiltä ja tässä iässä venttiilivarsien kumit alkavat olla uusimisen tarpeessa. Auto ei kuitenkaan valuta öljyä, eli tallissa on lattia kuiva. Lisäksi puristuksia mitatessa tulos oli tasainen ja kaikki sylinterit hyvällä tasolla. Öljyt on vaihdettu säännöllisesti, vaikka ajomäärät kesää kohden ovat pyörineet vain tuhannen kilometrin paikkeilla. Jarrunesteet on myös vaihdettu säännöllisesti parin vuoden välein ja muutenkin autosta on pidetty huolta, näin ollen katsastuksesta auto on yleensä mennyt läpi ihan hyvin. Seuraava katsastus on vasta 2022.


Golf oli mukana myös West Coast Motor Showssa syksyllä 2019 ja ei sitä siellä tarvinnut hävetä. Lisäksi Vaasan Vappuajoissa on käyty mukana jo useampana vuonna ja ilon aihe on ollut, jos siellä on muita Mk1 Golfeja tullut vastaan. Eli malli alkaa oikeasti olla harvinainen.


Golf menee myyntiin siksi, kun alkaa tila loppua kesken. Joulukuun aikana on tulossa uusi projektiauto (jonka ostamista ei voinut ohittaa...) ja eräässä varastossa on odottamassa kunnostusta vielä yksi 60-luvun alun latolöytö. Aikaa ei siis ole enempää kuin muillakaan ja lasten harrastuskuljetuksiin sekä niihin liittyviin toimiin saa varata omat hetkensä. Auto ei kuitenkaan ole missään pakkomyynnissä, joten ihan älyttömiä ”saat kaksi tonnia jos tankki on täynnä” -tarjouksia ei kannata esittää. Vaihtoa mihinkään muuhun kuin rahaan ei myöskään kannata esittää, sillä ne tallipaikat ei lisäänny vaihtamalla autoa toiseen.


Tämä vuodenaika ei taida olla paras mahdollinen sesonki myydä kesäautoa (muun muassa käytännössä havaittujen lievien koeajohaasteiden vuoksi) mutta jos joku haluaa itselleen ruuvattavaa kevättalvelle, niin tässä olisi sopiva aihio. Tätä voi projektia voi jatkaa vaikka heti mukaan tulevilla tekniikkaosilla tai sitten voi vain ottaa keväällä tuollaisenaan liikenteeseen ja palailla tekniikan kimppuun myöhemmin. Mutta tiedoksi uusille harrastajille: vanhat autot ovat ikuisuusprojekteja, toki hauskoja sellaisia.


Jag kan svara också på svenska.

You can check technical information of the vehicle and history of ownership, inspections and insurances.

Tarjoamme luotettavaa ja kohtuuhintaista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia 50 000 euroon asti.
 • Lainan haku on helppoa ja nopeaa
 • Määritä sinulle sopiva maksuerä
 • Autoa ei käytetä vakuutena
 • Et tarvitse käsirahaa
 • Auton myyjällä ei ole merkitystä
Olemme toimineet vastuullisena lainanantajana Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan, auttaen satojatuhansia suomalaisia heidän eri tarpeissaan.

Loan example»

Loan example

Lainaesimerkki: Lainasumma 6 000 €
 • Kuukausierä 283,49 €
 • Laina-aika 2 vuotta (24 erää)
 • Korko 8,69 % (3 kk Euribor (365) -0,31 % (1.4.2019) + 9 prosenttiyksikön marginaali)
 • KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 13,1 %
 • Lainakustannukset yht. 803,70 €
 • Maksettava kokonaismäärä 6803,70 €
 • Todellisessa vuosikorossa ja lainakustannuksissa on huomioitu koron lisäksi lainan perustamismaksu 49 € ja tilinhoitomaksu 8 €/kk
More Information »
%
%

Kotimainen Rahalaitos kilpailuttaa lainan maksutta jopa yli 25 lainanmyöntäjän kesken.

 • Helppo ja nopea hakea
 • Ilman vakuuksia tai takaajia 70.000 € asti
 • Luottopäätös heti
 • Valitse sinulle sopivin laina
Rahalaitos on kilpailuttanut satojatuhansia lainahakemuksia suomalaisten eduksi jo vuodesta 2011.
5
137
9.5%
9.92%


Turvallinen ja edullinen osamaksuluotto autosi hankintaan. Et tarvitse muita vakuuksia, vaan auto toimii vakuutena.
 • Luottopäätös nopeasti ja vaivattomasti
 • Edullinen kunnossapitoturva yllättävien korjauskulujen varalle
 • Teemme myös kilpailukykyisen tarjouksen vakuutuksista
Loan example»

Lainaesimerkki

 • Laina-aika: 12 - 72 kk
 • Peruskorko: alkaen 1,89%
 • Tilinhoitokulu: 9 € / kk
 • Luoton perustamismaksu: 350 €
5
128.45
1.89%
7.14%

 • Kuukausierä määriteltävissä
 • Hoidamme rekisteröinnin, vakuutukset sekä rahaliikenteen puolestasi
 • Luottopäätös nopeasti
 • Sähköinen kaupankäynti, välitöntä ja helppoa
 • Otamme vaihdossa autosi
Henkilökohtainen, turvallinen, yli 15.000 rahoituksen kokemuksella - Sinun kumppanisi

5
129.74
1.89%
8%
Haussa halvin autovakuutus?
 • Alempi hinta vakuutukselle, kun ajokilometrejä kertyy vähän.
 • Laskut 12 erässä ilman lisäkuluja.
 • Kaskoon heti 80 % bonus.
Säästä autovakuutuksen maksuissa
Maksimibonus jopa 80 % kaikille autoillesi ja bonusturvan ansiosta bonukset eivät laske kolarin sattuessa. Keskittäjän etuna alennusta jopa 17 % vakuutusmaksuistasi ja lisäksi saat vakuutuksistasi S-ryhmän Bonusta.
Lähetä tekstiviesti AT HJL315 numeroon 16258, saat ajoneuvon omistaja-/haltijatiedot sekä tekniset tiedot suoraan Trafin ajoneuvorekisteristä. Hinta 3,73 €/viesti. Lisätietoja »
Individual sellers

Vaasa - MAP
Member since 5 months
Best time to contact: Arkisin 9-20

Send message to seller

We store the senders IP address

Error

Sending message

Message sent

Seller will answer to you soon.
You will find all conversations between you and private sellers in
Nettix Inbox

Error

Tel.

Error

Daily maximum of conversations is reached. Please contact customer support for more information

If the deal is made

 • Make an easy transaction with a digital bill of sale for your benefit.
 • The seller has pre-filled the bill of sale with vehicle information fetched from Traficom.
 • Transaction will be handled securely and documents stored in the service.
Start transaction by sending your information to the seller.
Start transaction

Statistics

Views:
3578 times
Favourited:
47 times
Contacts:
0 pcs
Phone calls?
Checking your phone number is counted as a phone call.X
:
3 pcs
Services nearby
Most viewed

Autouutiset

Information search

Send Message: AT HJL315
to number 16258

Easy vehicle transaction

You can send an offer to the seller. If you have already reached an agreement, you can just fill out your contact details for the bill of sale. With digital bill of sale the transaction is safe and simple. Also the sales ad is automatically saved in your OmaNettix account. Vehicle information is fetched from Traficom register and the seller if digitally identified. Payment can be done with safe online payment. Read more
If it is not possible to make a digital bill of sale, you can find links to Traficom instructions and printable sales contract below.

Mark Sold

When you sell your vehicle, make a note of buyers name, address and time of assignment. If buyer does not register the vehicle, you can end your obligation towards this vehicle by doing notice of assignment to the technical inspection station. More information

Sold price (€)
Has this vehicle been sold through Nettiauto.com ? Y/N

Mark This vehicle "Not For Sale"

Your vehicle will not be visible to buyers, you can make this vehicle For Sale again by sending SMS like Uusi 110011 to number 16303 (The price of the service is 1,90 euros.)

Reg. No. -
Make & model -
Year -

Ad has been added to favorites

You can view favorite list from top menu Favorites.
OK
 • It's worth register!

  Swipe and you know why
 • You can use same credentials on all Nettix sites.

 • Your favorite list will be synced in all your devices.

 • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show